Партнер рубрики Події

Тернополянка Ганна Урбанська хоче повернути зір

Тернополянка Ганна Урбанська хоче повернути зір
Після сильного стресу - втрати дитини - тернополянка Ганна Урбанська у молодості захворіла на цукровий діабет.

Дев'ять років тому у неї через гангрену ампутували ліву ногу. Тепер нова біда — жінка втрачає зір.

- Я бачу тільки силуети людей, все перед очима пливе плямами, - розповідає 62-річна жінка. - Я не хочу бути тягарем для інших. Хочу дбати про себе сама і допомагати іншим.

Чекати допомоги у Ганни Урбанської немає звідки. Тому вона звернулася у газету.

Відео дня
>- Єдина надія на небайдужих людей, - зітхає тернополянка. - Ці випробовування одній винести дуже важко.
Тернополянка уже 35 років живе на інсуліні.

- Щодня тричі на день я колю інсулін. Раніше я все це робила сама, а тепер не бачу. Тому приходить медсестра-сусідка, - продовжує співрозмовниця.

Жінка пригадує, як їй було важко дев'ять років тому, коли ампутували ліву ногу.

- Почалося все з пальця — ампутували спочатку пальці. Кинулося на стопу. Знову різали, щоб зупинити нагноєння, - продовжує пані Урбанська. - Однак, рана не гоїлась. Так за півтори місяці я позбулася всієї ноги.

З того часу тернополянка пересувається на двох паличках, одягає протез на ногу.

- Однієї немає, але інша нога дуже болить. Двічі на рік мені доводиться лягати у лікарню— п'ю антибіотики, лежу під системою, - перераховує вона. - Лікування болісне, але й без нього дуже зле.

Досі жінка всім проблемам давала раду сама. Але півроку тому вона раптово почала втрачати зір.

- Я пила ліки, які виписав хірург. Але стало дуже зле і я припинила їх вживати, - пригадує пані Урбанська. - Мені дуже страшно стати сліпим і безпомічним кошеням.

Лікарі пояснили, що у жінки стався внутрішній крововилив в оці. Як відреагує організм на подальше лікування, не знають. Запропонували проконсультуватися в офтальмологічній клініці у Чернівцях.

- Я мрію про те, щоб знову бачити. Але для цього неохідна операція, - пояснює жінка.

Зараз її лікують тернопільські офтальмологи.

- Щоб укріпити судини щодня отримую уколи під око. Ще ставлять мені на обидві скроні п'явки, щоб розрідити кров, - пояснює жінка.

На лікування очей щодня Ганна Урбанська витрачає 290-315 гривень. Однак, зібрати гроші на операцію жінка не має звідки.

- Я звикла допомагати людям. Мені співчувають, але фінансово підтримати не можуть. Адже це — інваліди опорно-рухового апарату, які від мене чекають допомогу, - зізнається жінка.

Довідка
Гроші на лікування можна перерахувати на картку у “Приватбанку”: № р/р:29244825509100, МФО: 305299, ОКПО: 14360570, одержувач: Урбанська Ганна Михайлівна, іпн: 1864-7203-20. Або на картку миттєвого поповнення “Приватбанку” № 4405-8858-2125-9824.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    ой знайома проблема. В мене батько так само через діабет втрачає зір. ті ж крововиливи. А біда в тому, що в Україні операції для таких хворих роблять, але зі 100 пацієнті втільки 1 починає бачити. Всім ршту це не допомагає. Лише в Італії та Німеччині припаюють судини і витягують кров і людина знову бачить. Але це вартує від 20 тисяч євро. Тому цій жінці краще таки якщо зібрати кошти то звертатис ядо іноземних клінік. Є хороший окуліст в нас - Микола Турчин. Він принаймі чесно скаже, що допоможе, а що ні. Діабетчики - то велика біда в країні. Їх взагалі неправильно ілкують, неправильно підбирають інсулін. Такі от наслідки - це від неправильно підібраного інсуліну, від того, що в нас його малий вибір і лікарі не готові лікувати діабеичних хворих із врахуванням їхньої специфіки. Знаю, бо пройшли це з батьком.

    Anonymous reply Anonymous

    В офтальмологічній клініці Окулюс успішно оперуються із таким діагнозом і навіть із відшаруваннями сітківки (бо до цього можуть привести повторні крововиливи). Лазерну коагуляцію також роблять. Можна в Тернополі, або зразу їхати у Львів на обстеження і лікування. Все залежить від того, наскільки швидко зробити, щоб попередити наслідки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? Від читача 13:57 English builds regions. У Тернополі запускають безкоштовні курси англійської для переселенців 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up