Тернополянка їхатиме велосипедом 10 днів по 100 км

Тернополянка їхатиме велосипедом 10 днів по 100 км
Ольга Звенигородська їде велосипедом до Києва і назад. Дорога із зупинками у столиці та “Софіївці” триватиме 13-15 днів.

- Бажання подорожувати було завжди, - каже Ольга Звенигородська. – Але тільки тепер з’явилася можливість ті ідеї втілити. Спершу стримували діти. Потім ростила внука. Тепер він підріс. Уже в школу ходить, тож можу залишити його на батька, а сама – в дорогу!
 

Вранці у вівторок, 17 квітня, тернополянка стартувала просто від дверей свого під’їзду – рушила велосипедом до Києва. Оскільки 50 км туристка легко долає за 3,5 години, то вирішила їхати до столиці у такому ж темпі. Власне, пані Ольга постійно їздить велосипедом на роботу. Найдовша веломандрівка, яку вона здійснила, – до Бережан і назад, тобто 100 кілометрів за день.

Доньки маму підтримують

Відео дня
>Дорога туди має зайняти п’ять днів. Назад – стільки ж. Два дні тернополянка хоче побути у Києві. Вірогідно, зробить ще якісь зупинки, бо хоче оглянути монастирі та пам’ятки архітектури, які траплятимуться дорогою. Тому вся подорож триватиме приблизно 13-15 днів.
 

- Ні, мені грошей на квиток не шкода, - продовжує пані Ольга. – Просто подобається їхати, все роздивлятися, з людьми спілкуватися. Навіть коли машиною мандруєш, цього не зробиш. Я склала чіткий маршрут до Києва. Точно знаю, що хочу оглянути. Шлях назад ще до кінця не обдумала, бо хочу повертатися іншою дорогою. Планую заїхати у Білу Церкву. Думаю, день побути у Софіївці, аби всю красу там роздивитися.
Київ як мету своєї подорожі жінка обрала невипадково. У столиці нині живе і працює її старша донька Ольга, навчається – молодша Тетяна.
 

- Тетяна - спортсменка, - хвалиться мама. – Вона давно і серйозно займається сноубордингом. Донька навіть заявляє, що назад, до Тернополя рушить зі мною. Побачимо... Старша донька теж мене підтримує. Власне, я ніколи не заморочувалася тим, що раптом скажуть люди. Я все роблю так, як мені зручно!
 

За планом, туристка проводитиме щодня не менше семи годин на колесах. Єдине, що може вплинути на швидкість руху, - погода. Прогноз на наступні кілька днів не надто оптимістичний – місцями вздовж маршруту йтимуть дощі. Утім, пані Ольгу це не засмучує. Вона каже, що має плащ, який не промокає. До того ж, звикла до екстриму – вже не раз, їдучи велосипедом, змокала до нитки – і нічого. Та й у спеку, як вона каже, їхати набагато важче.

Компанію не знайшла

Тернополянка довго шукала компанію для мандрівки, бо не наважувалася пускатися у далеку дорогу сама. Але прийнятних варіантів ніхто не запропонував - комусь стиль мандрівки не подобався, у когось не складалося виїжджати після Пасхи.


- Чоловіки мого віку на велосипедах зазвичай не їздять, - посміхається співрозмовниця. – Натомість із попутниками молодшого віку я почувалася б некомфортно. Розраховую, що буде, як у приказці: “Язик до Києва доведе”. Я схильна спонтанно приймати рішення. Такий у мене характер…
 

Трафунків у дорозі жінка не боїться. Але звісно ж, прихопила із собою елементарні засоби захисту. Каже, що найкраще у разі небезпеки – у цьому вона вже пересвідчилася - допомагає звичайний свисток. Зрештою, туристка зовсім не має наміру когось провокувати. Удень мандруватиме. У темну пору відпочиватиме.
 

- Мій ангел-хоронитель постійно поруч зі мною. Я так і кажу: він сидить на кермі мого велосипеда, - додає туристка. – Маю карту. За нею чудово орієнтуюся.
 

Найзручніші пункти для зупинок жінка вже “прикинула”. До речі, місця для якихось пігулок у її багажі не знайшлося.
 

- Я взагалі такого не люблю. У разі чого – дорогою аптеки буду проїжджати. Я ж не пустелею їхатиму, - пояснює вона. – Важкий багаж – тяжче їхати. Головне – запчастини до велосипеда маю. Якби що – звертатимуся до людей, проситиму про допомогу.
 

Велосипед в Ольги Звенигородської – новий, американської фірми Trek. Придбала його жінка всього три-чотири місяці тому. Власне, тому й наважилася на таку довгу і складну мандрівку, адже, можливо, і бездоріжжям доведеться їхати.

Хоче побачити якомога більше цікавинок. Харчуватися туристка теж планує, купуючи продукти дорогою, переважно - у селах.
 

- Я дуже мало їм, - додає вона. – Причому у мене власний режим харчування. Вважається, що після шостою їсти не варто, а я якраз тоді маю апетит.
 

Спілкування з людьми – особлива сторінка і мета мандрівки тернополянки.
 

- Я хочу дізнатися, чим нині живуть українці, чого вони хочуть у житті, - каже Ольга Звенигородська. – Мене дійсно це цікавить. Тому я не обминатиму дорогою монастирі, будь-які храми, навіть кладовища. Там теж можна надибати чимало цікавого. Я це знаю. Не дарма ж нині вкладаю всі зусилля у те, аби створити у Тернополі на Микулинецькому кладовищі заповідну зону. Щось на кшталт того, що є в Чернівцях.
 

Жінка каже, що має чіткі принципи у житті. Через це свого часу ризикнула і кардинально змінила свій фах: за освітою вона – кравчиня, а тепер є швидше істориком чи краєзнавцем. Причому такий злам стався після 40-ка, коли наша героїня вийшла із декрету. Жінка доглядала внука, бо донька надто рано стала мамою, зробивши її бабусею у 36. Почалося все із громадських робіт, на які безробітну на той час пані Ольгу направили з біржі. Врешті ця праця і стала для неї основною.
 

- Як на мене, саме в тиждень після Пасхи, люди мають замислитися, чи так вони живуть, чи того прагнуть, - вважає тернополянка. – Відкинемо труднощі, політику і гроші. Для чогож ми насправді приходимо на цю землю? Це я і хочу почути від людей.
 

До речі, ми триматимемо постійний контакт із Ольгою Звенигородською. За можливості, подаватимемо звіт із фото про її подорож. Може, у такий спосіб ми зацікавимо ще когось велотуризмом, тож іншим разом із тернополянкою у мандри пуститься ще хтось.

Маршрут велотуристки
Тернопіль (старт – 17 квітня)
Дубно (через Кременець)
Корець
Новоград-Волинський
Житомир
Київ
* Шлях назад Ольга Звенигородська ще не обдумала до кінця. Повертатися жінка планує іншою трасою – через Білу Церкву та Умань, бо хоче побувати у Софіївці
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    usa louis vuitton outlets aboutus Тернополянка їхатиме велосипедом 10 днів по 100 км | Новини Тернополя - 20 хвилин Louis Vuitton handbags for sale http://louisvuittonhandbagsforsale.weebly.com/blog.html
  • Anonymous

    Шляк би трафив ! Тернопіль всі на ровери і вперед.А робота не вовк в ліс не втече.Що подорож до Києва.Збираймося в Хранцію ПАриж

    Anonymous reply Anonymous

    Після красоти рідного краю незахочеться Франції.

    Anonymous reply Anonymous

    Anonymous reply Anonymous

    Нормально - от як би за мене ше хтось працював - можна було б і Крим на ровері.

    Anonymous reply Anonymous

    я ж в рахунок відпустки. а ви свою відпустку де ? на дачі? скучно.
  • Anonymous

    піший похід на роботу відбувся. маршрут з аляски на східний через канаду .назад з східного через бам буду іти
  • Anonymous

    а що тебе в шприсі невлаштовує ??? от конкретно не сподобалось те іте

    Anonymous reply Anonymous

    та то якесь кісо під яким рами ламаються щось бовкнуло невпопад, Шприха чотка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up