Партнер рубрики Події

Тернополян у маршрутках зніматимуть відеокамери

Тернополян у маршрутках зніматимуть відеокамери
Дві тестувальні відеокамери встановили у маршрутках Тернополя. З їх допомогою планують контролювати діяльність як самих водіїв, так і конфлітні ситуації, що виникають з вини пасажирів

Якщо експеримент із відеозйомками в громадському транспорті матиме позитивні результати, то до кінця року таких відеокамер планують встановити по декілька на кожному маршруті.

— Це добре, що встановили такі камери, — каже тернополянка Наталія Солярська, з якою ми розговорилися в одній із маршруток, оснащених камерами. — Буде більше дисципліни. Я не боюся, що мене знімають.
Проте декілька хлопців-підлітків, думкою яких цікавилася кореспондент, відреагували на такий “сюрприз” в салоні автобуса негативно. Мовляв, їм не подобається, що їх знімають без їхнього дозволу. Проте імена назвати відмовилися.

Відео дня
>

— Ми почерпнули таку ідею в наших східних сусідів, зокрема, у Донецьку, — розповідає голова правління ПАТ “Тернопільське АПП 16127” Олександр Шільман. — Там уже давно половина маршруток обладнана відеокамерами. І це дуже зручно, адже можна контролювати поведінку водіїв, чи вони не курять за кермом, чи перевозять пільговиків згідно з вимогами і таке інше.

Також за словами пана Шільмана, так можна контролювати і поведінку пасажирів.

— Адже часто буває таке, що пасажири самі створюють конфліктні ситуації або навіть нападають на водіїв, — продовжує посадовець. — З допомогою запису відеокамери ми тепер зможемо точно визначити винного. Буває, що пасажири розмальовують або ріжуть сидіння в транспорті. Раніше ми не могли визначити, хто це зробив, а тепер, думаю, це буде реально зробити. Також думаю, що з появою такого нововведення у маршрутках перестануть красти мобільні телефони, гаманці та інші речі.

Такої ж думки дотримуються і самі водії.

— Це добре, бо буде більше порядку, — каже водій маршрутки №22 Володимир Мостовий. — Бо всяке буває, і мобільні крадуть, й конфлікти трапляються. Для себе я жодного дискомфорту в цьому не бачу.

Та камери встановили лише на двох автобусах, які курсують за 22 маршрутом. Якщо вони виправдають сподівання, то, за словами пана Шільмана, до кінця року їх поставлять по декілька на кожному маршруті.
Переглядати зйомки кожного дня не будуть. Їх зберігатимуть. А у випадку скарг чи інших непорозумінь, які трапилися під час перевезення пасажирів, ці записи відкриватимуть та встановлюватимуть винних.

— Про те, що в салоні автобуса ведеться відеоспостереження ми повідомляємо пасажирам через спеціальне оголошення на вході, — додає пан Шільман. — Це не є якась прихована зйомка.

Про вартість відеокамер Олександр Шільман сказав лише те, що коштують вони пару тисяч. Замовляли їх у харківської фірми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    тіль для того щоб з перевізників гроші збити, а вони як і GPS навігатори в маршрутках будуть виключені
  • Anonymous

    Ви ще штори ті сині познімайте з вікон, а то їздять ті 22-гі, як катафалки, - світу божого не видно.

    Anonymous reply Anonymous

    а це щоб пасажири не лякались і щоб їх не стошнило. Не менше 50% будь-якої тошноти, яка викликається при частій зміні положення у просторі (качка, обертання тощо) викликається не вестибулярним апаратом, а мозком - при аналізі зорової інформації.
  • Anonymous

    Шільман.... . Дякуєм за якісне перевезення гоїв на арбайтен.
  • Anonymous

    та добре, але як тоді безплатно їздити, можна буде?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up