Тернопілля: шістьох абітурієнтів “попалили” на тестах ЗНО

Тернопілля: шістьох абітурієнтів “попалили” на тестах ЗНО
Шестеро випускників при складанні іспитів із зовнішнього незалежного оцінювання в Тернопільській області намагалися скористатися забороненими засобами, зокрема мобільними В одному випадку інспектори зафіксували навіть несанкціонований вихід в Інтернет.

— Перед початком іспитів ми всіх учасників тестувань попереджали, що користуватися будь-якими шпаргалками та мобільними телефонами й іншою технікою заборонено, — каже заступник директора ТОКІППО з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк, — Проте все ж знайшлися такі, які вирішили випробувати долю і думали, що їм це зійде з рук.

Однак, не зійшло. І тепер швидше за все їм доведеться відкласти вступ до вузу на наступний рік. Зокрема, двох дівчат, які користувалися в аудиторії мобільними телефонами викрили на тестуванні із української мови та літератури в Тернопільській школі № 10.

— А це основний предмет, без якого не можливо поступити в жоден український вуз, — додає пан Шайнюк.
Ще чотирьох хлопців та дівчат вигнали із пунктів тестувань в інших школах Тернополя та області.

Відео дня
>За його словами, виявляли мобільні телефони переважно з допомогою металошукача. Таке нестандартне цьогорічне нововведення одразу ж дало результати.

— Ми не перевіряли випускників при вході в школу, — розповідає він. — Адже їм дозволили взяти з собою мобільні. Вони могли їх навіть занести із собою в клас. Але там повинні були вимкнути їх і покласти у спеціально виділене для цього місце. В середині процедури тестів інспектори заходили в клас і перевіряли всіх присутніх металошукачем.

Саме за допомогою цього й знайшли в абітурієнтів мобільні.

— У деяких учасників під час тестувань знаходили і звичайні шпаргалки, — продовжує пан Шайнюк. — Навіть виявили один випадок несанкціонованого виходу в Інтернет із мобільного телефону одного із учасників.
Загалом таких “порушників” в області назбиралося шестеро. Кожному з них анулювали відповіді до завдань та вигнали із класу.

Тепер, за словами пана Шайнюка, у них ще є можливість потрапити на додаткову сесію ЗНО. Але ця можливість дуже малоймовірна.

— Вони звичайно мають право написати заяву на складання тестів на додатковій сесії, спеціальна комісія розгляне цю заяву, але навряд чи дасть на це дозвіл, — каже пан Шайнюк.

Нагадаємо, розпочалися тести незалежного зовнішнього оцінювання 15 травня. Завершаться 7 червня. Додаткова сесія проходитиме із 18 по 22 червня.

Світлана МАЛА
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Поясніть мені, а на яких підставах дітей (неповнолітніх) обшуковували? "Інспектори" мали на це санкцію прокурора? При цьому були присутні батьки дитини? Наступного року вимагатимуть до трусів роздягатися на тестах - це нормально? це "правова" держава? ідіоти! Отой Шайнюк сам ті тести напише? Перевіряльщики!

    Anonymous reply Anonymous

    Такого бардаку ,як зараз в освіті ніколи ще не було .як було все за гроші колись ,так і зараз залишилось,тільки суми більші.і вчителі самі в цьому заінтересовані
  • Anonymous

    платити надо,а не мобіли брати

    Anonymous reply Anonymous

    поверныть нормальны екзамени педерасти!

    Anonymous reply Anonymous

    та ж кричати будете, що викладачі за вступ гроші беруть!

    Anonymous reply Anonymous

    А вони і так беруть
  • Anonymous

    та куда ви тих дітей вшиваєте ? поставте одиницю тай всьо нашо дітям ламати життя ? це держава проклята і проклянуть її шераз тіж люди яким недають елементарного !

    Anonymous reply Anonymous

    коледж,як альтернатива
  • Anonymous

    Та то всьо х.....я є ще платна форма навчання

    Anonymous reply Anonymous

    сертифікати ЗНО потрібні для вступу на будь-яку форму навчання, навіть на контракт чи заочну)

    Anonymous reply Anonymous

    Ну якщо так то така доля тих випускників не всім в офісах сидіти треба комусь і робітничі спеціальності освоювати а то привикли тільки і поступають на економістів ,бухгалтерів ,менеджерів ,педагогів і їм подібним .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up