Тернопільська "Нива" розгромила "Реал"

Тернопільська "Нива" розгромила "Реал"
Перемогою завершила передостанній домашній матч у сезоні футбольна команда "Нива" з Тернополя. Вдома земляки просто познущалися з гостей, які представляють Одещину. У ворота влетіло аж шість голів. Такий результат допоміг нашим суттєво підвищити шанси на вихід у Першу лігу.

По три голи у кожному із таймів забили у ворота южненського "Реал Фарму" футболісти тернопільської "Ниви".

Гра, що відбулася на Тернопільському міському стадіоні 19 травня, завершилася розгромом гостей - 6:0. Такого результату від наших футболістів не очікували навіть затяті оптимісти. Проте на полі господарі дійсно робили із суперником усе, що хотіли.

- Я й не пригадаю, коли тернопільська "Нива" вигравала із таким рахунком, - каже тернопільський уболівальник Ярослав Мельничук. – Сьогодні хлопці показали класну гру. Я ні на секунду не пошкодував, що прийшов на стадіон. Сподіваюся, ця перемога стане початком відродження "Ниви". Команди, яка колись перемагала і "Шахтар", і "Динамо".

Відео дня
> Додамо, що подивитися на матч 7-го туру Другої ліги на міський стадіон завітало більше ніж 2000 вболівальників. Квитки на гру коштували 10-15 грн.

Забивати почали зі старту

Для наших футболістів ця гра була третьою за минулий тиждень. До цього підопічні Ігоря Яворського взяли участь у двох міських дербі із ФК "Тернопіль". Тож тернополяни могли б банально втомитися, але сталося навпаки.

Перший м'яч у воротах южненської команди опинився вже на третій хвилині поєдинку. Забитим голом відзначився Григорій Баранець.

Нагадаємо, саме цей футболіст приніс "Ниві" перемогу у попередньому матчі із "муніципалами". Надалі наші земляки лише нарощували атакувальний потенціал, терзаючи оборону суперника. За кілька хвилин голкіпер "Реал Фарму" вдруге діставав м'яча із сітки. Цього разу постарався ще один півоборонець "Ниви" – Ігор Швець. Отримавши передачу від партнера по команді Бориса Баранця, наш футболіст завдав прицільного удару по воротах і не схибив.

На передостанній хвилині першого тайму опоненти отримали третього м'яча. Автором забитого гола став уже сам Борис Баранець, який у попередньому епізоді виступив у ролі асистента. Додамо, що наш гравець забивав у порожні ворота, бо захисники та воротар "Реал Фарму" не забезпечили гідного опору.

За десять хвилин – три голи

Після перерви наша команда дозволила гостям провести дві атаки. Проте вони були безрезультатними. Натомість "Нива" наприкінці матчу видала просто фантастичну десятихвилинку. У проміжку між 80 і 90 хвилинами гри тернополяни ще тричі змушували своїх уболівальників зводитися на ноги.

Отже, четвертий гол у ворота южненців на свій рахунок записав Михайло Басараб. Екс-футболіст "Львова" та "Скали" вразив ворота опонентів красивим ударом. Для опорного півзахисника це був перший гол у футболці "Ниви" в офіційних матчах. Це взяття воріт остаточно деморалізувало суперників, і вони, як кажуть, "попливли".

П'ятий і шостий голи у ворота "Реал Фарму" забили з проміжком в одну хвилину. Відзначилися форварди тернопільської команди – Олександр Лакуста та Василь Товкацький. Забили земляки і всьоме, але це взяття воріт арбітр не зафіксував.

Отже, "Нива" перемогла "Реал Фарм" уже вдруге цього року. У попередній грі підопічні Ігоря Яворського виграли з рахунком 0:3.

- Я задоволений грою і тим результатом, який показали мої підопічні, - розповів після матчу наставник "Ниви" Ігор Яворський. – Суперник дозволяв нам грати, і ми свої моменти використали сповна. Цим підвищили шанси на вихід у Першу лігу.

Поле на стадіоні – неідеальне

Суттєво допомогла "Ниві" перемога чернігівської "Десни" над черкаським "Славутичем". Тепер чернігівська команда остаточно забронювала собі перше місце, а разом із ним — пряму путівку до Першої ліги.

- Звісно, "Десна", здолавши нашого принципового суперника, полегшила нам роботу, - додає пан Яворський. – Однак нам не потрібно стежити за іншими командами, ми маємо рахувати свої очки. Відтак будемо готуватися до наступної гри, яку проведемо у Черкасах.

Не оминув увагою тренер "Ниви" і стан поля на тернопільському міському стадіоні.

- Поле з кожним матчем "відживає", але воно ще далеке від ідеалу, - каже чоловік. – Суттєвий недолік полягає у тому, що м'яч дуже відскакує від газону, а це заважає грі. Сьогодні можу оцінити поле на трійку.

Таким чином тернопільська "Нива" зміцнила свою другу позицію у турнірній таблиці. Наші земляки мають відрив від найближчого переслідувача у п'ять очок. Нагадаємо, що за новим регламентом чемпіонату у Другій лізі, колектив, який посяде друге місце, буде боротися за право вийти у Першу лігу в перехідному матчі.

"Тернопіль" результатом здивував

У переддень матчу "Нива"-"Реал Фарм" у Стрию зіграв свій поєдинок муніципальний футбольний клуб "Тернопіль". Городяни зустрічалися на Львівщині зі "Скалою", яку підопічні Василя Івегеша у поточному сезоні перемагали тричі.

Тернополяни були фаворитами поєдинку, але надій уболівальників не виправдали. ФК "Тернопіль" протягом гри володів ігровою перевагою, але нашим футболістам не щастило. У першому таймі футболіст "Скали" Василь Цюцюра забив єдиний гол у матчі. Цей м’яч і став вирішальним.

Наші земляки боролися до останнього і мали неабияку нагоду бодай на нічию. Утім, капітан "Тернополя" Андрій Кондзьолка не реалізував пенальті у другому таймі. Надалі всі старання гостей були марними. Тож вони зазнали першої поразки від "Скали" на професійному рівні.

До слова, на турнірну таблицю ця поразка не вплинула. ФК "Тернопіль" зберіг за собою четверту сходинку, а стрийська команда далі перебуває на п'ятому місці.

ДОВІДКА

Такий вигляд має турнірна таблиця фінального етапу Другої ліги (Група А-1) після сьомого туру:

1. "Десна" (Чернігів) – 27 матчі (64 очки); 2. "Нива" (Тернопіль) – 27 (53); 3. "Славутич" (Тернопіль) – 27 (48); 4. ФК "Тернопіль" – 27 (42); 5. "Скала" (Стрий) – 27 (37); 6. "Реал Фарм" (Южне) – 27 (32).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    ДОВІДКА 2. "Нива" (Тернопіль) – 27 (53); 3. "Славутич" (Тернопіль) – 27 (48); 4. ФК "Тернопіль" – 27 (42) барани. славутич (черкаси) а не тернопіль
  • Anonymous

    йопа мать.... яка стидоба....а якихось 15 років тому. я вболіва за команду яка грала у вищій лізі ((( Позорище ((

    Anonymous reply Anonymous

    Стидоба - це мати таких вболівальників як ти! Вболівай за ФК Ахметов.

    Anonymous reply Anonymous

    тілько пгидурки з пгищавими мордяками ходє на той колхоз сє дивити! вже ліпше подивитися на теребовельску ниву!

    Anonymous reply Anonymous

    Стидоба - це зараз не вболівати за команду, коли їй дуже потрібна підтримка. Потім знову ходитимеш на Вищу лігу і казатимеш, що ти вже 20 років вболіваєш за Ниву)
  • Anonymous

    One City - One Team! Тільки "Нива" - тільки Тернопіль!!!
  • Anonymous

    А я то думала, що то той "Реал", що "Реал", а то з Оводіополя

    Anonymous reply Anonymous

    Сенс оф хюмор детектед
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up