Тернопільська влада взялась за нелегальну автостанцію

Тернопільська влада взялась за нелегальну автостанцію
Парковку в “автобусну станцію” перетворили перевізники. Пояснюють: працювати через автовокзали важко та дорого. Тернополяни, які їздять автобусами, стверджують, що вони швидші та дешевші. Проте такі перевезення суперечать закону, говорять в мерії

Як автобусну зупинку використовують парковку навпроти готелю “Тернопіль” деякі перевізники. Навіть інформаційний щит про транспортні перевезення з номерами телефонів там встановили.
Буси та великогабаритні автобуси там завантажують пасажирів, які їдуть в інші області, столицю та за кордон. Туди ж привозять людей, які повертаються в місто.
Легалізують або перенесуть
Дозволу на облаштування такої зупинки ніхто не давав. Самі перевізники часто діють нелегально, обіг коштів, а отже і прибутки, часто ніде не фіксують, кажуть в мерії.
Поки що ми займаємося самовільно встановленою інформаційною вивіскою де пропонуються послуги перевезення, - каже начальник муніципальної поліції Сергій Волков. - На парковці біля вивіски перевізники самовільно облаштували автобусну зупинку. Це також заборонено.
Зараз з іншими управліннями міської ради, муніципальна поліція з'ясовує, скільки автобусів та перевізників користувалися зупинкою та скільки пасажирів перевозили щодня.
Назвати якісь цифри пан Волков відмовився, допоки повністю не перевірять ситуацію. Проте в мерії зауважують, що масштаби нелегальних перевезень — чималі, бо ж автобуси за людьми на парковку заїздять декілька разів на день.
В мерії кажуть, що за “нелегалів” візьмуться одразу після перевірки. Тим хто хоче працювати чесно, забезпечать місце, а порушникам працювати не дозволять.
- Я доручив вивчити це питання, - каже міський голова Сергій Надал. - Якщо були незаконні дії з боку перевізників – ми вживатимемо заходів згідно з чинним законодавством. Міська влада зацікавлена у тому, щоб пасажири мали облаштовану зупинку згідно усіх норм та вимог, а перевізники, у свою чергу, працювали у правовому полі.
В мерії наголошують, що в місті достатньо зупинок для транспорту, але якщо необхідно — створять нові.
- Якщо в тернополян справді є потреба в облаштуванні зупинки – ми розглянемо, як варіант, вже існуюче місце або запропонуємо інше, - каже пан Надал. - Щодо легалізації своєї діяльності, перевізникам зокрема необхідно звернутися в міську раду з відповідним проханням.
“Потрібно в кишеню дати”
Самі ж тернополяни, які користуються цими автобусами, кажуть, що іноді ними їхати дешевше аніж з автовокзалу.
- Я з Києва і по роботі іноді їжджу у Тернопіль, - каже Роман Кочко. - Завжди йду на ці автобуси. Вони, по-перше, їдуть швидше, ніж звичайні рейсові, коштують дешевше і приїжджають у центр міста а не на автовокзал. Ними мені зручніше їхати, ніж поїздом.
На автобусну зупинку неподалік готелю, ми навідалися в пообідню пору 17 січня. Там дійсно висить інформаційний щит, а поряд - декілька людей з сумками.
- На автобус до Києва чекаю, - каже пасажир років 25 з вигляду. - Мав бути на 15-ту годину, але нема. Я позвонив, сказали, що після четвертої буде. Тепер більше години на холоді чекати.
Ми також зателефонували до перевізників за номерами, вказаними на інформаційному щиті. Там підтвердили, що дійсно облаштували зупинку на парковці.
- Наша зупинка біля готелю “Тернопіль”, - повідомила жінка, яка взяла трубку. - Щодо міської ради і їхніх дій — нічого не можу сказати з цього приводу. Наша дирекція там встановила зупинку.
На запитання, чому не їздять з автовокзалу, жінка відповіла, що не знає. Проте неофіційно перевізники розповідають, що робота через автовокзал — дороге задоволення.
- Аби тебе внесли в графік і дозволили брати людей на автовокзалі, потрібно і офіційно заплатити, і в кишеню кому треба дати, - говорить один з тернопільських перевізників, який відмовився назватися. - Тому вигідніше десь на стороні брати. Можливо, це не зовсім правильно, але так простіше...
Коли працівники мерії з'ясують, який пасажиропотік на зупинці, встановлять доцільність її легалізації чи перенесення, та вирішать, що робити з переквізниками - ми проінформуємо наших читачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    порядок має бути в місті, от і все!
  • Anonymous

    Дуже класно зроблено в Хмельницькому на 1 автовокзалі,місця валом і для людей і для транспорту,хоч там більший потік транспорту та пасажирів. Так і в нас потрібно зробити в полі біля Подолян,а на місці автовокзалу зробити багаторівневу автостоянку,от і все...
  • Anonymous

    треба наводити порядок! І КРАПКА! допоки буде такий бардак - доти не буде нормальної держави!

    Anonymous reply Anonymous

    Шкула, думай про що пишеш!!! Білетів на потяги нема, ще й ці автобуси познімати і будемо в Київ на пазіках їздити, або пішки ходити.

    Anonymous reply Anonymous

    За добу до відправлення білети на потяг завжди зявляються, хоча поїздом не завжди зручно добиратись, бо інколи приходять в не підходящий час. А от цими автобусами набагато зручніше, бо відправляються протягом усього дня і можна нормально розрахувати, коли краще ними доїдеш.

    Anonymous reply Anonymous

    та то всьо правильно, але все має бути легально. а не хто як хоче
  • Anonymous

    думаю все скінчтить легалізацією тих автостанцій. Зроблять накриття, і всі буде добре.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up