Партнер рубрики Події

Тернопільських націоналістів, які метали яйцями у Потапа, відпустили додому

Тернопільських націоналістів, які метали яйцями у Потапа, відпустили додому
Утім, й там “тризубівці” залишатимуться під арештом. Правда, уже домашнім. Про це сьогодні, 10 квітня, повідомив під міським управлінням міліції голова обласного осередку ВО “Тризуб” ім. С. Бандери Василь Лабайчук. Окрім нього, розповісти про ситуацію із затриманими націоналістами прийшов нардеп Михайло Головко.

- Мене сюди запросили. Сказали, що буде збиратися громадськість стосовно тієї ситуації, яка сталася із хлопцями. Ми вимагали, щоб їх не тримали під вартою. Я особисто підготував депутатське звернення на прокурора міста і на начальника УМВС області. У ньому я зазначав, що готовий взяти цих юнаків на поруки. Сьогодні це питання розглядалося у суді, де було прийняте рішення відпустити затриманих. Вони зараз є вдома. Це така наша маленька перемога, - каже нардеп-”свободівець” Михайло Головоко. - І ми, власне, тут, під міліцією, зібралися, аби цю інформацію донести до громадськості.

На запитання кореспондента "20 хвилин", мовляв, чи відомо народному обранцю, як імовірно може проходити ситуація із затриманими тернопільськими націоналістами, той відповів, що наперед говорити складно. Утім, пообіцяв прикласти всіх зусиль, аби захистити хлопців.
- Кожен приймає рішення за себе самостійно. Метати яйцями у артистів — було рішенням цих хлопців. Це була їхня акція протесту. Те, що вони зробили — їм ж за це і відповідати, - уточнив Головко. - Чи я підтримую те, що сталося у “Березолі”, чи ні — то у цьому ролі нема. Але я точно не підтримую, що сьогодні відбувається в українському медіапросторі. Наприклад, засилля російської попси, знищення української музики та мови.
Менш позитивно налаштований головний “тризубівець” області Василь Лабайчук.

- Те, що хлопців випустили — ніякою перемогою не є, - зазначив він. - Був тиск громади, і міліція була змушена їх відпустити. Зараз затримані перебувають у статусі домашнього арешту. Себто вони із певної до певної години змушені сидіти удома. В першу чергу, ми будемо вимагати, щоб й це скасували, бо така запобіжна міра теж є незаконною. Ці хлопці, фактично, не є злочинцями, чи тими, хто переховується від правосуддя.
Тернополяни, які жбурляли яйцями у російськомовних артистів у “Березолі”, самі були готові після проведеної акції з'явитися у відділок. Принаймні, так переконує Лабайчук.
- На повістку вони були зобов'язані відреагувати. Вони б і добровільно дали всі свідчення, якби їх запросили. Але навпаки — їх почали насильно звозити до міліції, - уточнює співрозмовник. - Проте триває кримінальне провадження та саме розслідування... І я схильний думати, що проти хлопців нагнітаються результати справи зі сторони слідства.
Андрій ОРЛЯК, 0-96-552-51-13

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    яйца - вчерашний день. Настоящие патриоты кидают гамно.

    Anonymous reply Anonymous

    І тільки власного виробництва! Бо може бути не титульної нації - тоді його брати в руки гидко!
  • Anonymous

    Оце херої)) Чекаємо інших хероїчних вчинків, наприклад можна насрати під двері комуністам, чи просто всратись с лютої ненависті до москалів)) Нацики такі кумедні))
  • Anonymous

    прийшов злочинець головко і порішав за інших злочинців питання
  • Anonymous

    а хто міська головку візьме на поруки..7??????? ВІН вчинив два кримінал!!!!!!!!!!!!!!!! Що вже затерли ? продали чи обіняли на щось..В нашій ПроКуратурі все можливо.

    Anonymous reply Anonymous

    не називайте хуліганів-малалєток націоналістами.не ганьбіть це поняття

    Anonymous reply Anonymous

    Націоналізм у Європі зрівнюють з фашизмом!!! Націоналізм і патріотизм - це різні речі!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Не слухай колесніченка ....добре почитай Націоналі?зм (фр. nationalisme) — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі. Відрізняється різноманіттям течій, деякі з них суперечать одне одній. Як політичний рух, націоналізм прагне до відстоювання інтересів національної спільноти у відносинах з державною владою. У своїй основі націоналізм проповідує вірність і відданість своїй нації, політичну незалежність і роботу на благо власного народу, об'єднання національної самосвідомості для практичної захисту умов життя нації, її території проживання, економічних ресурсів та духовних цінностей. Він спирається на національне почуття, яке споріднене патріотизму. Ця ідеологія прагне до об'єднання різних верств суспільства, незважаючи на протилежні класові інтереси. Вона виявилася здатною забезпечити мобілізацію населення заради спільних політичних цілей в період переходу до капіталістичної економіки. В силу того, що багато сучасних радикальних рухів підкреслюють своє націоналістичне забарвлення, націоналізм часто асоціюється з етнічною, культурною та релігійною нетерпимістю. Така нетерпимість засуджується прихильниками поміркованих течій у націоналізмі.Націоналі?зм (фр. nationalisme) — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі. Відрізняється різноманіттям течій, деякі з них суперечать одне одній. Як політичний рух, націоналізм прагне до відстоювання інтересів національної спільноти у відносинах з державною владою. У своїй основі націоналізм проповідує вірність і відданість своїй нації, політичну незалежність і роботу на благо власного народу, об'єднання національної самосвідомості для практичної захисту умов життя нації, її території проживання, економічних ресурсів та духовних цінностей. Він спирається на національне почуття, яке споріднене патріотизму. Ця ідеологія прагне до об'єднання різних верств суспільства, незважаючи на протилежні класові інтереси. Вона виявилася здатною забезпечити мобілізацію населення заради спільних політичних цілей в період переходу до капіталістичної економіки. В силу того, що багато сучасних радикальних рухів підкреслюють своє націоналістичне забарвлення, націоналізм часто асоціюється з етнічною, культурною та релігійною нетерпимістю. Така нетерпимість засуджується прихильниками поміркованих течій у націоналізмі.

    Anonymous reply Anonymous

    Націоналізм - найшвидший і найкоротший путь до фашизму! У які би гарні слова ідеологи фашизму не намагалися обрядити націоналізм шлях його розвитку один - нацизм і фашизм!

    Anonymous reply Anonymous

    Ого, своїми словами тяжко писати??? В нас теж демократія, але в Європі і близько такої демократії немає!! Я бачу у нас націоналізм проявляється у киданні яйцями і снігом в людей. Там в у твому дописі пише для благо власного народу - це машина Тягнибока за 700тис.грн, службова машина Надала за 230тис.грн???

    Anonymous reply Anonymous

    Ось це і є наш народ, для яких є благо машини за сотні тисяч гривень!!!???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up