Тернопільських школярів запрошують цікаво провести вільний час

Тернопільських школярів запрошують цікаво провести вільний час
Допомогу з домашніми завданнями, перегляд цікавих фільмів, навчальні та спортивні ігри пропонують дітям 10-14 років у післяурочний час. Заняття – безкоштовні. Їх проводять волонтери у тернопільській школі № 19.

Відбуваються заняття два рази в тиждень — вівторок та четвер з 14.30 до 17.30. Називається проект “Після 3”. Ініціатором його створення виступила комісія в справах молоді Української греко-католицької церкви.
— Наша мета — прищепити дітям любов до здорового способу життя, допомогти їм із домашніми завданнями та у повсякденних справах, — розповідає один зі співорганізаторів проекту Ірина Сморж. — Дуже часто буває, що дітям потрібна підтримка чи допомога. Особливо, якщо вони із проблемних сімей. Наші волонтери, які є випускниками та студентами психологічного, медичного та педагогічних факультетів, займатимуться індивідуально із кожною дитиною.
Також школярам запропонують відвідувати окремі курси за напрямками: “Здорове харчування”, “Стоматологія та особиста гігієна”, “Профілактика наркоманії”, “Техніка безпеки”, “Вивчення іноземної мови” та інші. Всі заняття є добровільними та безкоштовними.
Окрім навчання діти матимуть можливість брати участь в різних розвиваючих іграх та спортивних змаганнях.
— Сьогодні у нас вже діють заняття з настільного тенісу, а скоро коли потепліє ми гратимемо і в футбол і інші ігри надворі, — продовжує Ірина. — Окрім того в нас є обов’язкові елементарні фізичні вправи для всіх.
Таким чином організатори хочуть відволікти дітей від надмірного використання комп’ютера і перегляду телевізора, а прищепити їм корисні життєві навички та піклування про своє здоров’я і заняття спортом.
Щоб якісно втілити ці плани в реальність ініціатори проекту також звертаються за допомогою і підтримкою до батьків громадськості, церкви та меценатів.

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    напишіть контакти куди і до кого можна звернутись щоб діти ходили в таку школу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up