Партнер рубрики Події

Водії тернопільських маршруток забувають свої обов'язки

Водії тернопільських маршруток забувають свої обов'язки
Зі скаргами на те, що водії не оголошують зупинок і не дають решту в “соціальних” маршрутках в редакцію звертаються тернополяни. За словами Анни Пасельської, вона недавно їхала в одному із “соціальних” маршрутних автобусів, де водій не віддавав пасажирам решти із двох гривень.

— Я вже думала, що напевне відмінили ті автобуси із вартістю проїзду 1,25 гривні, — каже жінка. — Бо дала дві гривні, а решти мені не віддали. Також обурює, що водії не знають своїх елементарних обов’язків і не оголошують про зупинки, ніби й не помічаючи, що вікна замерзли і пасажирам нічого не видно. Люди по салону одні одних перепитують, яка це зупинка. А ще часто так буває, що всякою рекламою позаклеюють ті вікна та салони.
За коментарем ми звернулися до начальника управління транспорту, комунікацій і зв'язку тернопільської міськради Ігоря Мединського.
— Чи повинні водії маршруток оголошувати зупинки?
— Так, водії справді повинні оголошувати зупинки, особливо взимку, коли замерзлі вікна. Я неодноразово давав таке доручення усім перевізникам. А вони в свою чергу повинні інформувати водіїв про обов’язок оголошувати зупинки. Але напевне водії просто не розуміють всієї складності такої ситуації і тих незручностей, які вона створює пасажирам.
— Хто повинен знімати наклеєні оголошення в салоні транспорту?
— За це відповідають в першу чергу перевізник та механік, який проводить огляд транспортного засобу. Але також за їхньою вказівкою водій повинен підтримувати автобус у належному стані. А, отже, знімати будь-які наклейки в салоні.
— Яке покарання нестимуть водії-порушники із “соціальних” маршрутів?
— Стосовно “соціальних” маршрутів, то ми постійно моніторимо ситуацію, проводимо контроль та опитуємо пасажирів. Але не виключено, що є різні водії і деякі можуть зловживати своїми обов’язками. При виявленні таких порушень ми негайно приймаємо відповідні заходи. Таких водіїв-порушників переводимо на паркові роботи, а в перевізника чи орендодавця забирають дозвіл. Машину замінюють на деякий час резервною. У такому випадку машина відповідного перевізника простоює, а він несе матеріальні втрати. Проте, під час попередніх перевірок ми не виявляли таких порушень. Тому, якщо пасажири бажають поскаржитися, нехай телефонують до нас в управління.
— Чи можна скаржитися через телефон?
— Так, номер телефону управління транспорту, комунікацій і зв'язку тернопільської міськради — 52-15-14.
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Anonymous

    Пасажирів та жителів міста потрібно повідомити до якої години "ПОВИННІ ЇЗДИТИ МАРШРУТКИ".Томущо вони зїжають коли їм хочется тай в Тернополі о 21-30 вже немає чим добратися. Куди дивиться Управління Транспорту невже вони небачать як люди мерзнуть в 20-ти градусний мороз чекаючи на маршрутки. Коли їх заставлять їздити з певної години вказаної в маршрутному листі до кінця графіка.ТА навчать не хамити пасажирам; не курити під час руху; не розмовляти по мобільному телефоні (коли ДАЇ почне звертати на них увагу а не просто відвертати голову); якщо вони нехочуть цього робити мотивуючи це тим мов."нам невигідно" то нехаї відмовляются від маршрутів якщо вони "ну такі вже невигідні" Прийдуть інші з більшою кількістю машин. Впевнений на тендері від бажаючих відбою небуде !!!
  • Anonymous

    пан Мединський каже що неодноразово давав вказівки перевізникам щоб вони інформували водіїв про обов’язок оголошувати зупинки. а про те в яких умовах працюють водії чомусь ні слова. його самого запхати в цю замерзлу маршрутку і щоб він хоч один день відїздив.
  • Anonymous

    те що не дають здачі це є, сам був втакій ситуації але це не масове явище. є серед водіїв порядні виховані. Хоча з іншої сторони їх можна зрозуміти зарплата мала а 12год треба відїздити здати план і щоб сам щось заробив тому і не хочуть брати по посвідченні.

    Anonymous reply Anonymous

    Про що ви говорите НЕХОЧУТЬ БРАТИ ПО ПОСВІДЧЕНІ навіть в напівпусті маршрутки БАЧИВ НЕОДРАЗОВО та щей КУРЯТЬ безперестанку (шей якесь гавно хотяби нормальні сигарети)
  • Anonymous

    Соціальні маршутки!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up