Партнер рубрики Події

Тернопільські водії таки "похоронили" колеса під мерією та облавтодором (ОНОВЛЕНО)

Тернопільські водії таки "похоронили" колеса під мерією та облавтодором (ОНОВЛЕНО)
Неподалік "Маяка" сьогодні, 6 квітня, ще від обіду можна було спостерігати активне скупчення люду. Саме там автомобільні активісти Тернополя влаштували старт для обіцяного пікету "Податки є – доріг немає".

- Про акцію дізнався випадково. Ось, чекаю, коли вже будемо рушати. Правда, ще треба прапорець на машину причепити, - каже водій Ігор Горицвіт.

На запитання, чи знає він, власне, навіщо усе це відбувається, чоловік відповів: "Щоб нарешті були дороги в Україні".

Сам захід, як і анонсувалося, проходив у тематичному стилі "похоронної процесії".  О 14:30 близько сотні автомобілів із чорними стрічками рушили через центр міста у сторону драмтеатру.

Відео дня
>



Вже звідти під похоронний марш процесія відправилась до будівлі облавтодору. Там учасники акції залишили символічну труну із колесом, яке нібито загинуло від тернопільських доріг. Поруч нього – поклали вінки та квіти. Опісля, окремі воді-активісти виступили із промовою, у якій пояснювали мету свого зібрання. А також, вимагали, аби профільна структура прозвітувала щодо виконаних нею дорожньо-ремонтних робіт.





- Дана акція є попереджувальною, - зазначали учасники зібрання. - Ми витрачаємо тисячі гривень через постійні поломки своїх автомобілів. Сам же поганий стан доріг впливає на погіршення безпеки пересування. Наша вимога – капітальний ремонт автошляхів.



У свою чергу, чиновники від облавтодору запевняють, що цілком солідарні до водіїв. Аби підтвердити свої слова, ті запросили восьмеро представників ініціативної групи на бесіду. Втім, попередили, щоб без преси. 

- Без преси, тому що місця немає. А ініціативній групі пропонуємо зустрітися із керівництвом, - уточнює заступник начальника служби автомобільних доріг Петро Вільчинський. - Ідею цієї акції ми підтримуємо. Вона мала б бути ще десять років тому, коли ями тільки починалися. А всі ті обставини, які склалися, вони й призвели до такого заходу. В першу чергу, це велике навантаження транспорту, що руйнує нашу область уздовж і впоперек.  По-друге, - незадовільне фінансування. І третє – незадовільні погодні умови.

Вислухавши, автомобілісти пообіцяли, що прийдуть дискутувати із службовцями облавтодору о 17 годині.

- Ми вже почали працювати, - все ще переконує Петро Вільчинський. - Але зрозумійте, як тільки ми запрацюємо у поганих погодних умовах,  то на всю Україні знову будемо виглядати із негативного боку. Нас зі всіх сторін "б’ють".  

Наступним "кладовищем" для колеса стало подвір’я міської ради. Біля мерії сценарій акції був аналогічним. Утім, там пікетувальників зустріли зачиненими дверима та міліціянтами на сходах.

- Міська рада не пішла нам назустріч взагалі. Скажу більше – навіть почала блокувати проведення нашої акції. Ось, наприклад,  у нас мав бути оркестр, який би виконував траурну музику. Але його – не було. І це "завдяки" сприянню деяких можновладців, - каже голова "Дорожнього контролю-Тернопіль" Віталій Крутиголова. – Проте, скажімо, ДАІ нам не заважало. Навіть навпаки – звільнили площадку поруч драмтеатру, щоб ми могли припаркуватися.

  

Начальник відділу зв’язків з громадськістю міськради Катерина Калуш у розмові з кореспондентом "20 хвилин" зазначила, що їй дивно чути, нібито організаторам акції хтось намагався перешкоджати.

- Сергій Віталійович особисто зустрічався з ними напередодні проведення їхнього заходу. Вже було домовлено про певні спільні дії. Мер пояснив їм загальну ситуацію. Мовляв, міська рада на останній сесії звернулася до Кабміну та Верховної Ради із проханням виділити 600 мільйонів на ремонт доріг. Бо реально із міського бюджету ми можемо виділити максимум 20-30 мільйонів, - каже вона.

Пані Калуш також додає, що не розуміє мети такої акції.

- По-перше, дивно, чому вони її роблять у вихідний день. А також – яка їхня мета? Якщо говорити про те, аби привернути увагу суспільства до доріг, то ж люди й так не користуються літаками. Вони бачать реальну ситуацію. По цих дорогах їздять і працівники міськради, і міський голова, - пояснює речниця мера. - Такі акції дійсно потрібно проводити. Але проводити перед Кабміном, перед Верховною Радою. А міська рада – вона, фактично, заручниця ситуації.

Очільник міста Сергій Надал до пікетувальників не вийшов, бо… нібито перебуває у відрядженні в Львові. Самі ж активісти після "похорону" під міською радою, вирушили до "Білого дому", де й завершили свій пікет.



До слова, на ремонт доріг у минулому році в Тернопільській області було витрачено 172 мільйони, розповів заступник начальника служби автомобільних доріг Петро Вільчинський.

- Скільки надійшло, стільки й витратили, - наголосив він.

Андрій ОРЛЯК, 0-96-552-51-13

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Anonymous

    http://poglyad.te.ua/podii/ternopolyany-kontrolyujte-na-tsyh-vulytsyah-obitsyayut-zrobyty-remont-spysok/
  • Anonymous

    а скільки бабла списали на топливо, пісок і сіль за зиму. Надал скоро ще не один " маленький " будиночок побудує.

    Anonymous reply Anonymous

    тільки останній снігопад по області 14 мільйонів)) на розчистку..а заставили фермерів і підприємців горнути своїми тракторами і погрузчиками з лапатами..для цього збирали дані(МЧС) де і скільки є техніки в приватників..і "просили" горнути за СВІЙ кошт....в Тернополі трішки інша схема ..не прибирали взагалі !!!!!!! просто списували на фірму з іншого міста гроші ..також переказвали приватній фірмі (бувшого коллеги по кабінетах що має фірму .по спец техніці ....геніальне схема сніг розтаяв докази зникли)) гроші пішли)...захоплююсь останнім часом з нашого Мера ..прям геніальний "Доктор ЗЛО" ))
  • Anonymous

    говорили-балакали, сіли й заплакали.... цим і закінчиться....
  • Anonymous

    Доріг не має а даїшніки на тому наживаються, наставили знаки обмеження швидкості 40 км/год на більш-менш нормальних ділянках дороги (наприклад в В. Березовиці), і пресують водіїв. Для чого такі знаки ставити?

    Anonymous reply Anonymous

    проїжджаючи польщою розумію полякам євро дало дороги класні і пристиж держави підняло а наше відкати чиновникам збагачення їх а народау борги)))) того і раби шкода бо коріння з україни в мене 22 роки жив в цій державі але це не життя було тільки переїхавши в європу я зрозумів що таке життя

    Anonymous reply Anonymous

    Давай досвіданія - через Польщу в ФРН

    Anonymous reply Anonymous

    та я вже тут а ти холопе міси болото )))

    Anonymous reply Anonymous

    Хлопці, ви молодці! Репортаж набув розголосу - показали по ТСН. Мені вже передзвонювали знайомі з 2 міст - хай бачить Україна, як свобода "вміє" хазяйнувати! (Не пишіть, що "це не свобода - вся Україна в ямах" -- у нас - свобода! Тіпа "опозиція". Хай україна знає, що і опозиція, і влада - всі одним миром мазані!

    Anonymous reply Anonymous

    нарешті зрозуміли що немає різниці миж свободою і регіонами що ті їсти хочуть ікорку що свобода але друга прикпивається національними героями))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up