Тернопіль:туалет межує із дитячим майданчиком!

Тернопіль:туалет межує із дитячим майданчиком!
Читач написав на сайт: У парку ім. Шевченка за 10 м від дитячого майданчика будують громадський туалет. Напевно, наша міська влада не має дітей, якщо продає дозволи на такі будівництва.

 Як повідомили в обласній санстанції у відділі комунальної гігієни, громадський туалет можна розташовувати не менш ніж за 20 м від дитячих майданчиків.

Кореспондент “20 хвилин” також перевірив ситуацію на місці — зміряв відстань до недобудованого ще туалету від майданчика за допомогою звичайної рулетки. Виявилось, що ця відстань має неповних 10 метрів.

В міському самоврядуванні кажуть, що причин хвилюватись немає. Будівельники закон не порушували.

Відео дня
>Цю ситуацію прокоментував виконуючий обов’язків начальника управління житлово-комунального господарства Тернопільської міськради Микола Лесів. Чоловік нічого незаконного в діях будівельників не бачить.

- Так, за правилами туалет має розміщуватись за 20 метрів від дитячого майданчику, - каже пан Лесів. - Але через щільну забудову ці норми можуть бути змінені рішенням відповідної комісії. Вони враховують всі деталі і потім вирішують на якій відстані можна будувати туалет.

Директор комунального підприємства “Об’єднання парків культури і відпочинку” Олег Протасевич, каже що цей туалет в першу чергу будуть для людей, бо іншого місця, куди можна людям піти по потребі немає.

? Я не знаю чи законні їх дозволи на будівництво, бо це не моя компетенції, але в тому, що у парку будують туалет, я нічого поганого не бачу, - каже пан Протасевич. Людям все не подобається, коли туалету не було всі ходили в кущі і звідти дуже сильно смерділо. - Тепер будують туалет, а люди все одно невдоволені. Невже краще, щоб смерділо. Думаю, якщо всі дозволи вони отримали на будівництво, то відповідні установи краще знають чи можна його там будувати чи ні. Людям аби тільки був привід на що скаржитись.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Ви тихіше кричіть про туалет і майданчик... ато влада візьме... і перенесе майданчик :)
  • Anonymous

    Туалет можна було посунути ближче до будівель, а не дитячого майданчику!Всі це прекрасно знають і усвідомлюють. Але в нас все робиться через заднє місце! Директор комунального підприємства “Об’єднання парків культури і відпочинку” Олег Протасевич, давно в парку не був, туалет недалеко від фонтану вже не вважається туалетом??? А великим превеликим кущем???
  • Anonymous

    Туалет треба робити платним ( не дорожче 50, коп.а для дітей дошкільного віку безкошт.) , а то як шо він буде безкоштовним то він швидко з Європейського перетворится на Український , Думаю

    Anonymous reply Anonymous

    в Нью-Йорку, наприклад, важко знайти платну вбиральню. Вона має бути з праскою і гладильною дошкою, принаймні, щоб там бути платною. Або з негром, який буде відвідувачам дупу підтирати. Колись у Києві той самий Льоня-Космос розпорядився, що туалети мають бути безплатними, а всі підприємства харчового напрямку були зобов"язані пускати людей до своїх вбиралень - також безкоштовно. Саме у розгар тієї кампанії був там - вказівку свято виконували, а хто не виконував - мав великі проблеми. Ще не було боротьби з пивом - так ми з друзями спокійно вживали пиво, а щоби нужду справити - ішли в сусідню станцію метро - в туалети, які працювали нашару. Але ці туалети - були чисті і невонючі, і навіть з рулонами паперу на вході.
  • Anonymous

    ашо гадити на самій дитячій площадці, вже там гадив , а тепер небуду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up