Тернопільщина: Ромчик має шанс

Тернопільщина: Ромчик має шанс
Сотні українців у соцмережах об'єдналися, аби відстояти талант хлопчика з Тернопільщини. Ромчик Сасанчин з унікальним оперним голосом виступав на "Голос країни. Діти" і, на жаль, не пройшов відбору. Це викликало сльози у багатьох глядачів

- У нас ціле село дивилося виступ Ромчика. Він дуже гарно співав, - каже секретар сільради села Садки Світлана Шипітко. - Що має голос, то має! Як з ним так несправедливо могли вчинити?

Десятирічний Роман Сасанчин із села Садки Заліщицького району завоював серця багатьох українців, виступивши на проекті "Голос країни. Діти" 4 листопада. Але, на жаль, хлопчик не пройшов відбору для подальшої участі у проекті. Це викликало обурення серед глядачів. Сотні повідомлень: "Верніть Ромчика!" можна побачити на сайті "Голосу країни", а також у соцмережах. Люди вирішили об'єднатись, аби таким чином довести суддям, що хлопчик таки має талант.

І це дало результат. У прес-службі каналу "1+1" повідомили "20 хвилин", що мають для Ромчика гарні новини. Історія хлопчика зацікавила програми телеканалу "Сніданок з „1+1" та ТСН. Цілком можливо, що у п'ятницю 9 листопада глядачі знову побачать Ромчика в ефірі "1+1". Окрім того, хлопчик зможе взяти участь у новому розділі проекту "Вибір глядачів".

Відео дня
>Рідні і знайомі плачуть. П'ятикласник із простої сільської родини має оригінальний оперний голос. Також він грає на трьох інструментах – баяні, акордеоні, фортепіано. У музичну школу їздить у сусіднє село Товсте, а на уроки вокалу — аж до Заліщиків, що за 40 кілометрів від села. Нині хлопчик, його рідні та односельні дуже засмучені через те, що дитину не визнало зіркове журі, у складі якого Олег Скрипка, Світлана Лобода та Тіна Кароль. Утім, за юний талант вболіває вся Україна.

- У нашому селі є талановиті діти, - каже секретар сільради. - Дві дівчинки гарно співають, ще одна грає на гітарі. Але такого голосу, як у Ромчика, не має ніхто. Він — справжній маленький артист.

Поки спілкуємось телефоном із мамою Ромчика Євдокією Сасанчин, вона не втримує сліз.
- Ми у неділю всі плакали, коли дивилися концерт, - каже, плачучи, жінка. - А Ромчик так плакав, що ми не знали, як його заспокоїти. З ним так несправедливо повелися.

Нагадаємо, на сцені Ромчик так і не зрозумів, що його не обрала до себе в команду жодна зірка. Коли після сліпого прослуховування троє членів журі повернулися на кріслах обличчям до сцени, дитина зраділа, що його обрали всі троє. До того ж, вони почали наввипередки хвалити унікальний голос хлопчика.

Олег Скрипка навіть сказав, що хоче заспівати з ним дуетом. Але зірки не натиснули кнопки, а це знак, що вони хочуть бачити хлопчика у своїй команді. Вони просто одноголосно визнали, що упустили свій шанс, навіть вийшли на сцену, аби похвалити дитину. Ромчик був у такому піднесеному настрої, що просто не зрозумів, що насправді його не обрав ніхто. Як потім пояснити це дитині, мама просто не знала.

Має багато талантів. Така невдача дуже розчарувала хлопчика, який мріяв стати зіркою.
- У мене велика родина по всій Україні. Всі дзвонять і питають, як з дитиною могли так жорстоко повестися, - каже Євдокія Сасанчин. - Вчителі дзвонять — плачуть. До речі, я їм всім дуже дякую за підтримку моєї дитини. Чула, що один старенький дідусь із села досі плаче, що дитину не повернули.

Ромчик почав співати з п’яти років, ніхто його спеціально цього не вчив, розповідає пані Євдокія. Першими його талант розпізнали учителі. Згодом мама віддала хлопчика в музичну школу та на уроки вокалу.
Жінка додає, що Ромчик схоплює все на льоту. Та й узагалі хлопчик дуже талановитий. Окрім того, що володіє чудовим оперним голосом, він ще й гарно малює, розповідає гуморески, навіть в'яже. Та й вчиться на відмінно.

- Ну як ці судді не розгледіли його таланту, як вони слухали? - дивується мама. - Тепер Ромчик каже, що краще б не їхав нікуди.

Хлопчик мріє стати оперним співаком, пісні Володимира Гришка співає постійно.
- Нам обіцяли, що покличуть нас на заключний концерт, що не забудуть Ромчика, але я не знаю, що сказати. Подивимось. Окрім того, обіцяли, що учасникам "Голос країни. Діти" вручатимуть спеціальні дипломи. Хай би приїхала якась зірка до нашої школи, вручила йому цей диплом, щоб дитині легше стало.


За Ромчика можуть голосувати
Ромчик Сасанчин має шанс перемогти у розділі "Вибір глядачів", який стартував на сайті проекту "Голос. Діти" — http://golosdity.tv/ 5 листопада. Щопонеділка у цьому розділі будуть з'являтись відео з виступами тих учасників, які у відборі не пройшли в жодну команду, повідомили у прес-службі "1+1".

У глядачів буде рівно тиждень, аби своїм голосуванням обрати того, хто їм найбільше сподобався. Аби всі учасники, які не пройшли, мали однакові шанси, розділ будемо оновлювати щопонеділка. Таким чином, відео кожного вокаліста, який не потрапив до команд, буде висіти у розділі весь тиждень. Протягом цього часу за нього голосуватимуть глядачі. Переможця глядацького голосування визначать по завершенні "сліпих" прослуховувань в ефірі "1+1". Він отримає спеціальний приз від проекту.

- Повернути у шоу його неможливо, адже є певні правила, коментують у прес-службі телеканалу. - Так, ця дитина дуже талановита і нам дуже шкода, що тренери не обрали його, але ми повинні дотримуватись формату. У минулих сезонах "Голосу країни", дійсно, була ситуація, коли Костянтин Меладзе повернув у проект Тоню Матвієнко. Але тоді в командах був недобір і тільки завдяки цьому повернення стало можливим. Цього разу тренери набрали команди повністю, і кожен учасник цих команд є талановитим вокалістом.


Коментар

Світлана Кухарук (46 р.), дитячий психолог
- Відправляти дітей на різноманітні конкурси потрібно якнайпізніше. Будь-який конкурс є травматичним для дитини, адже її порівнюють з іншими. Тому дорослим потрібно сто разів подумати, перш ніж робити таке. Адже діти дуже егоцентричні — вони вважають, що весь світ крутиться лише навколо них. А конкурси руйнують їхню самооцінку.
Тож якщо дитина дуже хоче на конкурс, не треба робити акцент на її перемозі. Слід говорити їй, що вона для вас у будь-якому разі найкраща. І що, приміром, вийти на велику сцену – це вже велике досягнення. Якщо дитина розчарована, їй треба пояснити, що вона вже досягла успіху, взявши участь у конкурсі, і що треба йти далі. Адже часто потрібно долати багато сходинок, аби досягти мети. Окрім того, дитину потрібно відзначити у колі сім'ї, похвалити, а не наголошувати на тому, хто був першим. З часом у дитини на душі все вляжеться.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Я взагалі важаю що судді ужасні вони займаються не тим чим треба це все за гроші . Ще не нажерлися тих грошей мало і мало їм а справжніх дітей від яких мурашки по шкірі вони не бачуть шо це можуть бути за судді які самі ніхера не розуміють . Суддів потрібно поміня. Вони самі блеють під фонограму а талантів не бачуть ......
  • Anonymous

    Нема чого дивуватися!! Дві маланські суч..ки та бувший рокер,що продався ПеРдунам за шмат гнилої ковбаси - явище,типічне для нашого шоу-бізнесу.Дай Боже, аби до їхніх дітей так само добре віднеслися! З десятирічною дитиною так поступати не можна, бо то не дорослий. Але нічого - з’явився на світ ще один правовірний галичанин,який буде від душі ненавидіти кацапню!!
  • Anonymous

    завтра в "Сніданку 1+1" буде Меладзе з Ромчиком, можливо щось проясниться, я думаю, що Меладзе не повинен пропустити такий голос.
  • Anonymous

    Пояснення дуже просте - якби Скрипка, Лобода. Кароліна володіли теж унікальними голосами, то у них проблем з вибором би не було і вони реально змогли б у своїй команді довести голос Ромчика до вершин досконалості! Опосередковані підсвідома відчули майбутнього конкурента і своєю пасивністю перекрили йому доступ не велику сцену!

    Anonymous reply Anonymous

    Скрипка файний хлоп, і багато зробив для укаїнської музики, Тіна Кароль куди не йшло. мусі пусі , най буде, а хто додумався пустити Лободу до дітей? Уявляю які номери вона їм поставить...прощавай дитинство

    Anonymous reply Anonymous

    При всій повазі до Скрипки, але таке враження, що він на старість оглух. Про Лободу - згідний на 100%, такому вульгарному створінню не місце в дитячому шоу. А Кароль також видала, коли назвала того бездарно патлатика сексуальним....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up