Партнер рубрики Події

Тернопіль: Гайову обіцяють зробити до холодів

Тернопіль: Гайову обіцяють зробити до холодів
Дорогу на вулиці Чарнецького почали робити після численних мітингів її мешканців. На неї виділили 960 тис грн. Також 989 тис з бюджету міста піде на вул Тернопільську. На ремонт вул Гайова дадуть 3 мільйони.

Мешканці вулиці Чарнецького добивались від влади прокладенню дороги ще з радянських часів. Наразі під їх будинки пригнали важку техніку і привезли пісок.

Тернополяни не вірять, що дороги зроблять
- Нарешті почали щось робити, - розповідає мешканець вул. Чарнецького Тарас Лужний. – Ми звертаємось до міської влади більше 20 років - немає жодних результатів.

Чоловік каже, що декілька разів цю дорогу прокладали, але тільки на папері.
- Гроші на асфальт йшли в чиюсь кишеню, - каже чоловік. - Зараз почали робити першу половину вулиці, там де відстань між будинками 30 метрів. Але в іншому кінці вона менша майже в два рази. Ми хвилюємось, щоб через це не було проблем, адже зараз в тому місці нічого не роблять.

Робочі, які зараз працюють на цьому об’єкті розповідають, що асфальт класти вони не будуть.
- Дорогу зробимо до самого кінця, - розповідає бригадир Олег Бица. – Тривати це буде протягом місяця. Зараз будемо класти тільки щебінь. Асфальтувати дорогу в нас завдання немає.
Мешканець Гайової скаржиться, що їх вулицю розрили вже півтора року тому. Наразі там зробили тільки частину дороги і на цьому ремонт завершився. Олександр Гронкевич живе в першій половині вулиці в будинку №13.

- Зробили тільки той відрізок, де знаходиться аквапарк “Алігатор”, - розповідає пан Гронкевич. – Це їм треба було зробити обов’язково перед відкриттям закладу. Влада вирішила, що дешевше буде відремонтувати сусідню вулицю. Тому нашу половину лишили з ямами. Наразі нам встановили тільки бордюри. Спочатку завезли сюди техніку, перекрили вулицю, а потім все забрали. Постійно кажуть, що на вулицю виділили багато коштів, але ми тут їх не бачимо. Я чув, що вулицю зроблять ще не скоро.

Мешканець розповідає, що вони звертались до влади с проханням довести дорогу до ладу вже не одноразово.


- Раніше ми збирали підписи між сусідами і ходили до них, - розповідає тернополянин. – Але результатів немає жодних, тому ми вже нічого не робимо.

Зроблять Тернопільську, Чарнецького і Гайову
Начальник управління відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Олег Вітик пояснює, що в першу чергу роблять ямковий ремонт магістральних доріг. Потім розглядають звернення мешканців.

- Зараз розпочались підготовчі роботи на вул. Чарнецького, – розповідає пан Вітик. – Для прокладення дороги цією вулицею потрібно 3 мільйони 600 тисяч. Зараз таких грошей немає. Виділили тільки 960 тисяч. Дорогу покриють піском, а також трьома фракціями щебеню. Іншу частину роботи зроблять навесні.
Пан Вітик запевняє, що дорога буде вкрита щебенем до самого кінця.

- Вона звужується під кінець, - розповідає начальник. – І не всі мешканці погоджуються робити її вужчою ніж стандартні розміри. Вона мусить бути завширшки сім метрів. Тут проблема у непорозумінні між людьми.
Керівник технічного нагляду каже, що також будуть ремонтувати дорогу на вул. Тернопільський. На це виділили 989 тис грн.

- Асфальтуємо від містка до вул. Глибока, - каже пан Вітик. – Ця частина дороги в два рази менша ніж на Чарнецького.

Начальник каже, що показове перехрестя зроблять на стику вулиць Кривоноса, Бережанська, Львівська і Гетьмана Мазепи.
- В цьому місці проведуть дорожню реконструкцію об’єкту, - розповідає пан Вітик. – На обладнання перехрестя світлофорами виділили 800 тисяч гривень. А також окремо виділили гроші на дорожнє покриття – 950 грн. Це перехрестя дуже небезпечне для водіїв, там трапляється багато аварій. Його роблять в першу чергу.

Також пан Вітик розповідає, що наступного тижня планують продовжувати робити вул. Гайову. На це виділять три мільйони гривень.

- Це питання ми тримаємо на контролі, - розповідає чоловік. – До холодів плануємо дорогу доробити.
До речі, температура на дворі дуже впала за останній тиждень і почались дощі. Наразі термометр показує 11 градусів.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Де жа вю
  • Anonymous

    обіцянка цяцянка, а дурному радість, микулинецьку ось уже 12 місяців мучають і нічого толкового не зробили, 10 робітників палять цигарки, 2 працюють.
  • Anonymous

    В міськраді знають точно, коли настануть холода? Чи малося на увазі до літніх холодів?

    Anonymous reply Anonymous

    они правильно поняли смысл книги по НЛП))) вот и пользуются им)
  • Anonymous

    Респект відеооператору!!!

    Anonymous reply Anonymous

    неистово плюсую)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up