Партнер рубрики Події

Тернопіль: Дорога біля будинку, як траса

Тернопіль: Дорога біля будинку, як траса
Люди вимагають перекриття проїзду на бульв. Данила Галицького, який пролягає повз їхній будинок. Адже перекриття проїзду, який мешканці встановили самовільно, міськрада демонтовувала. Нині влада обіцяє вирішити проблему цивілізовано міськрада демонтовувала. Нині влада обіцяє вирішити проблему цивілізовано

- Вночі ми взагалі не маємо можливості відпочити, таке враження, що ми живемо на вокзалі, каже житель будинку № 4 на бульв. Данила Галицького Богдан Нечай. - Під’їзна дорога біля нашого будинку перетворилася на трасу, яка з’єднує вулиці Л.Українки та С.Бандери. Дорога знаходиться за 4 метри до під’їздів.

На постійний рух транспорту бульваром скаржаться мешканці будинку №4. Така проблема існує там вже 17 років. Наскрізний проїзд транспорту з вул. Лесі Українки до проспекту Бандери проходить прибудинковою територією та не відповідає її генеральному плану, кажуть люди.

- До того ж, після будівництва багатоповерхівки за адресою бульв. Данила Галицького, 4а, незаконно проклали дорогу із задньої сторони нашого будинку, - додає пан Нечай. Мешканці будинку не раз скаржилися на цю проблему у міськраду, але влада все ігнорувала. Тому протягом 2011 року двічі самовільно ставили перекриття у вигляді металевих стовпців, розповідає жителька будинку Тетяна Маркова.

- Представники служби цивільного захисту зробили припис на демонтаж перекриття, - каже вона. - І це в той час, коли протягом багатьох років повністю перекриті проїзди біля будинків за адресами бульвар Данила Галицького, 6, 8, 10 та усіх інших навколишніх будинків. Крім того, на викопіюванні прибудинкової території між нашим та десятим будинками передбачено газон, а не проїзд.

Мешканці не розуміють, чому їм заборонили перекрити проїзд біля будинку, адже в будинок є два заїзди. Якщо перекрити один - залишається можливість для проїзду пожежного автомобіля, швидкої допомоги, аварійної та сміттєвоза, кажуть вони.

На цей раз жителі звернулись до міського голови з проханням встановити перекриття в тому місці, яке передбачено генеральним планом забудови. За дорученням мера прибудинкову територію вже оглянули представники управління держтехнобезпеки, житлово-комунального господарства та ПП “Східний масив”.

- Прибудинкова територія не є приватною власністю, тому жителі не мали права самовільно перекривати проїзд, - розповідає начальник ПП “Східний масив” Михайло Дереворіз. - Потрібно скласти проект реорганізації дорожнього руху та погодити з управлінням держтехногенбезпеки.

Проте, пан Михайло підтримує ідею щодо встановлення турнікету між будинками № 4 та № 10. Крім того, начальник управління містобудування та архітектури Василь Бесага пояснив, що згідно з законодавством, біля будинку має бути лише один проїзд. Наразі жителі чекають дозволу на перекриття проїзду від управління держтехногенбезпеки.

Відео дня
>


Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    Як хтось з тих мешканців буде подихати, і до нього не зможе доїхати швидка, тоді згадають за перекриття вулиці. А в будинках 18, 22, 24 і нижче? Там теж проїздні двори. Питання не в перекритті, а в людях. Одні дебіли ганяют, а другі перекривають.
  • Anonymous

    Та й вулицею Крушельницької всю ніч гасають машини, собачий хор. Може перекрити?
  • Anonymous

    всі ті дурні самовфільні перекриття перекриття доріг мешканцями треба зняти, ні пройти, ні проїхати
  • Anonymous

    Особисто я працю в службі таксі і мені цікаво як мешканці будуть висловлюватись коли не зможуть викликати машину зранку бо водії які стоять на Бандери просто напросто туди не будуть їздити, бо не зручний зіїзд... А як показує практика з того будинку з ранку постійно є 5 - 6 замовлень... Ось тоді і побачим як вам буде зручно)))))

    Anonymous reply Anonymous

    Я не захищаю мешканців, але пробачте, що означає незручний з'їзд? Відколи це таксисти почали визначати де їм зручно а де незручно з'їзджати і відповідно, виконувати чи невиконувати замовлення? Під'їзд до будинку є, от і будь добрим, виконай замовлення, а те що тообі не зручно, пробач це вже твої проблеми. Міняй роботу, якщо не маєш наміру її виконувати через власні незручності. Кому сьогодні зручно?

    Anonymous reply Anonymous

    Минулого разу коли мешканці того будинку встановили металеві стовпчики вони їх поставили посеред двору... Ось і получалось що 2 підїзди з одного боку а других 2 з іншого! Більшість мешканців не будуть повідомляти що заїзд до їхнього підїзду з Л.Українки чи з Бандери... Тобто получається що коли приїжаєш а підїзд за стовпчиком і коли падає дощ. вони не можуть підійти до маш. бо змокнуть і виставляють притензії а чому ви тут а не під підїздом! Тому туди їздити не будуть щоб не портити собі настрій і нерви і відповідно іншим людям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up