Партнер рубрики Події

Тернопіль: Люди мліють від смороду, а котлован не заривають, бо нема грошей

Тернопіль: Люди мліють від смороду, а котлован не заривають, бо нема грошей
Мешканці вул. Гайова бічна майже рік потерпають від кількаметрового котловану, який ремонтники вирили в листопаді минулого року. Від ями нестерпно смердить, відкрита каналізація, коли йдуть дощі, фонтанує нечистотами

 

Вже не раз до котловану падали люди та ссувались машини. Куди тільки не звертались мешканці вулиці – всюди їх «вітфутболюють», киваючи один на одного.
Ігнорують і мешканців, і журналістів
– Ми вже звертались до вашої газети у серпні, ви написали статтю, – каже мешканець цієї вулиці, навпроти будинку якого якраз розрите урвище, Сергій Винник. – Ми сподівались, що бодай після виходу статті чиновники відгукнуться. Однак відтоді ніхто навіть не приїхав подивитись, що тут робиться. Я вже не кажу, щоб засипали яму.

Мешканці бояться за своє життя та вже майже 10 місяців оббивають пороги владних кабінетів. Звертались до міськради, однак чиновники говорять, що ремонтні роботи мають завершити працівники інших служб.

Відео дня
>

Провівши власне розслідування, ми з’язувались з десятком структур – як державної форми власності, так і з приватними. Одні запевняли, що свою роботу виконали, а решта – не їхнє. Інші скаржились на те, що їм заборгували за виконані роботи. Треті взагалі заперечували свій стосунок до ремонту вул. Гайова бічна.

У житлово-комунальному господарстві міста нам повідомили, що міські комунальники лише наглядають за порядком на вищевказаній ділянці, а всіма роботами на вул. Гайовій та Гайовій бічній опікується обласна Служба автодоріг.

Щоб зарити котлован, бракнуло грошей
– Службу автомобільних доріг в області, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, визначено замовником робіт з капітального ремонту вул. Гайової в м. Тернопіль лише на суму виділеної субвенції – 4 337 тис. грн., – каже заступник начальника з фінансово-економічних питань Служби автодоріг в області Богдан Юлик. – Необхідно відмітити, що вартість І - черги капітального ремонту вул. Гайової в м. Тернопіль становить 14 811 тис. грн. (ділянка від рогатки (вул. Островського) до моста по вул. Гайовій – прим. ред.). У зв’язку з цим провести капітальний ремонт цілої ділянки І - черги вул. Гайової, до якої і відноситься ремонт вул. Гайова бічна, неможливо через обмежені фінансові ресурси.

Тобто, служба автомобільних доріг проводить ремонтні роботи лише фактично на третину суми, потрібної для завершення всієї дороги. Хто опікуватиметься наступними двома третіми суми, виділеної для ремонту, в Службі автодоріг не беруться прогнозувати. Однак посадовець запевнив, що майже 4,5 млн. грн вже освоїли і частину дороги вже практично закінчили. На жаль, вул. Гайова бічна до цієї частини не входить.

– Потрібно відмітити, що Тернопільська міська рада в особі Управління ЖКГ у м. Тернополі є балансоутримувачем, тобто власником вул. Гайової, – зауважив Богдан Юлик. – У зв’язку з цим балансоутримувач може за рахунок бюджету міста проводити ремонтні роботи на вул. Гайовій, бо виділених коштів субвенції для даних цілей недостатньо.

Шукатимуть правду в суді
Натомість міські чиновники категорично відкидають свою причетність до вул. Гайова бічна. Ігнорують вони не лише мешканців і журналістів, а і те, що насправді таки вулиця розташована в місті. І навести лад таки мають вони – а вже за чий рахунок – міста, області чи держави – визначати також їхнім структурам. Зрештою, органи місцевого самоврядування і існують, аби забезпечити життєдіяльність міста та вирішувати подібного роду проблеми.

– Наше життя перетворилось на пекло, – стверджують мешканці вул. Гайова бічна. – Ми за цей відрізок часу куди тільки не звертались – нас ганяють з кабінету в кабінет. Однак полишати цю справу ми не збираємось і якщо ніхто нам не зарадить, шукатимемо правди в суді.

Нам врешті-решт вдалось таки дізнатися позицію міськради щодо завершення ремонту на вул. Гайова бічна. Раніше чиновники стверджували, що до ремонтних робіт на цій ділянці не мають жодного стосунку. Мовляв, вони лише наглядають за тим, як тривають роботи. Тепер головний комунальник міста запевнив: котлован на вул. Гайова бічна таки зариють.

– Цитую дослівно те, що заявив міський голова в прямому ефірі одного з місцевих ЗМІ, – запевнив в. о. начальника міського управління ЖКГ Микола Лесів, – до кінця цього року ремонт Гайової буде закінчено. Це ж стосується і вул. Гайова бічна.
Погодні умови не стануть на заваді завершення ремонтних робіт, запевнив чиновник.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    4 лімона за 200 метрів дороги, де була основа і каналізація? авакс-проф підрядник по ремонту гайової, в голові з чотири разом судими ярмоленком і кентом його (ще не судимим) с.в. надалом подеребанили 4млн по-братськи : 2 мені 2 тобі , а 337 тис. в ремонт. а смердить людям те гімно, яке за собою " свобода" залишає....
  • Anonymous

    киньте туди всю мерію, то не буде відбою від бажаючих засипати

    Anonymous reply Anonymous

    та вiзьмiть кожен по лопатi тай засипте!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up