Партнер рубрики Події

Тернопіль: На місці танка буде заклад торгівлі і громадського харчування

Тернопіль: На місці танка буде заклад торгівлі і громадського харчування
Замість запланованих об'єктів соціально-культурного призначення на майдані “Перемоги” уже хочуть будувати заклад торгівлі та громадського харчування.

Рішення стосовно можливої забудови прийняли на сесії міськради у п'ятницю, 23 листопада.

Нагадаємо, ще у липні цього року міська рада надала дозвіл комунальному підприємству “Тернопільбудінвестзамовник” на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,60 га під будівництво об'єктів соціально-культурного призначення за адресою майдан “Перемоги”.

А минулої п'ятниці, розглянувши звернення комунального підприємства, депутати внесли зміни у своє липневе рішення, а саме - замість слів “під будівництво об'єктів соціально-культурного призначення” тепер слід читати “під будівництво закладу торгівлі та громадського харчування”.

- При прийнятті рішення міська рада врахувала висновки постійних комісій з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі з питань містобудування, - зазначив доповідач з цього питання Віктор Кібляр.

Втім, кілька депутатів були категорично проти прийняти цього рішення.

- Колись, щоб прийняти рішення про будівництво, зважали в першу чергу на думку депутатів, які закріплені за цим округом, - зазначив депутат міськради Петро Ландяк. – Не можна перетворювати площі міста на будівельні осередки. Тому я не тільки проти внесення змін. Я пропоную взагалі відмінити рішення про надання дозволу на будівництво.

Інший депутат Михайло Ратушняк стверджує, що за генпланом міста там зелена пляма. І без плану зонування та деталізації не можна давати дозвіл на реконструкцію та зміну цільового призначення ділянки.

- Будівництво там недоречне. - зазначив Михайло Ратушняк. - Також не розумію, для чого було витрачати 1 мільйон гривень на нову розмітку. Наше місто перетворюється на забудову. Потрібно розрізняти, де це можна робити, а де ні.
 

Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    Як цікаво виходить. Щоб відбити бабло на і поміняти розв"язку вулиць 1 млн грн казна пропускає. а захищені статті - зарплату комунальникам та вчитлям - ні.І надал вже тут як тут страйки організовує і на всю україну париться. А сам під шумок парки розпродує, Тернопіль нищить. Такого цинічного мера в Тернополі ще не було. Тільки є ще суд людський і суд божий..

    Anonymous reply Anonymous

    ГЕТЬ НАДАЛІСТІВ З МЕРІІ

    Anonymous reply Anonymous

    ЦІЛЕ МІСТО ПІДПІЛЬНИХ ГРАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ КУДА СВОБОДА ДИВИТЬСЯ

    Anonymous reply Anonymous

    СВОБОДА ТИ НАС КИДАНУЛА І НІХТО ТОБІ ЦЬОГО НЕ ПРОСТИТЬ
  • Anonymous

    Вже давно велися розмови,що там має бути МакДональдс.
  • Anonymous

    Надал і свобода -------вороги свого народу і міста!!
  • Anonymous

    Обуріли свабодні чисто. Сала Україні - героям сала. А де доречі на Бандери буде відомий парковий комплекс?

    Anonymous reply Anonymous

    А де обіцяні дозволи на ІО, пане мер???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up