Тернопіль: На проспекті Злуки затопило чотири магазини (ОНОВЛЕНЕ)

Тернопіль: На проспекті Злуки затопило чотири магазини (ОНОВЛЕНЕ)
На проспекті Злуки у воді вже третій день стоять чотири магазини. Там прорвало каналізацію. А поки комунальники взялись до роботи, пройшло півдня, скаржаться працівники магазинів.

Починаючи від будинку на проспекті Злуки 15, по дорозі течуть ріки із неприємних запахом. Аварія каналізаційної мережі сталась 23 квітня. Найбільше не пощастило чотирьом магазинам на Злуки 53. Вода понищила там весь товар.

- Прийшли на роботу 23 квітня, відімкнули двері, одразу почули запах, - розповідає працівник одного з магазинів Мирослав Базюк. - Світла не було, сталось замикання. Ми так і влізли у цю воду наосліп. До 14-ї години ніхто не приїжджав. Хоч ми дзвонили і у водоканал, і у міську раду.

Відео дня
> Комунальники, за словами директора одного з магазинів Василя Рудого, приїхали, подивилися та поїхали... на обід. Аж після дзвінків в обласну державну адміністрацію почали щось робити.

- У водоканалі сказали, що це не їхня справа. Їм все одно, що в нас там тече, - продовжує він. - Ми їм пояснювали, що вода прибуває, потрібно поставити заглушку. Виглядає, ніби це наша вина, що прорвало каналізацію. Аж після обіду нарешті комунальники таки взялись за роботу.

Та проблеми вони не ліквідували. Протягом наступного дня, 24 квітня, комунальники промивали воду. Та 25 квітня працівники знову застали на робочому місці озеро.

- У мене немає слів, весь товар понищений, - каже Василь Рудий. - Сьогодні повернулись зранку, а води ще більше. Вже затопило і підвали сусідніх будинків. Що ми самі маємо пробивати ці труби? Сьогодні комунальники вже працюють екскаватором, будуть перекривати воду. Вчора вони думали, що поремонтується саме по собі, чи як? З такою оперативністю, може, через тиждень зроблять.

Підприємці чотирьох магазинів кажуть, що похоронили свій бізнес. Понищилась не тільки техніка, поплили і документи з бухгалтерії. Власники магазинів налаштовані подавати у суд, щоб отримати хоч якусь компенсацію.

- Щороку тут стаються подібні аварії, - додає пан Рудий. - Та такої потужної, як цьогоріч, ще не було. Невже не можна поміняти труби, щоб зняти напругу з каналізації? Та комунальники самі не знають, де ті труби ідуть. Навіщо ми платимо гроші за воду, за каналізацію? І хто нам тепер компенсує збитки?

Затор на каналізаційній мережі виник через необережне ставлення до каналізації мешканців будинків, пояснюють працівники комунального підприємства “Тернопільводоканал”.

- У перший день аварії ми пробували ліквідувати затор гідромашиною, яка промиває воду. Та нам це не вдалось, - пояснює в.о. начальника відділу зовнішніх мереж Олег Вознюк. - Ми одразу заглушили каналізаційну мережу, щоб не топило магазини. Потрібно було дізнатись, де труби. Але вчора ми цього не могли зробити. Вода витікала на поверхню, потрібно було якомога більше промити.

У результаті зупинили роботу каналізаційної станції №8. Водопостачання відключать у будинках за адресою Злуки, 53, 55, 57, 59 та 15 Квітня 1-3.

- Наразі розкопуємо аварійну ділянку екскаватором. Лише тоді зможемо визначити характер пошкодження, - продовжує пан Вознюк. - Паралельно ми пробиваємо гідромашиною. Сьогодні будемо працювати до ночі, поки не ліквідуємо наслідки аварії.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    viIX5v dyqdiliudycv
  • Anonymous

    Yours is a cvleer way of thinking about it.
  • Anonymous

    Wow I must confess you make some very trenchant pintos.
  • Anonymous

    Нехай живуть селяни в селі, а містяни в місті. Але містяни нехай вирощують свиней, корів, птахів, бо ж їсти щось треба. І буде ідеальний порядок. Пару дерев на балконі, може помідори ще десь

    Anonymous reply Anonymous

    у кожного своє місце є у цьому житті.... я б не змогла працювати на землі і вести господарку чи городи садити - бо я є міська жителька. а ті хто народився і виріс у селі - не можуть пристосуватись до життя у місті, бо звик до іншого....кожному своє

    Anonymous reply Anonymous

    ми не вимагаємо задурно м"ясо , овочі фрукти. ми за це платимо гроші. так що хай село сидить в селі разом зі свинями, курами, коровами, помідорами і т.д.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up