Партнер рубрики Події

Тернопіль: Незнайомця у квартиру частіше впускали жінки

Тернопіль: Незнайомця у квартиру частіше впускали жінки
Під виглядом комунальників у чужу домівку можуть увійти грабіжники. Таким самим способом ввійти у квартири тернополян вдалося і кореспонденту

Жінки радо впускають у свій дім незнайому людину, тоді як деякі чоловіки не хочуть навіть відчиняти дверей.
У цьому пересвідчився кореспондент “20 хвилин”, який, аби перевірити пильність тернополян, днями приходив у домівки жителів нашого міста під виглядом працівника комунальної служби.
Причиною такого експерименту стався випадок, який трапився нещодавно у Вінниці — там жінка сама впустила у квартиру грабіжника, який назвався працівником комунальної служба.
Почали свій маршрут із будинків у Центрі, на вулиці Руській.
- Доброго дня, я з комунальної служби, - кажу після дзвінка у старенькі двері, оббиті дерматином. - Можна глянути на ваш лічильник?
З якої саме служби та який лічильник хочу оглядати - спеціально не кажу. Та людей за дверима, вочевидь, це й не цікавить.
- Йдіть геть, немає нікого вдома! - відповідає грубий чоловічий голос.
Чоловік навіть не хоче називати показники свого лічильника через зачинені двері. Втім, жінки виявляються сміливішими.
У багатоповерхівці на вулиці Живова стукаю у дерев’яні двері. За кілька секунд двері прочиняються. На порозі - жінка віком років сорока.
- Заходьте, дивіться, - відповідає жінка, тільки почувши про лічильник. - Хочете, чаю вам зроблю?
Заходжу у коридор і запитую, чи жінка сама вдома. Жінка каже, що сама — чоловік на роботі. Врешті зізнаюся, що працюю в газеті і показую посвідчення журналіста.
- Та ми скромно живемо, дорогих речей у нас немає, - каже, знітившись, пані Оксана (прізвища тернополянка просила не вказувати — прим. ред.) — Але тепер якось страшнувато стало. Насправді часто приходять переписувати дані лічильника, то я подумала, що й зараз так. Посвідчення у них ніколи не питаю. Тепер, мабуть, буду.
Втім, дехто з тернополян поводиться водночас і ввічливо, і обережно. У трьох із семи квартир, у які я звертався, люди не впустили, однак погодилися сказати дані лічильника через двері. Проте були й цікавіші випадки.
- А який лічильник вам потрібен? - запитує з-за привідчинених дверей літня жінка з вулиці Руської. - У мене лічильника на воду немає.
- Та мені потрібно оглянути лічильник електроенергії, - відповідаю їй. - Впустіть, будь ласка.
Жінка відразу закриває двері і говорить уже з-за зачинених дверей.
- Та ж лічильник світла в коридорі, дивіться собі, - каже вона. - А як ще будете приставати - міліцію викличу.
Цікаво, що ніхто з тернополян не попросив кореспондента показати посвідчення працівника комунальної служби. Аби переконати людей, вистачило лише папки з роздрукованими на принтері бланками у руках.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Мені дуже не подобається рівень матеріалів.слабенько! А ще більше "болить" не тільки рівень подачі, а стан публікацій. Не раз у розмовах із друзями відзначаємо ті чи інші хиби публікацій, брак конкретики, ""завуальованість"! Дивуюсь, наскільки багато помилок у статтях. Що роблять коректори? Куди дивиться Люба? Раніше такого не було й близько. Спитайте старших колег. При Ревуцькому було більше порядку. Чи то тепер молодь така безграмотна пішла, чи всім "по барабану"....
  • Anonymous

    бачила вчора Дереха , тинявся містом ))))))) заглядав по закутках , напевно в пошуках сенсації )))))) Якщо серйозно , то я взагалі не відчиняю дверей незнайомим людям, є домофон ,який захищає від посторонніх в під"їзді. І то сусіди всім не відкриють , тільки своїм візитерам, така домовленість . В центрі багато пройдисвітів тиняються, наркоманів , тому в наш час двері відкривати комусь - собі дорожче. А показники можна і по телефону продиктувати , нема чого ходити.

    Anonymous reply Anonymous

    А в нас алкоголіки, щоб їм відкрили двері в під'їзд дзвонять в домофон і кажуть, що це швидка і просять пропустити, бо хтось хто без домофону їх викликав і не може вийти та їх впустити. От гади. А коли дійсно буде такий випадок, то швидку вже й не впустять і хтось може померти.
  • Anonymous

    То кореспондент залишився на чай? Щось мені це нагадало сюжет одного старенького німецького фільму ))

    Anonymous reply Anonymous

    мені тоже. баби надивляться тих фільмів і впускають сантехніків, з думкою "а може мені нині тоже так пощастить?"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up