Тернопіль: Не можуть встановити фігуру Богородиці

Тернопіль: Не можуть встановити фігуру Богородиці
Встановити фігуру Матері Божої у „Калиновому гаю” хочуть на вул. Колонтая, у міськраді пропонують це зробити ближче до житлового будинку. А також запевняють, що проїзду через „Калиновий гай” робити не будуть, тому людям не варто переживати

Фігуру Божої Матері хочуть встановити жителі вул. Колонтая на території „Калинового гаю”. Проте, міська рада не виносить рішення про проект на засідання виконкому.
Обурені люди провели з цього приводу збори 20 вересня, куди запросили посадовців міськради.
- Минулого року власники торговельного центру “Новус” мали проводити реконструкцію бульвару під двосторонній проїзд, - розповідає жителька будинку № 40 Наталія Сиротюк. – Через скарги жителів його відмінили. Тепер ми хочемо поставити фігуру Богородиці, як знак подяки Богу за скасування цього проекту. Та міська рада не виносить рішення про встановлення фігури на розгляд.
Містобудівельна рада погодила рішення щодо встановлення фігури у серпні цього року, розповідають мешканці вул. Колонтая. Через 20 днів його мали розглянути на засіданні виконкому. Проте, ще досі рішення не винесли.
- До рішення про встановлення фігури є певні зауваження, - пояснює заступник начальника управління архітектурою Іван Фестяк. – Потрібен дозвіл на встановлення фігури на земельній ділянці.
Щодо проведення реконструкції, то двосторонній проїзд на вул. Колонтая був включений у генплан міста, пояснює пан Фестяк.
- Мешканці були проти, тому ми відмінили реконструкцію, - продовжує пан Фестяк. – Тепер вони хочуть поставити фігуру саме у „Калиновому гаю”. А місце є небезпечним для проведення таких робіт, бо там проходять кабелі високої напруги.
Жителі звернулись за допомогою до депутата міськради Ігоря Дулеби. Він пояснює, що міськрада має всі підстави не погоджуватись з місцем розташування фігури та виділенням земельної ділянки.
- Міськрада пропонує побудувати фігуру ближче до будинку, і я вважаю це доречним, - каже депутат. – Щодо дозволу на земельну ділянку, то на встановлення сакральних пам’яток його по суті непотрібно. Але тоді неможливо буде нікого закріпити за об'єктом.
Реконструкції вул. Колонтая під проїзд мешканцям не варто боятися, додає пан Дулеба.
- Я розумію страхи людей щодо можливої появи проїзду, - продовжує він. – Але фірмі "Новус" цілком достатньо проїзду на вул. Живова. І хоча проїзд насправді входить у генплан міста, це не означає, що він там буде.
Представник ТЦ “Новус” Іван Тобілевич пояснює, що прийняв до уваги попередні скарги мешканців і проводити реконструкцію на території „Калинового гаю” не планує.
-У генеральному плані на цій території є двосторонній проїзд, - розповідає він. – Згідно з ним, дорогу до проїжджої частини додається півтора метра, тому „Калиновий гай” це б не зачепило. Ми не очікували, що проект викличе таку реакцію у людей. Проте, після скарг вирішили залишити цю справу. У якості компенсації ми допомогли мешканцям будинку №40 з ремонтом. А також готові виділити кошти на встановлення фігури.

Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    Досить вже тих церков та капличок .Досить вже каятися та хворіти мазохізмом. Починайте робити щось реально. Ремонтуйте вулиці створюйте робочі місця .Досить плодити рабів.
  • Anonymous

    Весь зміст цього питання в тому, що ця жінка Наталя хоче нашкодити торговому центру НОВУС, думаючи що вулиця з проїздом по вулиці Перля для Новуса. Я впевнений що люди які із корисних намірів хочуть встановити Матір Божу не можуть вважатись християнами. А чи поганим буде розвантажити вулицю Живова перевівши частину транспорту на Острозького, щоб не створювати заторів, на забруднювати повітря, пришвидшити рух транспорту в місці ринку та автостанції. Думаю що більшість мешканців міста із цим погодиться. Що це за християни, які хочуть зла ближнім?!!!
  • Anonymous

    А я думаю що ці суки просто хочуть використати статую Матінки Божої у своїх підлих холуйських цілях.Мол Матінка вже стоїть,то тепер не гай будуть зносити, а НА РЕЛОІГІЮ ПОПЕРЛИ,НА МАТІНКУ ЕКСКАВАТОРОМ!!!11111 Проста маніпуляція.
  • Anonymous

    Олег Фостяк працює в управлінні, а не ІВАН ФЕСТЯК
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up