Тернопіль: Працівники швидкої пікетували міськраду (ОНОВЛЕНЕ)

Тернопіль: Працівники швидкої пікетували міськраду (ОНОВЛЕНЕ)
Працівники швидкої допомоги опинились перед загрозою виселення з їхнього приміщення, що на Шпитальній, 4. Третій поверх їх уже попросила звільнити міськрада.

За поясненнями люди прийшли під стіни мерії 16 травня.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm">

- Швидку допомогу нещодавно реорганізували. Тепер ми маємо дві категорії - екстрена та невідкладна допомога, - розповідає лікар виїзної бригади Василь Донець. - Ми переходимо на екстрену допомогу, а бригаду невідкладної категорії формують. В інших містах змінили вивіски і залишили все по-старому. У нас це потягнуло багато проблем.

Зокрема, міськрада попросила звільнити третій поверх приміщення. Куди мають переселятись працівники - ще не сказали.

- Є різні версії, куди ми маємо переїхати - мікрорайон “Канада" чи взагалі десь під озеро, - каже лікар виїзної бригади Наталія Опришко. - Як ми звідти будемо добиратись до хворих, особливо взимку, нікого не цікавить.

До пікетувальників вийшли міський голова Сергій Надал та начальник відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення міськради Ростислав Левчук. Вони стверджували, що заберуть лише третій поверх приміщення.

- Забирають лише третій поверх, це сто метрів квадратних, - говорить пан Надал. - Цю площу і так не використовують працівники швидкої допомоги.

Утім, усні обіцянки мера медиків не заспокоїли. Тому пікетувальники вирішили сьогодні ж дочекатись прийому у міського голови та упевнитись, що його слова мають документальне підтвердження.

- Мер показав нам наказ про те, що забирають лише 100 метрів квадратних, - продовжує Наталія Опришко. - Але, що буде далі - невідомо. Адже почали з третього поверху, далі можуть перейти на другий.

Працівники також не погоджуються з тим, що третій поверх їм не потрібен. Там був кабінет підстанції, кабінет фельдшера, зал засідань. Окрім того, забрали і один гараж. Хоча коштів на обслуговування послуг швидкої допомоги і так практично не виділяють, скаржаться пікетувальники. Як наслідок, машини швидкої допомоги в жахливому стані, а ремонт всередині приміщення лікарні працівники робили за свої кошти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Anonymous

    ГЕТЬ НАДАЛА,ПОТРІБНО СТРАЙКУВАТИ І ГНАТИ ГЕТЬ!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    В Київі є приватна швидка "Борис", в нас буде "Сергій". А взагалі - це дрібниці, вони ж за Україну боряться, ви так хотіли©.
  • Anonymous

    Нічого, Янукович вам все дасть!) будьте спокійні!

    Anonymous reply Anonymous

    щоб він тебе все життя лікував!!!
  • Anonymous

    Швидка це остання надія у важку хвилину! НЕОЦІНЕННА праця цілодобового чергування бригад 103. Рятують життя! А тут - бардак! Сволочі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up