Партнер рубрики Події

Тернопіль: акція "Я хочу жити!" лише набирає обертів

Тернопіль: акція "Я хочу жити!" лише набирає обертів
- Так, я кинув дві гривні у банку, - каже тернополянин Максим Петришин. – Навіть не дивився яка там емблема. У Тернополі постійно гроші комусь на операцію збирають.

Пана Петришина ми зустріли в одному із найбільших супермаркетів міста у минулі вихідні. Банки із логотипом акції “Я хочу жити!” стояли тоді майже біля кожного касира. Часто – поряд зі скриньками для інших благодійних внесків. Покупці, як ми помітили, отримуючи решту, кидали у банки переважно по 1-2 грн.
- Чесно кажучи, я думав, що тернополяни активніше підтримуватимуть цю акцію, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Ми сподівалися саме за час свят зібрати більшу частину необхідної суми. Не вийшло. Можливо, тому що не було багато масових акцій? Ми розраховували, що люди приходитимуть у “Березіль” і кидатимуть гроші у скриньки волонтерам.
Нагадаємо, 500 тисяч гривень треба зібрати під час благодійної акції “Я хочу жити!”, яка триває у Тернополі більше двох місяців. За ці кошти планують придбати дві нових машини швидкої допомоги для нашого міста. Організатори акції – Тернопільська міськрада, міська організація Червоного Хреста і Медіа Корпорація RIA.
– Були святкові дні. Тернополянам, напевне, було не до того. Більшість відпочивала, їздила в інші міста, - припускає мер. - За останньою інформацію, яку я отримав тиждень тому, зібрали майже 26 тисяч гривень. Це – гроші, що надійшли на рахунок акції. Без врахування коштів із банок, які розмістили у супермаркетах.
Не враховували ще також і внесок, який пообіцяли зробити майже всі нічні клуби. Розважальні заклади міста погодилася віддавати частину суми, отриманої від продажу квитків.
- Сподіваюся, що тепер процес повинен піти, – додає міський голова.
До слова, майже 10 тисяч гривень кинули у скриньки депутати міської та обласної рад. Пожертви вже робили й місцеві підприємці. Максимальна наразі сума надійшла від ПП Завидовський. Він перерахував 9 тис. грн. Значну підтримку забезпечили й освітяни міста.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Надал міг би і більше 2-ох гривень кинути...Чомусь не розкошелився(

    Anonymous reply Anonymous

    вси ми хочем жити але не таким шляхом и нетаким прикладом :пройде туман все видкриеться тут уже нипаки ни миши непоможуть : народу правду-працю -справедливисить- закон для всих
  • Anonymous

    та ні - краще 200 тисяч із міського бюджету завалити на підігрів тротуару (реально - вузенька стежинка, двоє людей не розминуться), і виконати передвиборчу обіцянку (що б потім не говорили що не виконав), ніж купити за ці ж гроші обладнаний реанімобіль. Зарплатня двірника - 800 гривень, пішок піску - 10 гривень, в середньому в Тернополі зима 5 місяців - прикинемо витрати - 5000 в рік. Це оплата роботи на 40 років, тоді як термін роботи електрокабеля під тротуаром - 8 років. Пане Надал, Вам під час роботи в податковій мозок висох, чи вже під час мерства?
  • Anonymous

    як так і дальше піде,так мера міняти пора.

    Anonymous reply Anonymous

    шо пора, то пора
  • Anonymous

    хай мерія як сьогоднішня і минулі вчиться гроші заробляти,а не жебрати випрошуючи гроші,як бомжі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up