Тернопіль: батько підсудних братів Інаків порадив прокурору добре подумати

Тернопіль: батько підсудних братів Інаків порадив прокурору добре подумати
- Просимо вибачення перед громадою, святою церквою і потерпілими, за те що трапилось, - сказали наостанок підсудні брати Інаки на передостанньому судовому засіданні 18 січня.


Те ж промовив й Денис Івченко. І навіть уточнив статтю, за якою вибачається – 296, частина друга. Ще хлопці попросили їх не позбавляти волі. На такій ноті й закінчилися судові дебати між стороною обвинувачення та захисту.
  Розпочалися вони за декілька хвилин після клопотання адвоката Петра Гроди , який подав суду клопотання про відмову постраждалих від цивільного позову. Згодом це озвучили вголос й самі спортсмени.
– Компенсацію отримав, претензій немає і не буде. Прошу не позбавляти підсудних волі, повторили один за одним постраждалі Олександр Починок та Олександр Волинець.
 Більше питань у сторін справи та суду не виникало. Відтак суд поставив крапку на судовому слідстві. Підсудні ж визнали свою вину частково – лишень за частиною другою, 296 статті “Хуліганство, вчинене групою осіб”. Звинувачення за статтею 121, частина 1 Кримінального кодексу України “Заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження” Денис Івченко, якому її й пред’являли, винним себе не вважає. 
  Втім, прокурор попросила про обмеження волі для братів Інаків у загальному підсумку - по два роки, для Івченка – на п’ять років. Однак, адвокати вважають, що їх підсудних потрібно відпустити. Так, пан Грода почав свій виступ, навіть попри зауваження від головуючого судді з проханням говорити по суті, із ролі преси у цій ситуації. На його думку, справу роздули зі звичайної бійки задля тиражів. 
- Шановні учасники. Ми розглянули не просту справу. Адже громадськість Тернополя буде дезорієнтована. Підлили масла у вогонь ЗМІ, пишучи “гасали”, “мчав автомобіль”. І де? На 30-метровому відрізку? - запитує він. - Це ключова позиція цієї справи. Ми давним-давно забули б про цей випадок, давши йому суто юридичну оцінку.
Пан Грода погодився, що однозначно мало місце хуліганство. Висловив жаль із приводу того, що це трапилось у громадському місці. А ось за статтею про заподіяння тілесних ушкоджень, вважає він, підсудних мають виправдати. Мовляв, досудове слідство взяло до уваги лише факт побиття, але не встановило причинно-наслідковий зв’язок. А обвинувачення, на його думку, взагалі не конкретні. Адвокат братів Інаків також не погодився із думкою прокурора.
- Вважаю, не можливо інкримінувати обвинувачення Інакам, адже нема жодного доказу того, що саме мої підзахисні заподіяли шкоду потерпілим.
Занадто суворим для хлопців вважає прохання прокурора й батько підсудних братів Олег Інак.
- Перед тим, як пані прокурор назначає такі терміни, вона має добре подумати, - взявся пояснювати він.
Такий початок викликав обурення у прокурора. Відтак, прокурор попросила не вказувати їй, що робити, і не погрожувати. А також запропонували переглянути кримінальний кодекс. Однак пан Інак і далі робив спробу пояснити помилковість суджень прокурора. Мовляв, його хлопці – молоді і працьовиті, активні. За допомогою до них звертається багато людей. Відтак попросив суд виправдати його синів. Звернулася із проханням й захисниця Дениса Івченка – Тетяна Івченко. Вона вибачилась за дії підзахисного та попросила зважити на те, що на утриманні у нього двоє малолітніх дітей.
Вирок у справі винесуть 30 січня. Початок засідання – о 16.00.

Світлана ГРИВАС,
[email protected]
0-96-709-74-60
 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    Цитую Олександра Починка: –" З моїм батьком Олег Інак зустрічався, я ж відмовився від такої зустрічі. Про що мені з ним говорити? Це все відбувається від безнаказаності. Вони ж говорили, що всіх куплять, що судді продажні і при найгірших розкладах отримають умовний строк. Я ж вважаю, що таких людей потрібно суворо наказувати. Адже якби на тому місці виявилася дитина, то невідомо, чи вона залишилася б живою (у той вечір старші тернополяни стрибали по боках, щоб не опинитися під колесами автівки). Ці молодики потрапили не на тих людей, від яких можна відкупитися. Хоча вони до останнього сподівалися, що їм все зійде з рук, як це було раніше.." Молодець за слова відповідає.... Терпило...
  • Anonymous

    хай сидять виродки
  • Anonymous

    немає чого просити людей щоб їм допомогли, а вони коли вийдуть то знов безпрєдєл робитимуть на вулицях міста! як спустять одним то і інші боятися вже не будуть!
  • Anonymous

    За все розплатяться не інаки, а працівники їхньої фірми. Бо реально вони заробляють гроші для інаків.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up