Тернопіль: виходити на водойми човнам таки зась

Тернопіль: виходити на водойми човнам таки зась
Виходити на водойми на маломірних суднах, попри відкриття з 26 квітня водної навігації, не можна до 10 червня.


Незважаючи на появу офіційної інформації про підписання головою обладміністрації розпорядження “Про відкриття та закриття навігації на річках та водоймах області у 2012 році”, дії нерестової заборони ніхто не відміняв. Однак саме так дехто із тернополян потрактував повідомлення обладміністрації.


“Чи можна виходити на Тернопільський став на човнах чи катамаранах? Чув, що рибінспекція, не дивлячись на розпорядження обладміністрації - не дозволяє. Чи це законно? , - писали читачі на сайті 20minut.ua”.
 Також люди цікавились, чи позначені на Тернопільському ставу зони нерестилищ, якщо влада дала добро на навігацію. 


Як запевнили “20 хвилин” в управлінні рибоохорони та регулювання рибальства і в управлінні розвитку інфраструктури, яке і готувало інформацію про відкриття навігації, рішення доповнюють одне одного, аніж протиставляються.

Відео дня
>
- До 10 червня пересування плавзасобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів, заборонено, - каже провідний іхтіолог області Інна Гоч. – Також має дозвіл на пересування має катер “Герой Танцоров”, який уже є символом нашого міста. Усім іншим виходити на водойми до закінчення нерестової заборони не можна.


Також пані Гоч запевняє, що нерестових зон на водоймах ніхто не відзначає. Адже, як каже вона, важко навіть собі уявити, у який спосіб це можна було б зробити та й чи це потрібно. Адже заборона на пересування плавзасобами діє на всю площу.


Ще більше ситуацію роз’яснили в управлінні розвитку інфраструктури.


- Нерестова заборона - це скажімо так, поле діяльності іншого управління, - говорить начальник відділу зв’язку та розвитку транспортної інфраструктури головного управління розвитку інфраструктури Тихон Левенець. – А розпорядження про навігацію їй не суперечить. Адже тут йдеться швидше про те, що маломірні судна повинні пройти техогляд та отримати бортові номери, тобто підготуватись.
 

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    кожен день споглядаю з балкону як моторні лодки без проблем іздять взад вперед і дійсно до"лампочки " ім всякі заборони, а вночі браки повним ходом сітки свої перевірять, заборони наших іхтіологів і доблесних рибооохорнців ім до одного місця
  • Anonymous

    "Також має дозвіл на пересування має катер “Герой Танцоров”, який уже є символом нашого міста. Усім іншим виходити на водойми до закінчення нерестової заборони не можна." - теплохід "Капітан Парій" також має дозвіл на експлуатацію, дивно, чому ви про нього ЗАБУЛИ! адже також вже символ міста, і не маломірне судно.
  • Anonymous

    Як це так, не можна? Я думаю - людям ваші заборони до лампочки, природу приватизувати ще не встигли! Будемо рибалити де захочемо і як захочемо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up