Тернопіль: відкріпний талон – лише в межах округу!

Тернопіль: відкріпний талон – лише в межах округу!
Відкріпний талон виборці можуть отримати лише для голосування на дільницях в межах одного округу. Причому вже отримані довідки про зміну місця реєстрації треба повернути.

- Поясніть, що я маю тепер робити? – запитує телефоном пані Марія, яка своє прізвище не вказала. – Я вже отримала відкріпний, а сьогодні мені дзвонять – просять повернути. Ви ж щойно пояснили всю процедуру! Невже знову зміни?

Так, про правила, які необхідно дотриматися, аби вам надали так званий відкріпний талон, ми писали у статті "Відкріпний талон дадуть не всім!". Однак уже з'явилася нова Постанова ЦВК "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси". Вона дещо змінила процедуру.

- Отже, тепер виборці можуть змінити місце голосування лише в межах округу, де вони зареєстровані, - пояснює керівник міського відділу ведення Державного реєстру виборців Віктор Пулька. – Причому для цього, як і раніше, потрібні підстави та письмова заява.

Дана постанова ЦВК є на сайті http://www.drv.gov.ua. Йдеться у ній і про те, що виборці, які вже отримали відкріпні талони, мусять їх повернути у відділ ведення Державного реєстру.

- Дещо іншою залишили процедуру зміни місця голосування для виборців, які 28 жовтня перебуватимуть за межами України, - додає він. – За необхідності, ми надаємо їм довідки. Але просимо пред’явити відрядний документ, який також є підставою для надання відкріпного талону. Оформлені в Україні документи слід подати працівникам дільниці, яка діятиме в закордонному виборчому окрузі. Інший варіант – стати на консульський облік у тій країні, куди ви їдете.

До слова, не торкнулися зміни процедури отримання відкріпних членами ОВК та ДВК,

Нагадаємо, отримати відкріпний талон можна до 21 жовтня включно. Якщо хтось хоче отримати вичерпну консультацію з даного приводу, телефонуйте: 22-03-83, 22-04-83. Працівники відділу порадять усім виборцям, як їм слід чинити в тій чи іншій ситуації.

До речі, Віктор Пулька розповів і пр інші нюанси, що стосуються списків виборців. Стежте за нашими новинами - ми скоро розповімо про все докладно.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Якщо у вас виникли питання щодо виборчого законодавства, якщо ви хочете з'ясувати якісь нюанси, пов'язані із дотриманням закону під час виборчого процесу, можете отримати відповідь у рубриці "Абетка виборця". Телефонуйте нам: 43-00-50 або 050-521-19-33 (Любов Красновська). Будемо радитися з юристами і шукати відповіді на ваші запити. Залишати їх можна і просто під новинами, що йдуть у цій рубриці.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 Скільки людей в кожній з областей України в розшуку за ухилення від мобілізації 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де відбудуться роботи 20 травня 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 12:07 Дитину збили на пішохідному переході у Тернополі 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 09:30 Графік відключення електрики на Тернопільщині на 20 травня 09:01 Хто, де та кому може видавати повістку за новим законом, який вступив у дію з 18 травня 08:00 Зупинилось серце воїна з Чорткова Михайла Пакуляка 21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up