Тернопіль: доля губернатора – у руках громади, каже експерт

Тернопіль: доля губернатора – у руках громади, каже експерт
На Тернопіллі всі основні політичні події крутитимуться навколо обох гілок обласної влади.

— Після аварії, яку пов’язують із авто губернатора, Валентин Хоптян — у підвішеному стані. Це Києву вигідно, тому вони не поспішають забирати у нього крісло, — вважає політолог Володимир Колінець. — Тепер він робитиме все, що йому накажуть.
До того ж, пан Хоптян — керівник обласної організації Партії регіонів і пляма на його репутації ще більше очорнить імідж партії влади. Тож його, на думку експерта, врешті відбілять, хоча мали б і відсторонити, і змістити.
— Саме він ввів слідство в оману своїми заявами, — додає пан Колінець. — Навіть якщо Валентина Хоптяна і не було в тому авто, він сказав, що не їздив ним 31 числа, а свідки стверджують протилежне. До того ж, за останніми даними, керувала машиною людина, яка працює у державних органах.
Залишиться губернатор у кріслі чи ні, на думку експерта, — нині залежить від позиції громади. Віктор Янукович вимагав, щоб 20 січня були готові всі звіти, а їх немає. Очевидно, президент вичікує, як далі на все реагуватимуть люди. Проте столична влада вже використала ситуацію у власних інтересах — усунула місцевого керівника міліції і поставила на його місце “донецького”. Хоча, по суті, посаду першим мав втратити начальник обласної Державтоінспекції. Ще одного “донецького” днями призначили керувати податковою.
— Свободівці правильно чинять, що критикують владу. Думаю, вони розуміють, що восени пройдуть і дострокові вибори до облради — одночасно з парламентськими, — підсумовує експерт. — Але свободівці не розуміють справжньої сутності партії влади, того, що вони мають справу із бандою. Вони зробили помилку, коли вивели 14 своїх багнетів із облради до рад нижчих рівнів. Це і спричинило кризу.
 

Про те, що проблеми в облраді є, свідчить і поведінка депутатів. Вони знаходять причини для суперечки навіть під час заходів, які проводять у місті. Так сталося нещодавно у прес-клубі. Суперечка виникла між регіоналом Павлом Федиком і свободівцем Назаром Яворським.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Насрать він хотів на всіх.Пару тижнів не показувався.Не прийшов і на представлення нач.УМВС щоб там часом хтось не плюнув в рожу або вигукнув не в тему.Зараз знову підбирають нового нач.УМВС бо цей з приставкою.А треда свого і надійного.Хто буде сопроводувати авто з мішками в Київ-треба свого.Пак і Бортняк погоріли ні за цапову душу -тому і шукають.Підкотився до Фірташа можливо думає що то його заслуга.Вони всі такі і врайонах також.Щось зробиться позитивного-а пшуть заслуга райдержад.Де Деревяний? Ти вже спустив повітря?Саме дієве що ти можеш зробити пока ще не пізно і хочеш боротися:ЗБЕРИ ГРУПУ ОДНОДУМЦІВ І РАНКОМ (пригласи ТВ)перекрий Хоптяну вхід в будинок обладміністр.Через15 хвлин буде вже знати Київ.Дерзай!
  • Anonymous

    четвертувати всіх
  • Anonymous

    Нажаль доля Хоптяна не в руках громади - була б її воля то його і остальних " дєятілів" закопали. І ті інші " дєятєлі" не обовязково регианали - практично всі бувші і теперішні брехуни і злодюги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up