Партнер рубрики Події

Тернопіль: заплатили водієві за наступних 25 пасажирів

Тернопіль: заплатили водієві за наступних 25 пасажирів
Заплатити за 25 людей у маршрутці кореспондентові не вдалося. Водій узяв 50 гривень, однак із людей, які заходили на наступних зупинках, теж брав гроші. “Це через те, що хлопець відразу вийшов і не проконтролював” — казали люди

- Ось вам 50 гривень, я плачу за наступних 25 людей, - із такими словами віддав кореспондент купюру водієві одного з автобусів, що курсує за маршрутом №13. Після цього вийшов із салону.
Таку провокацію ми вирішили влаштувати, аби перевірити, чи справді водій добросовісно пропустить до салону 25 людей, не взявши із них плати за проїзд, а чи залишить гроші собі.
Отож сідаємо у маршрутку на вулиці Крушельницької о 12.00. Інший кореспондент уже їде там, зайшовши на попередній зупинці. У салоні - небагато людей. Разом із журналістом заходять ще декілька.
- Що? Що я маю з цим зробити? - перепитує водій хлопця, який дає йому 50 гривень.
- Це я заплатив за наступних 25 людей, які зайдуть після мене, - повторює хлопець і виходить із салону.
Водій кладе купюру окремо від інших грошей і обертається до салону.
- Що він хотів? Я щось не зрозумів. Може, він вийшов кудись і зараз повернеться? - запитав водій у людей.
Тоді уже довелося пояснювати мені.
- Думаю, він хоче, щоб наступних 25 людей ви везли безкоштовно. За ці гроші, - кажу водієві.
Пасажири сміються і дивуються.
- Та точно, він уже пішов геть, - каже жінка у червоному балоновому пальто. - Оце дивний. Ще такого не бачила!
Люди подивувалися, і автобус рушив далі. Наступна зупинка — готель “Тернопіль”. Декілька людей виходять із салону. Потім у маршрутку заходить дівчина. Кладе біля водія двогривневу купюру і йде у кінець салону. Скидається на те, що водій просто не помітив її. Та уже на наступній зупинці заходять інші люди. З них шофер теж бере гроші. Заходить молодий чоловік, який просить взяти його “з посвідченням”. Та водій вимагає показати документ. Люди й не підозрюють, що за них уже заплатили, тому платять за себе самі.
- Щось той хлопець не врахував, треба було йому проїхати у маршрутці і простежити, а то даремно пятдесятку віддав, - каже подрузі одна з пасажирок.
Врешті більшість людей, які їхали тим маршрутом, виходять, а в салон заходять інші. Про те, що можна не платити, вони не знають. А водій нічого не пояснює.
                             

 

                                                                                                                     Віталій ДЕРЕХ, Антон КРАСНОБАЄВ

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    У мене склалось враження, опису якого тут ще нема... В салоні було достатньо людей. І всі - мовчали, йїхідно спостерігаючи як платять інші. Свині. І водії - частина цього свинського суспільства, і провокатори - всі однакові. І совки і свідомі - всі тут намалювалися СВИНЯМИ, які в гівно сусіда скорше закопають, ніж погодяться. що йому щось нашару перепаде. А ще будуть злопихати: а) про те, що вони самі платили, а не за них заплатили; б) про дивака-дурня, бо він глупий, а ми мудрі; в) про дураків нових пасажирів, бо мали б здогадатись, що за них уплачено І колиш
  • Anonymous

    Ого, супер експеремент. Настрій піднявся взагалі до стелі. Молодці, так тримати. Ось такі провокації і потрібні сучасній пресі: об'єктивно, соціально обгрунтовано, висококласно реалізовано...одним словом професіонали. Пропоную тему нового дорслідження в такому ж дусі - дати песику бурячкового салатику поїсти і подивитись чи лайно бурячкового кольору буде. Але зрештою - безпосередньо і за це респект.

    Anonymous reply Anonymous

    Ти це міг і в обличчя сказати, Андрійку.
  • Anonymous

    От такий експеримент і свідчить про порядність людини , а водії наших пільгових маршруток включають дурачків і деруть по 2 грн. І особо здачу непоспішають давати , іноді треба їм нагадувати що то пільгова маршрутка і проїзд у ній 1.25 , вони забувають )))))
  • Anonymous

    Та точно, він уже пішов геть, - каже жінка у червоному балоновому пальто. - Оце дивний. Ще такого не бачила!- не просто дивний.ІПАНАТ КАЛЬЦІЙ АДНАКА!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up