Партнер рубрики Події

Тернопіль захищатиме трасу разом зі Львовом

Тернопіль захищатиме трасу разом зі Львовом
"Неадекватний" розподіл коштів на розвиток регіонів заклали у бюджеті на 2013 рік. Преференції отримали східні області.

Тому у Тернополі вважають, що треба по-особливому захищати інтереси краю. І почнуть самі "вибивати" кошти на найнеобхідніше. У першу чергу, в такий спосіб хочуть навести лад на трасі "Львів-Тернопіль". Задля цього Тернопільська облрада готує звернення до уряду та керівництва країни. Причому воно буде спільним із Львівською облрадою.

- Стан тієї дороги негативно впливає на розвиток економіки та становище саме Тернопільської області, - заступник міського голови Тернополя, депутат Тернопільської облради Леонід Бицюра. – Адже наша область має унікальне географічне розташування. Вона має бути транзитною. Тут мають бути логістичні центри, склади, транспортні вузли.

Головне для цього – якість дорожнього покриття. А наразі та траса – яма на ямі. Пан Бицюра каже, що зростання обсягів автомобільних перевезень влада фіксує, але це все одно не є адекватне збільшення – можливості набагато вищі.

- Траса "Львів-Тернопіль" – гілка міжнародного сполучення, - додає він. – Це – ланцюжок, який з’єднує Західну і Східну Європу, а не лише сусідні області. Йдеться навіть про сполучення з країнами Азії. Наразі ж ця ланка випадає з логістики всіх міжнародних компаній. Хоча вони зацікавленні у переміщенні своїх товарів.

Нагадаємо, в бюджеті-2013 майже утричі зменшили фінансування на соціально-економічний розвиток територій — до 1,3 млрд грн. Причому кошти дістануться "обраним" областям.

- Майже половину закладених коштів передбачили для Донбасу: 30%, або 400,6 млн грн, отримає Донецька область, 16,3%, тобто 218 млн грн — Луганська область, - каже Леонід Бицюра.

На розвиток столиці, за його даними, заклали 11 млн грн, Волині — 9. Ще менше одержить Івано-Франківська область — 8 млн грн, Чернівецька та Хмельницька — по 5 млн грн, решта областей — не більше 2 млн грн. Натомість Тернопілля – взагалі 0!!!
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    геносе бицюра, ти скільки мав у школі по географії? спробуй знайти на мапі тернопіль. посилив? молодець. тепер завдання дещо важче. гіпотетично можна припустити, що невдовзі з"явиться новітній автобан львів-тернопіль. що далі, куди мусить їхати фура, якщо левова доля вантажів прямує на київський напрямок... аналіз польських автобанів для тебе взагалі теорема ферма (ти ж із "свободи". пробачно) так от. більшість вантажів з європи прямує другою автострадою. це митниця ягодин. галицькі митниці обслуговують потоки четвертого автобану, який хто-зна коли добудують. та і як навіть добудують - куди зручніше зі львова звично підніматися на рівне. а якщо вже надумали робити справжню революцію в українській логістиці - варто розвивати південну гілку аж до самого луганська. нью-васюками не обійдеться.

    Anonymous reply Anonymous

    ну ти оlexus i дуралей.якшо тебе влаштовуе траса Л-Т,то все з тобою ясно.Про Тернопiль закордоном мало хто знае, дякуючи тiй трасi.А цi "познания"про четвертий автобан для тернополянина з автомобiлем-НОЛЬ

    Anonymous reply Anonymous

    Підтримую, досить вагоме зауваження. Навіть при умові ідеальної дороги Львів-Тернопіль вона так і нею залишиться, від села до села. Результат - отримаємо тупік.
  • Anonymous

    Рівень Тернополя: за що небудь,аби скандалити і обзивати один одного
  • Anonymous

    ну та ясно що гроші на ремонт доріг найлегше продерибанити
  • Anonymous

    Тож свідомі патріоти казали що то ми годуємо всю Україну і Донбас також? Як так вийшло? Знов вороги? Нас врятує лише смолоскипна хода у вишиванках та кількамісячний шабаш з приводу дня народження Бандери! Будьмо геть!

    Anonymous reply Anonymous

    Щоб ти падла с тим смолоскипом стоя срала.........
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up