Партнер рубрики Події

Тернопіль: за будматеріали у контейнерах штрафують

Тернопіль: за будматеріали у контейнерах штрафують
- Старі вікна, двері, штукатурку бачив біля сміттєвих контейнерів на “Сонячному”, - каже тернополянин Іван Кравець. – Лежить воно там з літа, ще відколи люди робили ремонти. Хіба його жек не повинен вивезти? Ми ж платимо за вивіз сміття!


Чоловік цікавиться вивозом, адже також планує зробити ремонт у своєму помешканні. Однак у жеку вже попередили – викидати будівельні відходи зі звичайним сміттям, як це зазвичай і роблять люди, не можна.

Хто ж може допомогти вирішити проблему мешканців, що надумали ремонтувати житло, розповідає заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради - начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури Микола Лесів.

- Такий мешканець повинен звернутись до жеку, попередити про свої наміри, - каже пан Лесів. – Жек виділить спеціально місце для такого сміття, адже вивіз будматеріалів у договорі не передбачений. Тож за нього потрібно сплачувати окремо. Після цього мешканець укладає угоду або із балансоутримувачем – жеком, або із фірмою-перевізником.

Вартість вивозу сміття, за словами пана Лесіва, залежить від відстані, на яку доведеться вивозити будівельні відходи. У кожному окремому випадку ціна різна. Якщо ж мешканець захоче позбутись сміття безкоштовно, просто викинувши його, то отримає чималий штраф.

- За кожним будинком закріплений майстер, - каже пан Лесів. – Якщо поряд з контейнерами лежатимуть будівельні відходи, майстер з’ясує, з якої це квартири. Власника квартири, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, чекає штраф.

За цією статтею порушнику – фізичній особі загрожує штраф від 340 до 1360 гривень, а для посадових осіб штраф становить від 850 до 1700 гривень. 

Світлана ГРИВАС, 0-96-709-74-60

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    Хто відповість мені на таке питання. Куди вивозять будівельне сміття в м. Тернопіль ? Я так думаю десь до річок, білля доріг в кувети, в нас є для того призначене місце. Сам стикнувся з такою проблемою. Можна найняти бус але куди вони його вивезуть? То може краще хай в одному місці буде в Малашивцях а не всюди.

    Anonymous reply Anonymous

    СКолько километров надо ехать в Малышевцы?Платить за бус? Лишних денег нет...В кювет и в речку намного ближе! Тут вопрос более сложный
  • Anonymous

    Хай пан Лесів читає нормативні документи, які йому потрібно знати або пише заяву на звільнення Ось тут http://waste.ua/law/postanova101208-1070.html є правила надання послуг для вивезення твердих побутових відходів де сказано, що договір укладається між людиною і фірмою. І вивезення будівельних відходів є проблемою надавача послуг а не споживача. Тому нікуди дзвонити не потрібно, потрібно просто поскладати дані відходи акуратно збоку. А ЖЕКи, як явище пострадянське давно потрібно ліквідувати. Від них толку ноль. Навожу приклад. В мене в під'їзді зробили ремонт. Ну ремонт звісно кончений, після нього в під'їзді брудніше ніж до нього. Але це таке.. Ремонт зробили лише в моєму під'їзді. Дивно якось. Через деякий час я взнаю, що майстри затупили і переплутали будинки. Тобто ремонт мали зробити в сусідньому будинку

    Anonymous reply Anonymous

    де там сказано про будівельні відходи? - не бачу. може ви помилились лінком?

    Vlad Vladuk reply Anonymous

    "Ремонтні відходи"

    Anonymous reply Anonymous

    та то просто пісец
  • Anonymous

    О! Виявляється за кожним будинком закріплений майстер! А хтось того майстра колись бачив?

    Anonymous reply Anonymous

    я видів, живе в мому дому на 4 поверсі кожен дент зранку йде додому тобто пливе і пливе і допливає ледве а вечір знов йде але вже з колегами в таку кнайпу, сам знаю бо зним випиваю і посекрету скажу шо жекові похуй на вас

    Anonymous reply Anonymous

    Це вже давно не секрет!
  • Anonymous

    Який договір? Хто укладав з ЖЕКом договір? хтось його бачив? я ні... вони дуже багато від нас хочуть , а самі ніхера не роблять крім того вивозу сміття...

    Anonymous reply Anonymous

    Договор на вывоз мусора вы подписываете не с жеком, а спец.организацией которая получила разрешение на его вывоз.Например с Альфатером или Катрубом. У меня подписан договор с Альфатером, плачу 4,17 в месяц за одного человека.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up