Тернопіль: за відсутніх на сесії облради тиснули кнопки “піаністи”

Тернопіль: за відсутніх на сесії облради тиснули кнопки “піаністи”
Друге засідання 43-ї сесії облради відбулося 27 березня. Наступного разу депутати зберуться вже після Великодніх свят.

Що планували?
У порядку денному відразу було майже 70 питань. На початку сесії додали ще кілька. При цьому змінили порядок їх розгляду, залежно від терміновості прийняття рішень.
Що зробили?
- Своєї черги дочекалися всього 15 питань. Причому два – депутати відтермінували, інших два – відправили на доопрацювання. Кілька – “зарубали”.


- Про виконання “Програми розвитку агропромислового комплексу області за 2009-2011 рр.” звітував начальник головного управління агропромислового розвитку Андрій Хома. За його словами, на виконання планів виділили лише 4,5% від потреби. Голова облради Олексій Кайда пояснив, що рада прийняла програму, запропоновану управлінням обладміністрації і жодної цифри у запланованих показниках депутати не змінювали.
- Ухвалили зміни до обласної комплексної програми енергоефективності та енергозбереження на 2010-2014 рр.
- Затвердили “Програму підвищення якості обслуговування платників податків і рівня знань податкового законодавства на 2012-2015 рр.”. Метою цієї програми є забезпечення платників податків якісними та своєчасними податковими послугами, а також нарощення надходжень до бюджетів усіх рівнів.
“Родзинки” засідання
- У порядку денному були питання про виконання “Програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2011 рік” та про “Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2012 рік”. Їх черговий раз відклали, бо не прийшов голова облради Валентин Хоптян.
- До обіду у залі облради перебувала більшість депутатів. Тож кількість голосів сягала навіть 80. Після перерви на засідання повернулися далеко не всі. Так, у залі, за підрахунком журналістів, було всього 29 обранців краян, але табло висвітлювало… 75 присутніх. Тобто у залі за відсутніх тиснули кнопки “піаністи”.
- Чимало зауважень було до проекту “Програми розвитку агропромислового комплексу області на 2012-2015 рр.”. Документ врешті спрямувати на доопрацювання. До того ж, Олексій Кайда запропонував прийняти звернення до президента та Кабміну щодо необхідності збільшення фінансування сільськогосподарської галузі. Пропозицію підтримали. Повернуться до програми на наступному засіданні.
- КП “Кінодністер” наразі не розформують. Але воно отримає гроші лише на зарплати, сплату за комунальні послуги і оцифрування архівів.
- На доопрацювання відправили і проект “Програми розвитку виробництва картоплі та овочів в області у 2012-2020 рр.”.
Ляпи депутатів

Відео дня
>


Степан БАРНА, порафракційний:
- З нагоди Дня театру перетворюємо роботу облради на цирк… (під час обговорення звіту Андрія Хоми)
Олексій КАЙДА, голова облради:
- Чи є у залі голова ТВК? Немає… Переховується (коли побачив, що Сергій Іщенко знову не прийшов, щоб ввести у раду нових депутатів)
- То давайте запросимо когось із вулиці, бо нема кому доповідати…
- Де схема? Підійдіть Кітура. Зараз будемо з’ясовувати… Хтось з’їв схему руху через село. Біда! (усе - під час сварки про надання дозволів на розробку надр)
Мирон КУЗИК, свободівець:
- Я так послухав звіт пана Хоми, і мені видалося, що ми живемо десь в провінції Онтаріо… А ви самі вірите в те, про що звітуєте? (коли звітував Андрій Хома)
Володимир ГУЛЬОВСЬКИЙ, фракція УНП:
- У Збаражі ще зберігся кінотеатр, але вже чути від нової влади: “Давайте його перепрофілюємо, продамо…” Павло ФЕДИК, регіонал:
- Я згадав анекдот, де головним героєм є чоловік на ім’я Мойша… Він сказав: “Нету денег – нечемо строить!”А ми ту фірму весь час тримаємо на “голодному пайку” (обидва - при розгляді питання про “Кінодністер”)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    То, що, невже навіть присутність свідомих потреотів в вишиванках нічого не змінила? А Кобзаря декламувати не пробували? Для пробудження свідомості так би мовити.
  • Anonymous

    Все бидло в свій бабин яр.А перед тим на площі біля драмтеатру щоб сержант з міліції кожному дав по задньому місці з 10 дубинок.Піаністи срані моцарти..Скільки вже той народ буде вас терпіти
  • Anonymous

    і це наша обласна рада ? яб непошкодував ніодного і вистріляти той непотріб на площі ! це або бидло рада або непотріб який неробить нічого для тернополян !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up