Тернопіль: нема громадських слухань – нема дозволу на надра

Тернопіль: нема громадських слухань – нема дозволу на надра
Кожне підприємство, яке працює у межах певної територіальної громади, має бути відповідальним перед її членами.

Так депутати облради пояснили, чому одні господарські питання отримували підтримку більшості 6 березня, а інші – ні. Так, депутати від фракції ВО “Свобода” наполягали, що дозвіл на розробку надр можна давати лише після проведення громадських слухань із жителями села, в межах якого працює підприємство. Щоб було видно, хто те чи інше рішення підтримує, сесія вирішила голосути у поіменному режимі. Врешті пощастило погодити клопотання про надання спецдозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку водозабору прісних підземних вод лише приватному підприємству “Альма-Віта”. Воно зареєстроване у с. Золотники Теребовлянського району і виробляє молоко, сметану, масло та інше. Причому “за” були аж 75 обранців краян.
Натомість інші прохачі отримували максимум 40 голосів “за”. Тож Бережанський цегельний завод “Керамік” не переоформить гірничий відвід для розробки родовища суглинків. Не зможе це зробити і Підвисоцький завод будматеріалів. Підприємство хотіло розробляти родовище вапняків. Найдовше вирішували, чи надавати гірничий відвід ТзОВ “Степ-М” із Росохача Чортківського району. Підприємство претендувало на розробку Росохацького родовища суглинків.
- Я добре знаю це підприємство, адже працював у цьому селі 20 років, - умовляв колег нашоукраїнець Олександр Стадник. – Прошу підтримати це питання.
До мікрофона навіть вийшов директор “Степу-М” Василь Батрин. Довго розповідав, як очолюване ним підприємство допомагає селу, місцевій школі, клубу.
- У нас працюють 45 людей. Усі – місцеві. Що я їм скажу, коли повернуся, якщо ви не проголосуєте? – із розпачем у голосі запитував депутатів чоловік.
Не пройшли також питання “Про надання гірничого відводу ТзОВ “Домобудівник” (м. Тернопіль) для розробки Теребовлянського родовища суглинків (ділянка “Ліс”)”, “Про клопотання Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” (м. Київ) щодо отримання спецдозволу на користування надрами“ та інші. Загалом – близько 10-ти.

Схоже, депутатам більше подобалося критикувати не себе, а виконавчу гілку влади.
 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Треба розбиратися.Маємо своє але немаємо права розробляти .Виходить будемо завозити від сусідів.ДЕ ЛОГІКА.Нам треба свого і це є потенціал і робочі місця.

    Anonymous reply Anonymous

    а все дуже просто. до розробки місцевим мешканцям обіцяють золоті гори. а після того як початок є то виходить ситуація як з миколаївським цементом - після дощу на городі хіба ломом можна працювати. та й захворюваність росте. всі говорять - то все безпечно, загрози для довкілля та людей нема. а насправді все вирішують депутати за бабло і їм глибоко начхати і на природу і на мешканців місцевої громади.
  • Anonymous

    які там громадські слухання, до чого тут громади.... якби громади знали які мільйони крутяться в тих родовищах.... за ті гроші які там відкопують кожен житель села на території якого розташоване родовище мав би жити як цивілізований європеєць.... а депутати далі будуть розказувати, чого вони одне рішення підтримали, а інше ні
  • Anonymous

    То та альма-віта, яка робить бурду для населення під видом продуктів харчування і яку кришують регіони - получила все?? але гидоту роблять, прости Боже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up