Тернопіль: новий закон продасть "Оріон"

Тернопіль: новий закон продасть "Оріон"
Знайти покупця на Тернопільський радіозавод "Оріон" допоможе новий закон, вважають у Фонді держмайна.


Нові можливості продати місцевий завод з’являться завдяки закону про державну програму приватизації. Його Верховна Рада України прийняла в цілому 13 січня, однак до 31 січня він перебував на підписанні у президента.
Про це йшлось під час он-лайн прес-конференції на тему "ФДМУ-2011: успішні результати виконання Національного плану дій. На що Фонд робить ставки у 2012 році?" з головою Фонду держмайна Олександром Рябченком 31 січня.
- Стати учасником конференції вибороли право тільки п’ять регіональних відділень Фонду держмайна, - каже прес-секратар регіонального відділення Лариса Шумило. - Зокрема Харків, Донецьк, Львів, Дніпропетровськ і наш Тернопіль, який фактично чи не єдиний представляв менші міста.
У процесі прес-конференції, за словами пані Шумило, йшлось й про можливі перспективи Тернопільського заводу "Оріон". Адже у новому законі передбачені зміни у підходах щодо приватизації таких підприємств, як вищезгаданий місцевий завод.
Покупців нема через чинну програму
За інформацією регіонального відділення Фонду держмайна, державну частку тернопільського радіозаводу "Оріон" у 2011 році не продали. Вона становить 96 відсотків. Його продаж гальмують чинні програма приватизації і закон з питань приватизації. Адже вони обмежують кількість покупців.
- Діюча програма приватизації має норму про те, що для таких і подібних підприємств покупцем може бути промисловий інвестор, - пояснює начальник регіонального відділення Михайло Шкільняк. - Саме це й призводить до зменшення або й повної відсутності покупців, через що "Оріон" вкотре не продали.
Тож у Фонді держмайна сподіваються, що таку ситуацію змінить нова програма приватизації. Адже радіозавод "Оріон" має стратегічне значення для економіки і безпеки України і перебуває у відповідному переліку підприємств. А його приватизація забезпечить його збереження та подальший розвиток.
-Із всіх проектів державної програми приватизації ми володіємо інформацією, що до таких підприємств, як "Оріон", будуть змінені підходи щодо приватизації, - продовжує пан Шкільняк. Втім, конкретніше зможемо говорити тільки згодом.
Перебування у держвласності призведе до втрати
Погодився з тим, що Тернопільський радіозавод потребує інвестора, й голова Фонду держмайна України Олександр Рябченко, кажуть у регіональному відділенні. Як зауважив він, ще п'ять років перебування радіозаводу в держвласності можуть призвести до втрати всього комплексу, знаного як в Україні, так і закордоном.
- Новий закон дозволить виставляти на продаж об’єкти навіть за найменшими цінами, - каже прес-секретар Лариса Шумило. - Однак продаж буде відбуватись під певні зобов’язання, наприклад, відновити виробництво.
Втім, як каже вона, нижча ціна привабить більше покупців. А відтак охочих викупити державну частку може побільшати.
 Світлана ГРИВАС,

[email protected],

0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    завод давно розікрало керівництво а люди там працюють в нелюдських умовах і без зарплати по три місяці опалення нема Єекономлять собі на нові машини

    Anonymous reply Anonymous

    Я знаю що і куплять собі суперові машини... Я люди сидять без куска хліба, а в них малі діти...

    Anonymous reply Anonymous

    Але ж краще ныж при смердючому совку. На Оріоні ,я думаю, залишилися лише радянські недобитки котрі не можуть нормально працювати в інших місцях. ТАк що добре що держава нарешті позбавиться цього пострадянського тягара.

    Anonymous reply Anonymous

    Гість: Ім'я не вказано 03/02/2012 10:49 Ти якщо не знаєш про завод Оріон і про людей котрі там працюють то краще не пиши херні . Що стосується "пострадянського тягара" то цей завод хоч ще працює і досить таки нормально а державі похер влада вже дожилася що з різних кутків України гроші вишпортує .Ось євро 2012 це тягар який просто втопить Україну у боргах а завод Оріон це гордість Тернополя .

    Anonymous reply Anonymous

    Я думаю цей коментар написав директор заводу! Одним словом виправдовується...

    Anonymous reply Anonymous

    До Гість: Ім'я не вказано 04/02/2012 15:15 Ти конкретно помиляєшся бо жодного відношення до кервництва заводу я немаю і ніхто тут не оправдовується це є чиста правда

    Anonymous reply Anonymous

    та ні дурню.совіти вам криворукам неробам побудувалт і заводи і дороги і залізниці.а ваші нєзалєжні президенти навіть 10 робочих місць не створили в місті.не побудовано бодай 100 метрів дороги.і це за 20 років!і валити на радянців не вийде.не ті часи синку.

    Anonymous reply Anonymous

    і ще .закон не може продати.закон може ДОЗВОЛИТИ продати.
  • Anonymous

    Що це за країна??????? Влада все валить , що може... Свободівці - боріться хоч за цей завод!!! Буде вам дяка і шана!!! Бо уряд нас пустить голими по світу. Закрили комбайновий, фарфоровий, текстерно... невже Тернопіль не міг випускати чашечки з логотипами до евро 2012, і Текстерно - футболки???? Але ж ні - ліпше най Китай працює і заробляє, а не наші підприємства. Нехай там будуть робочі місця, а не в нас!!!
  • Anonymous

    Коли вже заявляють, що якщо завод Оріон буде хоча б 5 років у власності держави то держава може його втратити ну це вже взагалі бредятіна і повний п......ц ,та держава повина його оберігати як обєкт стратегічного призначення. І взагалі це єдине підприємство в Україні по випуску війскових радіостанцій і для працівників МВС та інших структур . Але влада робить все щоб наших тернопільських радіостанцій не брати а купують іноземні радіостанції тим самим піднімають чужу економіку а своє виробництво нищать .А що стосується інвесторів то зроблять усі мови аби спихнути цей унікальний завод з молотка і в новому законі який вони хочуть пропхати вже не буде умови щодо випуску радіостанцій . Мені ось цікаво а , що потім буде робити влада коли порозпродує абсолютно всі заводи і де буде брати гроші для існування країни оскільки на кредитах довго Україна не протягне хіба територією України ще будуть торгувати і про таку країну як Україна можна буде забути. У нас взагалі свого виробництва немає ми вже докотилися до того ,що самі елементарні речі які можна було б виготовляти у нас в Україні завозяться з Китаю . Що стосується конкретно завода Оріон то на цьому підприемстві можна було б виготовляти усе переноски , ліхтарики , стабілізатори напруги , радіотелефони , супутникові тюнери , блоки живлення і багато чого і це було б набагато якісніше ніж китайске г..... просто треба поставити заінтересовану людину яка багато років працює на цьму заводі і дійсно зацікавлена в виробництві бо то керівництво що зараз існує то толку не буде .
  • Anonymous

    Про Сатурн також казали "стратегічне підприємство, особливе значення для економіки і оборонки", а в результаті прихватизації маємо Подоляни. Тепер на черзі Оріон. Цікаво, як буде називатися новий розважальний комплекс, може "Данєччани"?

    Anonymous reply Anonymous

    и так скоро залиться -базар- кругом базар а як люди яки мають на руках приватизацийни чеки на майнотак и з ними повмирають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up