Партнер рубрики Події

Тернопіль: пайовики Щепановського так і не почули, куди він подів їхні гроші

Тернопіль: пайовики Щепановського так і не почули, куди він подів їхні гроші
Кримінальну справу про обвинувачення Щепановського-Марценюка розглядали у міськрайонному суді майже рік. За час розгляду головному колишньому керівнику ТФ “Будівельник” декілька разів надавали медичну допомогу, змінювали захисників та, врешті-решт, змінили й саме обвинувачення.


Нагадаємо, арешту Зіновія Щепановського передували людні мітинги під стінами обладміністрації. Обурені пайовики вимагали повернення грошей та притягнення до відповідальності людини, яка їх ошукала. Останній мітинг провели 14 червня минулого року. А вже наступного дня Щепановського взяли під варту.

Йому інкримінували зловживання владою і службовим становищем, службове підроблення та привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Тоді йому загрожувало 8-12 років позбавлення волі.


Перше засідання у справі колишнього керівника підприємства та головного бухгалтера підприємства Євгена Марценюка провели 21 липня 2011 р. Це було чи не єдине засідання, на яке хотіли потрапити стільки постраждалих, скільки ледь міг вмістити зал. Наступні засідання чимало пайовиків просто ігнорували.

Відео дня
>Суддя, аби привести їх на засідання, навіть звертався за допомогою до міліції та прокурора. Упродовж розгляду справи засідання пропускали не лише пайовики, а й адвокати, захисники. Ще декілька засідань переносили через стан здоров’я Щепановського. Постраждалі все більше зневірювались у правосудді.


- Мені здається, що все куплено, - говорила пані Марія (прізвища просила не називати – прим. ред.) на засіданні у вересні. - Але для мене головне, щоб мені повернули гроші. А їх, певно, не буде, як і квартири.

Потрапили ми до аферистів. Віддали важко зароблені за кордоном гроші. У нас такі кошти нереально заробити.


Ближче до завершення справи емоції пайовиків вщухали. Присутні на засіданнях навіть іронізували над собою та підсудними. А підсудні Щепановський та Марценюк перекладали вину один на одного. Директор наполягав, що він займався тільки господарською частиною, а фінансами – бухгалтер Марценюк. Останній, у свою чергу, стверджував, що усе вирішував тільки сам Щепановський, а сам він, як і будь-який найманий працівник, тільки виконував вказівки.

Під кінець судового слідства прокуратура змінила обвинувачення. Адже за рік у суді так і не змогли довести, що саме ці двоє звинувачуваних привласнили людські гроші. Тож статтю про привласнення коштів зняли, а звинуватили тільки у службовій підробці та службовій недбалості. Куди поділися їхні мільйони - люди так і не почули. 

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А тобі лапу сосать !
  • Anonymous

    Твою мать,там підполковник і лейтенант за мої пдатки охороняють того ,хто намахав на великі гроші купу людей.А СБУ зараз вичисляють за IP адресами тих, хто таку ахенею несутьА мені шо делать?
  • Anonymous

    Слава ПРОКУРОРАМ І СУДДЯМ !! УРА !! А Ви ще обіжені з пару тижнів покричите тихенько і все забудеться.. Дайош нову фірму будівництва МММ.Люди здавайте гроші Щепану другий раз він вже забудує більше.Обіженим молчать - на них воду возять. А де ділись гроші ? А хто з влади ОВС живе в теремочках плюс сюда КРИМ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up