Партнер рубрики Події

Тернопіль паралізований снігом (ОНОВЛЕНО)

Тернопіль паралізований снігом (ОНОВЛЕНО)
На об’їзній вантажні фури стоять уже другий день. Легківки проїжджають черепашим ходом — аби проїхати від “Берегині” до Збаразького кільця слід витрати не менше двох годин.

На Петриківському перехресті працівники ДАІ 10 грудня перекрили рух в напрямку Березовиці. Розтягувати вантажні фури 10 грудня в обід приїздили навіть працівники МНС зі спецтехнікою.
Тимчасом на усій цій ділянці дороги кореспондент побачив лише одного грейдера, який мав би відгортати сніг. Та й той нерухомо стояв на узбіччі.
Схожа ситуація і по усьому місту — розчищені лише центральні дороги. У деякі двори заїхати неможливо.
- Стоїмо на трасі уже другий день, - розповідають далекобійники-поляки Богдан і Марек. Їхній автомобіль застряг біля мосту на вулиці Протасевича. - Веземо вантаж у Крим. Уже й не знаємо чи виїдемо звідси. У Польщі теж снігопади, але у нас дорожні служби працюють. Хотілось би виїхати чимшвидше — жити в автомобілі взимку не надто приємно. Доїхали із Рави-Руської під Тернопіль і застрягли. Шукаємо якийсь трактор, аби нас витягнув, але ніде немає.

Тим часом, дорожники пояснюють — на об’їзній працювала лише дрібна техніка, тому швидко розчистити дорогу не могли.
- Грейдери поміж вантажними фурами протиснутися не можуть, тож розчищали дрібнішою технікою, - каже начальник КП МШЕД Андрій Козак. - Зараз вже фури потроху роз’їжджаються, то можемо задіювати і важку техніку.
До слова, у понеділок вдень міські вулиці очищав лише один грейдер. Всього на балансі комунального підприємства їх два, але один зламався.
- Стараємося якнайшвидше його відремонутвати, - каже пан Козак. - такої техніки зараз дуже бракує. Всього на вулицях Тернополя від нашого підприємства працює 9 тракторів зі щітками, 2 грейдери, 7 піскорозкидальних машин та інша техніка. Для того, аби розчистити центральні вулиці цього вистачає.

 

Відео дня
>
А от у дворах тернопільських будинків, за очищення яких відповідають жеки, ситуація гірша навіть ніж на трасі — дехто зранку і виїхати з дому не зміг.
- Зараз у двори ми не заїжджаємо, - каже таксист Володимир Миронюк. - У тому снігу можна легко застрягнути. Диспетчер просить людей виходити до дороги. Жеки мають розчищати двори, але cьогодні бачив лише кількох двірників з лопатами. Вчора ввечері працювали тракторці, але за ніч все що вони розкидали, засипало снігом знову.
Водій радить тернополянам уникати місць, де часто виникали затори. А також без крайньої потреби не їхати на об’їзну — там можна застрягнути на довго. До слова, через погодні умови, пекрекриття руху під мостом біля “шостого магазину” відклали — автомобілі 10 грудня вдень там їздять вільно.
Аби з’ясувати, де у Тернополі можливо проїхати, а де ні, кореспондент близько двох годин катався автомобілем по Тернополю.
У деяких місцях трактори просто порозгрібали сніг по краях дороги. Скажімо вулиця Кривоноса стала приблизно на третину вужчою через згорнутий на обочині сніг. Втім центральні вулиці очищені. На Живова кореспондент застав важкий бульдозер який закидав купу снігу в людський ріст, у кузов вантажівки. Трохи далі, на цій же вулиці, утворився великий затор — водії об’їжджають його бічними вулицями. Виявляється на перехресті біля Надставної церкви не працює світлофор. В умовах снігового бездоріжжя це провокує ще один затор.
Затори постійно утворюються також на підйомі на вулицю Монастирського, слизько і на горбатому мості. Біля нього теж постійні затори. Не справляється з потоком транспорту і вулиця Богдана Хмельницького, хоч там і немає великих снігових заметів.


 

- У таку погоду краще таксі замовити ніж їхати своїм авто, - ділиться враженнями водій Андрій Ковтун. - І дуже прикро, що рідко бачу на вулицях міста снігоприбиральну техніку.
Прогорнуті вулиці є і на Сонячному. Скажімо Злуки, Тарнавського, Київська, Володимра-Великого бульш-менш прохідні. А от на вулицю Лепкого краще не потрапляти. Автомобіль заледве піднімається слизькою дорогою на крутий підйом. До того ж існує велика небезпека з’їхати із траси.

Створили штаб
У міськраді запевняють, що усі комунальні служби працюють у посиленому режимі. Навіть створили оперативний штаб по боротьбі з негодою. До штабу увійшли керівництво управління ЖКГ, відділу технагляду, управління надзвичайних ситуацій, КП «ТМШЕД» та міської ДАІ.
- Кількість снігу за добу перевищила місячну норму, - каже заступник начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології Олег Соколовський. - Як стверджують метеорологи, така аномалія зустрічається приблизно один раз на 30 років і підпадає під категорію стихійних метеорологічних явищ. Враховуючи ситуацію, ми запровадили три першочергових маршрути із застосуванням “методу тотальної зачистки” - чотири механізми з “відвалами”, розміщених почергово та грейдер для розчищення кишень зупинок громадського транспорту.
Як повідомляють у міській раді, до виконання робіт задіяно 21 одиницю спецтехніки КП «ТМШЕД». До слова, ще у 2010 рокі Тернопіль розчищали ті ж самі 21 одиниця техніки. Однак тепер, крім цього додатково залучено бульдозер, два трактори, грейдер, три міні-трактори та 19 одиниць спецтехніки для розчищення прибудинкових територій та міжквартальних проїздів жеками та ОСББ.
Про місця, які потребують негайного розчищення тернополянам радять повідомляти на довідку міської ради за номером 15-80. Цю інформацію відразу передадуть у МШЕД.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    це абзац на микулинецькій пропка десь аж до теребовлі.я думав то дтп а то просто фури буксують.....люди пішки з роботи ідуть..... ВЛАДО ДОПОМОЖІТЬ!!!
  • Anonymous

    шрек, схаменися!! хоч щось зроби корисне для міста, а не розкрадай його!!
  • Anonymous

    а надал як страус заховав голову в сніг!!! не видно не чути!!!
  • Anonymous

    журналісти! підійдіть до маршрутчиків, таксистів чи простих водіїв, нехай вони самі розкажуть про дійсний стан доріг в місті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up