Тернопіль: поради психотерапевти даватимуть через сайт

Тернопіль: поради психотерапевти даватимуть через сайт
На сайті usp.te.ua тернополяни незабаром зможуть ставити запитання і відразу отримувати відповіді та поради від психотерапевтів.

Ця електронна сторінка місцевого осередку Української спілки психотерапевтів працює в тестовому режимі. Однак незабаром, як пообіцяли фахівці 29 липня, її запустять "на повну".



- Упродовж цих вихідних відбувався семінар на тему "Етичні питання психотерапії", - розповідає тернополянин Владислав Газолишин. – Були психотерапевти із Вінниці, Львова, Тернополя та всієї нашої області. Мету зібрати якомога більше людей перед собою не ставили. Приїхали фахівці, які дійсно мають практичний досвід.



Вони ділилися із колегами здобутками. Крім того, обговорювали проблеми своєї діяльності. Насправді, їх не бракує через скепсис частини українців у ставленні до психотерапії.

- Ми вже легалізували свою громадську організацію, - каже головний психотерапевт Тернопілля Олег Гуковський. – Поки що інформація, яка є на нашому сайті, спрямована переважно на фахівців, які працюють у даній галузі або цікавляться нею. Але ми плануємо його наповнювати не лише статтями. Причому будемо стежити за якістю наявної інформації.

Відео дня
>

До речі, головою місцевого осередку психотерапевтів чоловіка обрали нещодавно. Він – лікар-психіатр, який працює в обласному психоневрологічному диспансері. Тож практичний досвід і фахова підготовка Олега Гуковського сумнівів у колег не викликає.

Користь психотерапії люди вже починають розуміти, і це тішить фахівців. Аби побороти стереотипи, на даному етапі вони навіть готові на волонтерську працю. Для цього й зініціювали появу "гарячої лінії" на сайті свого осередку.



- Уже приходять до нас молодь і люди середнього віку, - каже голова етичної комісії Української спілки психотерапевтів Борис Дацишин. - Вони не йдуть зі скаргами на хворобу, як це було раніше. Вони питають: "Чи правильно я живу?". А саме з цим ми, психотерапевти, і можемо допомогти…

Українцям, на думку львів’янина, ще дуже бракує внутрішньої свободи. Коли вони відчувають внутрішній дискомфорт, то шукають, чим його компенсувати – чаркою, наркотиками. А так не має бути!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    У мене нині – серйозні проблеми на роботі. Це, звісно, відбивається і на стосунках із чоловіком. Я відчуваю, що сама із цим клубком негараздів уже не можу впоратися… Але побоююся йти до психотерапевта. Він може все розповісти іншим, навіть позбиткуватися над моїми бідами. Адже таємниці сповіді зобов?язані дотримуватися лише священики...

    Anonymous reply Anonymous

    а ви що ,вважаєте свої біди такими видатними,що психотерапевт має про них думати після роботи? робити йому нема що тільки над вами збиткуватися...напевно ваша проблема не в стосунках з чоловіком , а паранойя, йдіть одразу до псіатра
  • Anonymous

    обовязково поспілкуємся))) що ви казали ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up