Тернопіль: порушили кримінальну справу стосовно директора 4-го училища Романа Півторака

Тернопіль: порушили кримінальну справу стосовно директора 4-го училища Романа Півторака
Прокуратура порушила кримінальну справу проти директора одного з тернопільських професійних технічних училищ.

Прокурор Тернополя порушив кримінальну справу стосовно директора одного з професійних технічних училищ обласного центру за ст. 368 КК України (одержання хабара) та за ст. 365 КК України, за фактом перевищення ним службових повноважень, що виразилось у примушуванні учнів навчального закладу здавати благодійні внески. Внаслідок вчинення неправомірних дій, які виходять за межі наданих законом повноважень, директор професійного технічного училища заподіяв тяжкі наслідки охоронюваним законом правам учнів училища на суму понад 271 тис. грн.
Кримінальну справу розслідують у прокуратурі Тернополя, повідомляє прес-служба прокуратури області.
Проти директора якого саме училища порушили кримінальні справи, прокуратура не уточнює.
За інформацією газети “20 хвилин” кримінальні справи порушили проти директора Тернопільського ВПТУ №4 Романа Півторака.
Роман Півторак припускає, що кримінальну справу порушили можливо саме проти нього, однак каже, що офіційної інформації про це поки що не має.
– На даний час я не знаю чи порушена кримінальна справа за результатами перевірки чи ні, – сказав пан Півторак. – Постанову про відкриття кримінальної справи мені поки що ніхто не вручав і ніхто з нею не ознайомлював. Не знаю, можливо це стосовно мене, але хочу запевнити, що жодних підстав для її порушення немає. Ніякого отримання хабара не було і зловживань службовим становищем теж не було.
Роман Півторак вважає, що порушення кримінальної справи проти нього – це політичне замовлення, пов’язане з майбутніми виборами до Верховної Ради. За словами директора училища, замовником є один з керівників Тернопільської області.
– Я планую іти на вибори по виборчому округу, до якого буде входити Теребовлянський район, звідки я родом, – повідомив Роман Півторак. – Не кажу, що я там буду фаворитом, але на останніх місцевих виборах на деяких округах в Теребовлянському районі ми набрали по 20%, не докладаючи при цьому значних затрат і зусиль. Переконаний, що на виборах буду серйозним гравцем, який впливатиме на остаточний розклад сил. Тому замовник – представник однієї особи, яка буде йти по цьому округу. Мине небагато часу і ви самі здогадаєтесь хто цей замовник.

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    я навчаюся в 4 училищі і я пожаліла шо я сюда поступила тому що гуртожиток зробили до 19:00 годин!!!!!!!!!!! Давав не повну степендію а остальну знімав на благодійні внескию Також вирішував він по скільки здавати на благодійні внески!!!!надіюся цого більше дерехтором не поставлять..........
  • Anonymous

    Всім привіт в четверті бурсі я сам навчавя скажу чесно якби міг сам вийшовби на площу і мої одногрупники також і кожен дасть підтвердження що хабарі брав і далі бере. Я сам закінчив училеще в 2006 р екзамини здава достроково так як в армію забирали а точніше хотів (рвався з другом теж одногрупником) так Півторак сказав що екзамени ми не здамо а воєнкомат йому сказав що пів училеща загребе якщо в нас екзамени не прийме. Після чого ми 4 екзамини здали щоб не збрихати приблизно 5 10-хв. То Півторак нас двох запамятав добре. Коли я вернувся з армії рішив свого брати молодшого в теж 4 училеще на навчаня віддати. Так коли я прийшов з братом на комісію Півторак зразуж мене впізнав і брат екзамен не здав. Після чого я опенився в Півторака в кабінеті я запитав чи можна мого брата на повторний екзамен направити і чи це реально на що він мені сказав. А ти що чуда чекаєш якщо головою не може то тоді можна кошильком
  • Anonymous

    така гнида як він(так він називає всіх оточуючих)давно має відповідати за то що наробив!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Півтораку не місце в освіті,це великий і НАГЛИЙ бандюган.Коли я навчалася в училищі він лиш починав свою корупційну "діяльність".Половина викладачів і майстрів його покривають,інші "зашугані" зовсім.Стипендія поки дійде до студента,то обовязково із затримкою,майстри змушені "відстьогувати"різні "внески".А те,що має коханку-викладачку і живе на два фронти,то навіть не секрет,як і те,що на роботу пристроїв напевне всіх родичів.Таких як Півторак тюрма кличе вже давно.

    Anonymous reply Anonymous

    Я тебе підтримую , теж вчилася!!!! Нічого доброго про Півторака не знаю. А як запитають все скажу, не змовчу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up