Тернопіль: сесію облради скликатимуть щочетверга

Тернопіль: сесію облради скликатимуть щочетверга
- Моя позиція така: четвер - сесійний день, тому щотижня я скликатиму депутатів на сесію, - каже в. о. голови облради Сергій Тарашевський 30 січня. – Робитиму так доти, поки представники всіх фракцій будуть готові працювати.

Пан Тарашевський має інформацію, що принаймні 46 депутатів точно приїдуть на засідання 31 січня. Початок призначили на 10.00. 

- Як мені відомо, фракція "Свободи" планує відрядити саме у четвер делегацію до ЦВК – на перемовини, - додає співрозмовник. – Утім, я не відкидаю можливості, що частина фракції все ж прийде у сесійну залу. Тому прощаюся з вами до завтра…

Додамо, що погоджувальна рада із депутатів головного представницького органу Тернопілля вчора, 29 січня, відбулася. Євген Дутка, який входить до її складу, брав участь у засіданні у телефонному режимі. І це забезпечило кворум.

- Зрозуміти людину можна – він заступник головного лікаря районної лікарні, - каже керівник прес-служби облради Ірина Дерех. – Виникли якісь проблеми на роботі, і чоловік не зміг приїхати у Тернопіль з Теребовлі.

Погоджувальна рада депутатських фракцій Тернопільської облради затвердила 40 питань, які пропонують насамперед до розгляду на друге пленарне засідання 45 сесії облради. Серед них: "Про проголошення 2013 року в Тернопільській області Роком командира військової округи “Лисоня” Української Повстанської Армії Омеляна Польового", "Про обласний бюджет на 2013 рік", "Про створення комунальної установи Тернопільської обласної ради “Тернопільський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", "Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до президента України Януковича В.Ф., голови Верховної Ради України Рибака В.В., прем’єр-міністра України Азарова М.Я. з приводу внесення групою народних депутатів України до Верховної Ради України проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України" (реєстраційний за №1161 від 25 грудня 2012 р.)", затвердження ряду програм та багато питань важливих для соціально-економічного та культурного життя краю.

Перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський весь ранок 30 січня брав участь у колегії обладміністрації. Нагадаємо, саме на цьому засіданні, на думку свободівців, мали б врахувати всі 40 уточнень, внесених до обласного бюджету-2013. Від цього залежало, чи найбільша фракція погодиться проголосувати за кошторис Тернопілля за цей рік.

- Уже січень минув, а ми не можемо проголосити 2013-й Роком Омеляна Польового, - скаржиться Сергій Тарашевський. – У порядку денному, окрім ключових, – чимало господарських питань, які вимагають термінового ухвалення. Варто відкинути політичні амбіції...

Отже, як ми й писали 29 січня, сесія у четвер, 31 числа, може й не відбутися. Адже прийти на засідання не погодилися представники ВО "Свобода". Головна причина, озвучена ними, - не введення до складу ради депутатів, які мають замінити вибулих.
Читайте про це: Тернопіль: позачергових виборів до облради не буде 
Тернопіль: без бюджету область нормально проживе максимум квартал 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Та блін! Звертайтеся до Януковича, Азарова, хоч до духу небіжчика О.Польового! Але, млять, після того, як приймете бюджет на 2013 рік! Ідіоти у вишиванках! Люди без зарплати сидять (бюджетники)!
  • Anonymous

    Слухай нахрена мені твій польовий .Ще славити одного бандерівця...РІШАЙТЕ ПИТННЯ насущні для житлів області і міста а саме : дороги транспорт медицина і бюджет року...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up