Партнер рубрики Події

Тернопіль: скандал через три сотих і новобудову

 Тернопіль: скандал через три сотих і новобудову
- Тут усе понівечили, навіть доріжку, яку ми власним коштом заасфальтували, розкопали. На людей зовсім не зважають, - скаржиться Наталія Павлючик, показуючи шматок землі, до якого збоку «приліпили» кран.

Ходити через пішохідний перехід, паралізуючи цим рух транспорту на одній з центральних вулиць міста – Острозького – планували три десятки тернополян о 18.00 у вівторок, 24 квітня.


Таку акцію вони планували ініціювати на знак протесту проти незаконної, на їхню думку, забудови – у дворі будинку на вул. Острозького, 19. Утім, повноцінного протесту не вийшло – прийшли у призначений час на «зебру», що біля повороту на вул.. Шпитальну, лише чотири мешканки будинків, які сусідять із майданчиком, який нині готують під новобудову. Решта людей прийшли, бо мали намір лише підтримати протестуючих.

Відео дня
>- Забудовник не хоче навіть із нами спілкуватися, говорить, що вже є такі закони, які кажуть, що згода мешканців сусідніх будинків уже не потрібна, - каже Наталя Павлючик - мешканка вул. Пирогова, 4, яка є однією із організаторів протесту проти забудови. – А тим часом – переважно у вихідні дні і вечорами, аби йому ніхто не завади, здійснює на тому майданчику якісь роботи, а днями ще й кран туди притягнув.

 

Жінка каже, що конфлікт почався не сьогодні. Він то розпалюється, то згасає уже впродовж кількох місяців - відколи виконком міськради 28.02.2011 р. вирішив надати Тетяні Бесазі містобудівні умови й обмеження забудови земельної ділянки під будівництво центру здоров’я (копія рішення є у редакції – прим. ред.).

 

- Ставлення до нас – нахабне. Кажуть, у нас всі документи є, все, де треба, заплачене, тому ви нічого не доб’єтеся, - продовжує жінка. – Як він міг ту землю купити, якщо вона в оренді? Там колись джерело било. На його місці колись ясен посадили, аби він пливун тримав. Тут навіть огорожу немає де ставити.
 

 

 

Тих три сотих – у проході до міської санстанції. Поряд – одно-двоповерхові польські будиночки, сараї. Трохи справа – «хрущовка». Переважно там живуть старші люди. Вони не вірять, що у тому дворі буде оздоровчий центр. Кажуть, що бачили плани, де будинок начебто більше нагадує чотириповерховий житловий дім із гаражами унизу. Мовляв, прораб їм натякав: «Всі так роблять – будують, а потім платять штраф і здають житловий дім».

 

- А де там таке будувати? У нас ані дитячого майданчика нема, ані проходу. Тепер ще й смітники під вікна жек переставить, - бідкається жінка. – Уже приходив сюди Юрій Олійник - начальник Інспекції державно-будівельного контролю у Тернопільській області. Він за голову взявся, як це побачив.

Люди вже занесли скаргу у міську раду, ходили і в міліцію. Наразі ще мають надію на те, що рішення про надання дозволу на забудову змінить міськрада. Крім того, тернополяни наполягають, аби правоохоронці перевірили законність документів орендаря ділянки і генпідрядника.

- Ми не долучаємося до акції, як політична сила, а лише надали юридичний супровід людям, які звернулися до нас по допомогу, - каже заступник керівника міської організації «Батьківщина» Тарас Білан. – Прикро, що ми зробили зі свого боку все, навіть міліцію попередили, а самі люди не прийшли.
 

 

 

Тарас Білан пояснив, що його соратників змусило долучитися до справи те, що забудовник немає жодних погоджень із людьми і, будуючи дім, загальною площею 632,1 кв. м, на клаптику землі у 3 сотих, порушує закон. Більше того, будівельні роботи можуть, на його думку, спричинити біду, адже під невеликим шаром ґрунту в тому місці ховається пливун. Сусідні будинки, як тільки почнуть бити палі, «з’їдуть» на дорогу.

 


До речі, якщо замовник забудови Тетяна Бесага та генпідрядник Юрій Курило мають бажання прокоментувати ситуацію, кореспондент їх готовий вислухати. Чекаємо ми і на коментар влади.

Наразі маємо те, що маємо. Читайте тут.
 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    Свобода там не при чому! Вони ще за Заставного вирішили продати непотрібну ділянку.

    Anonymous reply Anonymous

    А Заставний що вмер? нехай несе відповідальність за дозволи

    Anonymous reply Anonymous

    най ті люди прийдуть на відкриття краденого Заставним вже колишнього ресторану Україна 2 травня. Ой Ромцьо зрадіє!

    Anonymous reply Anonymous

    Правильно! Заставного до відповідальності!

    Anonymous reply Anonymous

    розчелять вшистких в п.......у!!!
  • Anonymous

    Свобода там не при чому! Вони ще за Заставного вирішили продати непотрібну ділянку.
  • Anonymous

    Свобода...Ви допригаєтесь....На ЄВРО 2012 від мешканців міста Тернопіль,чекайте "сюрприз"..))

    Anonymous reply Anonymous

    Знов сюрприз???... Цікаво який на цей раз.. Мже організувати спільний ПРОЕКТ??? Махнути всіх разом_)) .. К...енд "компані"... Я-ЗА!!!

    Anonymous reply Anonymous

    тоді коли той дозвіл давали в міській раді було 4 свободівця: Головка, Дулеба, Бурда і Бицюра. Тому подякуйте Заставному
  • Anonymous

    http://provse.te.ua/2012/04/uroju-v-asfalt/#comment-6803
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up