Партнер рубрики Події

Тернопіль: троє мітингували під рентген кабінетом

Тернопіль: троє мітингували під рентген кабінетом
Троє тернополян протестували 5 вересня проти перенесення рентгену з правого крила поліклініки лікарні швидкої допомоги в ліве.

Нагадаємо, що з цієї поліклініки перенесли профілактичне відділення в третю міську лікарню. На його місті збираються створити європейський Центр обслуговування громадян.

- Ми зібрались для того, щоб нам пояснили, навіщо робити такі зміни, - розповідає Тетяна Криворчук. – Адже таким чином влада хоче знищити лікарню і забрати приміщення для своїх потреб. Праве крило набагато краще і новіше. Ліве — у поганому стані. Там дерев’яні перекриття. Та й на перенесення рентгену треба витрачати величезні гроші з міського бюджету, які ми з вами платимо у вигляді податків.

Жінка каже, що біля правого крила будівлі є ділянка землі. Вона припускає, що влада хоче там щось збудувати. Інша учасниця мітингу Оксана Вербовська-Гуменюк каже, що таким чином хтось хоче звільнити приміщення поліклініки повністю.

- Сьогодні вони перенесли звідси один відділ, а потім заберуть собі все приміщення, - розповідає жінка.
Лікар Мирослав Луб’янецький, який працює у цій лікарні також не погоджується із такими змінами.
- Рентгенкабінет – це с своєрідне приміщення, - розповідає пан Луб’янецький. – Його проектують перед початком будівництва лікарні. Якщо рентген бирають з приміщення, то стіни треба знищити. Адже, коли людина довгий час перебуває у такому приміщенні, вона отримує дозу радіації. Це все погано відіб'ється на стані її здоров’я.

Чоловік каже, що такий кабінет обладнаний спеціальними приладами, які потребують потужного електропостачання. Щоб перенести вс в іншу частину лікарні, треба робити серйозний ремонт, який коштує багато грошей. Під час ремонту рентген не буде працювати, а зараз ним користуються ним сотні осіб щодня.
У свою чергу начальник відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення міськради Ростислав Левчук каже, що причин хвилюватись немає.

- Далеко рентген не переносять. Кабінет залишається у тому самому приміщенні, - розповідає пан Левчук. – Тому жодних незручностей не буде. Що стосується того, що у приміщенні лишиться радіація, цим питанням будуть займатись відповідні ліцензовані комісії. Фахівці вирішать, чи можна використовувати це приміщення після того, як там був рентген. Саме вони будуть надавати дозволи. Самовільно переносити рентген ніхто не збирається.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    В міській раді - якісь ненажерливі шакали: то в третю лікарню вчепилися, то в першу поліклініку. Все якісь комбінації і прожекти. Кінець-кінців, є в Тернополі прокуратура на тих комбінаторів чи ні?!
  • Anonymous

    Ау акули пера подивіться і прослідкуйте що ви на писали ,спочатку рентген в поліклініці переносять а в кінці пишите що в лікарні!Прошу визначитись про що йде мова!
  • Anonymous

    Пропоную начальнику відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення міськради Ростиславу Левчуку, який так переконаний в правильності перенесення рентгену, перенести в дане приміщення свій кабінет , щоб переконати тернополян в безпечномті приміщення! Страшно? Можливо саме так негідник визнає свою брехню!

    Anonymous reply Anonymous

    Щоб це приміщення стало непридатним до використання, потрібно не рентгенапарат там розміщувати, а ядерний реактор. Після рентгенапаратів приміщення абсолютно безпечні. А от при розміщенні апарату в новому приміщенні необхідна велика підготовча робота по спецштукатуренню і установці захисних екранів. Такій роботі має передувати велика купа проектної документації і всіляких дозволів від усіх інстанцій. Це необхідно для унеможливлення опромінення сусідніх приміщень. Тому це все надзвичайно складно.
  • Anonymous

    Ну все-перша поліклініка лишається без рентгену.А скоро центр міста залишиться без поліклініки.Ура???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up