Тернопіль: у Великій Березовиці автівка збила насмерть чоловіка (ОНОВЛЕНО)

Тернопіль: у Великій Березовиці автівка збила насмерть чоловіка (ОНОВЛЕНО)
Вісімдесятидворічного чоловіка збила на смерть «вісімка» на вул. Микулинецькій у неділю, 16 вересня. Аварія трапилась у Великій Березовиці близько 20.40

 

Чоловік загинув на аварійно небезпечній ділянці дороги, на якій уже тривалий час громада селища добивається встановлення світлофора. Наразі там стоять тільки металеві стовпи для нього.

- Я стояв біля магазину і почув глухий удар, - розповідає житель Великої Березовиці, очевидець Андрій Городецький. – Такий, як ніби колесо вистрелило. Після цього почув, що починають автівки пригальмовувати. Побіг на дорогу і бачу, що збили людину.

Відео дня
>


За кермом ВАЗ-2108, що збив пішохода, була жінка. Вона попросила чоловіка, що сидів на пасажирському сидінні біля неї, подивитись до людини. Той глянув і сказав, що він – мертвий. Жінка почала плакати та взялась за телефон. 

- Вона викликала швидку, а її пасажир - міліцію, - згадує Андрій. – Почали викликати швидку та міліцію й люди, які позбігались. Особисто я тричі телефонував у міліцію, але там не брали слухавки. Потім, десь до 15 хвилин, приїхала швидка. Потім – міліція.

Загинув за 10 метрів від дому
Лікарям зі швидкої лише констатували смерть - рятувати уже було нікого. Чоловіка накрили покривалом. Допоки експерти проводили необхідні заміри, поблизу місця аварії більшало місцевих. За цим всім спостерігали навіть діти.

 



- Цей чоловік живе тут за десять метрів, - розповідали місцеві. – Він, мабуть, ішов рознести політагітки.
Пакет з політагітацією лежав за метрів 15 від тіла чоловіка. Деякі листівки розлетілись по дорозі. Поряд із загиблим на землі сиділи двоє чоловіків. Однак сказати що-небудь вони не могли – чоловіки плакали, погладжуючи загиблого по спині.

- Це його близькі родичі, - говорили місцеві. – Вони недавно приїхали у гості. Уявіть, вони стільки часу не бачились, приїхали у гості, а тут таке сталось.

Також місцеві нарікали на дорогу, мовляв тут постійно збивають людей, та на погану освітленість ділянки. На стовпах вздовж цієї ділянки, до речі, не працювала жодна лампочка.

- Та тут темно, як в льосі, - обурювались місцеві. – І світлофора нема! Допоки так триватиме?

Їдуть, не зменшуючи швидкість
На згадуваній ділянці, як розповідають жителі селища, уже не вперше гинуть люди. Адже тут – хороше дорожнє покриття, нема ні світлофора, ні «лежачого поліцейського», а відтак водії, які їдуть у напрямку Тернополя, не зменшують швидкість. 

 - Громада Великої Березовиці уже тривалий час добивається встановлення тут світлофора, - каже голова  тернопільського осередку громадського руху “Дорожній контроль”, депутат селищної ради Віталій Крутиголова. – Ми досить довго ходили з проханнями до посадовців, оббивали пороги різних служб. І навесні минулого року ДАІ дала таки дозвіл на встановлення світлофора.

За певний час, зі слів пана Крутиголови, після звернень в обласну міліцію та Службу автодоріг, на світлофор таки знайшлись гроші. На виготовлення проектно-кошторисної документації та встановлення світлофора тоді виділили близько 250 тис грн (Про це писала «RIA плюс» у №47 від 23.11.11).

- На місці, де має бути світлофор, майже усе готове, - каже пан Крутиголова. – Тут потрібно тільки поставити власне сам світлофор. Ми знову і знову намагаємось підняти це питання на сесії селищної ради, але його гальмують. Бо для когось це – не на часі. Тим часом, тут і далі гинуть люди.

Коментар:

Микола ЛЕЦКАЛЮК, начальник сектору профілактичної роботи обласної ДАІ:
- Повідомлення про аварію на вул. Микулинецькій надійшло близько 20.40. Як виявилось, тернополянка 1982-го року народження, скоїла наїзд на жителі Великої Березовиці, 1930-го року народження, який переходив дорогу поза межами дорожнього переходу. Від отриманих травм чоловік загинув. На місці аварії наразі тривають слідчі дії, взято кров на аналіз. Тож хто винен у цій автопригоді, сказати поки що не можливо.

Cвітлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

 

 

   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    Ну от цікаво мені, який це світлофор сильно спинить тих, яким начхати на все. Вже на ерехресті поставили світлофор, і що.. Та там як виїзжаєш з самої Березовиці потрібно постійно дивитись чи не летить якась скотина зверху на червоне світло. Співчуття рідним,...
  • Anonymous

    пройшло 3 дні, а світло так і не включили, вчора вночі їхав - темно як в зад......ці. Добре видно, що владі наплювати на своїх громадян, навіть перед виборами, а що буде після них?...
  • Anonymous

    В нашому місті доріг немає, кругом темно,ніякого освітлення немає,а якщо десь і є,то абсолютно не ефективне.Шкода,але нажаль такі випадки при таких дорожних умовах можуть часто повторюватись,а звинувачувати когось окрім влади тут складно і порядок вже ненаведе ніхто,хто б при владі небув,така вже доля нетільки міста,а й більшої частини України.Встидно,ой як встидно...
  • Anonymous

    На тому місці часто збивають людей ,оскільки освітлення там рідко включають, хоча це рахується в`їздом у Терноріль,короче кажучи економлять,тому людей там не видно коли їдеш вечором.А світлофор ставлять вже хто зна скільки ,ну як завжди гроші виділять їх ж розкрадають зразу.Співчуваю рідним...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up