Тернопіль: у "Колисці життя" допомагають усім і безкоштовно

Тернопіль: у "Колисці життя" допомагають усім і безкоштовно
У консультаційному центрі жінок, які мають небажану вагітність, приймають лікарі, психотерапевти, волонтери. Вони допомагають і тим, хто зробив аборт і страждає через це.

Центр “Колиска життя” діє при Архикатедральному Соборі УГКЦ. У понеділок, 3 вересня, там уже надавали консультації першим жінкам, які цього потребували. Нагадаємо, офіційно відкрили цю порадню для поширення вчення про збереження життя від самого зачаття до природної смерті кожної людини у неділю.

Знання, любов, підтримка

Відео дня
>- Центр діятиме постійно, - каже голова обласної громадської організації "Центр щасливого батьківства та материнства", керівника Школи материнства св. Анни Марії Хомів. - Ми надаватимемо консультації жінкам під час кризової вагітності, зустрічатимемося з молоддю.



Крім фахівців, які погодилися працювати у центрі, будуть підтримувати жінок і багатодітні матері. Прийматимуть у центрі і лікарі, які вміють працювати з жінками і сім'ями із постабортним синдромом.

- Ми готові давати людям свої знання, любов, підтримку, - додає вона. – Наше основне бажання – покращити життя людей. Жодні проблеми не варті однієї волосинки з голови майбутньої дитини. Маю таку мрію: змінити наміри жінки, яка вже запланувала перервати вагітність. Адже ті, хто пішов на такий крок, потім не можуть знайти спокій у своєму житті.

Внутрішньоутробне життя дитини є гідним, єдиним, неповторним та унікальним, наголошує лікар. Є відомості про кожен тиждень розвитку маляти. Воно є гурманом, меломаном. Смокче пальчик, посміхається, бавиться пуповиною. Таких знань, як переконалися волонтери, нині особливо бракує молоді.



- Ми не звертаємо увагу на конфесійну приналежність жінок, - додає отець Мартин Хомів, який одночасно є керівником консультативного центру. – Але будемо дотримуватися канонів греко-католицької церкви у ставленні до ще ненародженої дитини та цінності її життя. Адже назагал католицька церква подає науку гідності людського життя, починаючи від зачаття.

Нема з ким поговорити 
Важка ситуація із абортами – в усій Україні. Виправляти це, як каже отець, і допомагають волонтери руху "За життя". Такі спільноти діють на Франківщині, Львівщині, Вінниччині. Настав час розгорнути подібну діяльність і на Тернопіллі.

- Звісно, ми тут не будемо лікувати, - пояснює пані Хомів. – Не надаватимемо ані юридичних, ані фінансових послуг. Приходити чи не приходити сюди – рішення самої жінки чи членів її родини. Але для багатьох дуже важливим є дізнатися про досвід іншої людини. Із цим якраз і допомагатимуть волонтери, серед яких є багатодітні мами. Вони своїм прикладом доводять, що дати раду дітям можна. І при цьому ще й задоволення отримати!



Сум через переривання вагітності деякими жінками, на думку матері трьох дітей Наталі Турецької, ходить поряд із радістю, викликаною появою нового життя.

- Часто межа між рішеннями народити дитину або зробити аборт є дуже тонкою, - вважає вона. – Нерідко жінка схиляється до думки про переривання вагітності лише тому, що вона не має з ким поговорити. У момент змін майбутнього життя багатьом просто бракує сміливості. Не всі згодні робити паузи в кар’єрі чи навіть у догляді за своєю фігурою. Саме ці сумніви ми і хочемо розвіяти своїм розумінням і підтримкою.

Адреса "Колиски життя": вул. Сагайдачного, 14 (поряд із архівом). Додаткову інформацію можна отримати на сайті: www.noabort.te.ua. Уже діє "гаряча лінія" – 097-923-02-04. Координатор центру - Ірина Дригуш.

Довідка
Години прийому у консультаційному центрі:
- понеділок (робочі організаційні зустрічі);
- вівторок – поради/розмови (11.00-12.00 - волонтер руху "За життя" Леся Натуркач; 12.00-13.00 - отець Мартин Хомів, священик Архикатедрального Собору).
- середа - консультація жінок під час кризової вагітності (11.00-12.00 - психотерапевт Наталя Турецька; 12.00-13.00 - психотерапевт Марія Хомів).
- четвер – поради/розмови (11.00-13.00 - консультант з питань гідності статевого життя подружжя, природного планування сім’ї, репродуктивного здоров’я, волонтер руху "За життя" Ірина Дригуш).
- п’ятниця - підтримка жінок, обмін досвідом (11.00-13.00 - волонтери руху "За життя" Наталя Ліщинська, Любов Добровольська, Наталія Дутчишин.
- субота - зустрічі з молоддю, навчання, підтримка лікаря (12.00-13.00 - науки для наречених або сімейних пар (за домовленістю); 13.00-14.00 - консультант природного планування сім’ї Наталія Базар, консультант природного планування сім’ї Ірина Рудик; 14.00-15.00 - терапевт Лілія Чайківська, сімейний лікар Оксана Пінкевич).
- неділя - консультації з жінками і сім’ями із постабортним синдромом (16.00-18.00 - психолог, консультант сімей із постабортним синдромом Марія Пісечко).

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up