Тернопіль: у Новоапостольській церкві повибивали скло

Тернопіль: у Новоапостольській церкві повибивали скло
Скляні панелі на декількох дверях центрального входу до Новоапостольської церкви євангельського спрямування, що на Збаразькій, невідомі побили у ніч з 21 на 22 листопада. Це вже шостий схожий випадок від початку існування церкви і другий за осінь.

Священнослужителі та парафіяни шоковані такими діями невідомих, адже самі, як стверджують, нікому не шкодять, не нав'язують свої погляди та не заважають.


- Ми відкриті з 1999 року і це не вперше, – розповідає священнослужитель церкви Павло Бих. - Випадок вже шостий. Вибивали, як підказали слідчі, з допомогою якогось візочка, бо є сліди на плитці, а скло побите на одному рівні. Скло дороге, бо колене. Замінити коштує близько трьох тисяч гривень. Ми не комерційна організація, для нас це дуже велика сума.


Раніше, як зауважив священнослужитель, громада церкви не наполягала на відповідальності зловмисників, бо напади ставались орієнтовно раз у три роки. Віряни щоразу вирішували, що шкідникам треба пробачити й сподіватися, що схаменуться. Проте коли напади почастішали (попередній був у вересні, били камінням – прим. ред.), таки сподіваються на допомогу правоохоронців.

Відео дня
>
- У нас є три версії нападів, - каже Павло Бих. - Перша – хуліганські дії, друга - релігійне переслідування і третя – політичний радикалізм. Хоча ми такі ж християни і допомагаємо людям. Окремо хочу подякувати міліціонерам. Відреагували дуже швидко і якісно. О восьмій ранку ми виявили побиті вінка, зателефонували до правоохоронців і вони одразу приїхали. Були і слідчі і експерти. Працювали дуже коректно.
Незалежно від того, чи знайдуть зловмисників, чи ні, фасад церкви обладнають прожектором, який реагує на рух, а також відеокамерами.


- Ми не тримаємо ані зла, ані агресії на тих людей, які зробили шкоду, хай Господь їх судить, - говорить священнослужитель. - Ми лише хочемо припинити такі дії.


В обласній міліції повідомили, що зловмисників шукають.
- Звернення зареєстроване, а факт задокументований, - пояснили в відділі зв'язків з громадськістю обласної міліції. - На місці працювала слідчо-оперативна група. Зараз правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи.


Такі дії, за словами адвоката Василя Когута, передбачають кримінальну відповідальність.
- Якби сума збитків була більшою, ніж 4250 гривень, то правоохоронці могли б порушити справу за статтею 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), - каже пан Когут. - Тоді зловмисникам загрожувало б позбавлення волі на три роки. Проте сума менша, і дії людей можна розцінювати як хуліганство. Тобто справу можуть порушити за статтею 296 Кримінального кодексу України.
Згідно з цією статтею, зловмисникам, якщо, звісно, їхні особи встановлять, може загрожувати штраф до 17 тисяч гривень чи арештом на півроку.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Була б моя воля,частину церков би утилізував.І так їх в Тернополі як гною
  • Anonymous

    Ті, хто це зробив, не є християнами. На жаль, називаючи себе християнами, маючи хрест на шиї, ми так і не зрозуміли, чому учить нас Новий Завіт.... нажаль....

    Anonymous reply Anonymous

    "Аще кто речет, яко люблю Бога, а брата своего ненавидит, ложь есть."
  • Anonymous

    Поставте двосантиметрові вікна і забудьте за проблему.

    Anonymous reply Anonymous

    А ще розтяжки по периметру....
  • Anonymous

    Шановна Галино, відповідь була для "русскій",який не знаючи ні тієї церкви ні тої громади, обливає людей брудом. Це порядно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up