Партнер рубрики Події

Тернопіль: у палатах дитячої лікарні намалюють персонажів з мультфільмів

Тернопіль: у палатах дитячої лікарні намалюють персонажів з мультфільмів
“Молодіжний мистецький центр” планують відкрити у Тернополі. Молоді тернопільські активісти будуть займатись музикою, поезією, літературою, рукоділлям, а також вчитись фотографувати і знімати кіно у культурному центрі. Розташований він буде у Центрі міста.

Голова “Молодіжного мистецького центру” Дмитро Андрощук каже, що їх робота вже розпочалась і вони проводять свої перші заходи.
- Наразі міська рада розглядає варіанти місць, який можна нам виділити для того, щоб люди там могли займатись творчістю, - каже хлопець. – Аналогічні заклади вже існують і у Львові і в Рівному. В останньому місті їх навіть два. Вони розташовані в підвальних приміщеннях. Ми хочемо створити аналогічні. Для цього достатньо нам виділити декілька кімнат. Наші художники можуть створити там чудовий інтер’єр.
Зараз в проекті беруть участь 34 людини, 10 з них можуть навчати інших.
- Ми хочемо, щоб люди ділились своїм досвідом між собою, - каже Дмитро. – Щоб до нас приходили люди різного віку і могли чомусь навчитись. А також мали можливість представити свої вміння. Все це створюється на благодійних засадах. Займатись у нашому центрі можна буде безкоштовно. Гроші можна буде внести благодійно, на якісь проекти.
Один із перших таких проектів на благодійних засадах молодь проведе 10 і 11 листопада.
- Ми будемо малювати в палатах обласної комунальної дитячої клінічної лікарні персонажів із мультфільмів, - каже заступник голови “Молодіжного мистецького центру” Юлія Стасюк. – Ми обрали саме це місце, бо туди потрапляють онкохворі діти, яким треба підіймати настрій.
Розмальовувати будуть дві палати. В той час, коли деякі з пацієнтів підуть на вихідні додому.
- Ми купили акрилові фарби, які не є шкідливими, - каже дівчина. – Їх ми придбали за свої кошти. Малювати будуть шість художників. У нас вже є готові ескізи із казковими персонажами. Думаю, що це не єдине місце де ми їх намалюємо.
Також молодь планує провести фото конкурс, до якого вони хочуть долучити фотографів із досвідом.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up