Партнер рубрики Події

Тернопіль: у 2011 році народжувалися Сюзанни, Терези та Ратміри

Тернопіль: у 2011 році народжувалися Сюзанни, Терези та Ратміри
Із кожним роком кількість незвичних імен у Тернополі збільшується, кажуть експерти. І застерігають, що імена мають енергетику, яка впливає на життя людини. Тому вибір треба робити зважено.

— Серед найпопулярніших імен у 2011 році були Аліна, Каріна, Каміла, Злата, Софія, Соломія, Матвій, Андрій, Роман, Арсен, Арсеній, Михайло, — розповідає в. о. начальника відділу держреєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби міського управління юстиції Леся Ветлінська.
Серед хлопців — Саїд і Таурель. Також, за її словами, часто дітей називали нетрадиційними іменами. Серед них — Амалія, Кароліна, Анжеліка, Юстинія, Емілія, Сюзанна, Аліса, Божена, Евеліна, Нодіра, Віолетта, Мілана, Аріна, Неоніла, Ніно, Тереза, Кіра, Еліза, Афія, Жасмин, Ніколь, Аріадна, Емануель.
Хлопчикам батьки давали імена Нікіта, Марк, Ілея, Давид, Тадей, Тимур, Серхіо, Родіон, Саїд, Серафим, Едвін, Гордій, Таурель, Роланд, Пауль, Ратмір, Ельдар, Крістіан.
— Яке незвичне та дивне ім’я батьки не захотіли б дати своїй дитині, ми не можемо відмовити їм у реєстрації, — продовжує чиновниця. — У нас немає обмежень у виборі імені для дитини. Єдина вимога — воно повинне мати не більше двох слів. Тож батьки пишуть заяву, вказують у ній те ім’я, яке хочуть дати дитині, і ми оформляємо свідоцтво. Звичайно ж, буває, що ми пояснюємо батькам, що ім’я написане чи звучить неграмотно. Але це тільки поради, а остаточний вибір все одно роблять вони.
Змінюють імена і прізвища 150 разів на рік. Часто буває й таке, каже пані Ветлінська, що через певні обставини батьки змінюють ім’я дитини. Особливо часто це стається при всиновленні. Адже хочуть, щоб маля носило те ім’я, яке їм подобається. Змінюють імена та прізвища щороку близько 150 разів.
— Останні випадки серед найбільш незвичних змін імен — Вікторія поміняли на Фатіма, Кароліна - на Кароль, — пригадує жінка. — Серед прізвищ – Сало поміняли на Хемме, Мацишин на Шенціс, а Гуменюк на Ігумен.
У цьому разі тернополянам також не можуть відмовити. Люди пишуть заяву, вказують причину зміни прізвища, і у РАЦСІ реєструють нове ім’я чи прізвище.
Проте, за словами тернопільського астролога і космопсихолога Івана Круп’яка, до вибору імені батькам варто поставитися надзвичайно серйозно.
— Ми усі вже давно не носимо давніх слов’янських імен, — каже він. — Із них залишилися тільки деякі – Ольга, Ярослава, Володимир, Владислав.
Ці імена завжди можна розшифрувати. Наприклад, Володимир – володар миру (світу). А от сучасні — ні. За словами пана Круп’яка, українська нація “вимирає”, адже справжніх українських імен у нашій державі залишається все менше.
— Окрім того, кожне ім’я має певну енергетику, — додає він. — Тому до вибору імені дитини потрібно підходити дуже зважено. У жодному разі не варто “вестися” на модні течії запозичення чужих імен. Адже саме ім’я у першу чергу визначає долю людини.
Щодо так званих подвійних імен, то чоловік вважає таку практику взагалі неприпустимою.
— Людина має здатність звикати до одного імені, із яким вона себе асоціює, — каже він. — А коли людина одна, а імен — два, то це вже ненормально. Це своєрідне роздвоєння особистості.

КОМЕНТАР
Світлана КУХАРУК (46 р.), психолог:

— Дітям із маловживаними іменами значно частіше дають різні прізвиська, — каже пані Кухарук. — Ця дівчинка чи хлопчик можуть почуватися такою собі “білою вороною” серед однолітків. Окрім того, я порадила б батькам, які хочуть дати дитині якесь незвичне ім’я, уважно вивчити його походження. Зокрема те, з якої мови воно запозичене і що означає. Адже якщо значення цього імені не дуже благополучне, це може відбитися на майбутньому дитини. Не варто забувати, що імена мають дуже сильну енергетику.

Світлана МАЛА

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up