Партнер рубрики Події

Тернопіль: хто відповідає за безпеку атракціонів

Тернопіль: хто відповідає за безпеку атракціонів
Комунальних гойдалок у парках міста 14. Всі вони «у віці», однак Експертний центр з обстеження атракціонів дав «добро» на їхню діяльність. Невдовзі вони всі запрацюють.

 

До редакції звернулась тернополянка Тетяна Бількевич. Жінка цікавилась, чому, коли перед святами відкрили сезон парків, атракціони не працювали.

– Чимало людей на свята родинами йшли до парків, – скаржилась жінка, – а для дітей, окрім як на безкоштовних гойдалках, розваг не було. Майданчики були вщент переповнені, і дітки нерідко штовхались та кулаками «відвойовували» собі місце. Закінчувалось все плачем і зіпсованим відпочинком.

Відео дня
> Жінка також цікавилась, коли запрацюють атракціони у міських парках та чи безпечними вони є для діток.

Запитання ми адресували до в. о. директора КП «Об’єднання парків» Богдани Олещук.

  • Скільки у міських парках є атракціонів, чому вони досі не працюють і коли відновлять роботу?

 – Атракціонів є 14, всі вони не нові, але працюють добре. Нових, на жаль, цього сезону не відкриємо. Не працювали атракціони раніше, бо комісія Експертного центру з обстеження атракціонів перевіряла їхній стан. Були дрібні зауваження, які ми швидко усунемо. Тому вже з понеділка (20 травня – прим. ред.) комунальні атракціони працюватимуть.

  • Скільки вартують розваги?  Чи різниться ціна на «дитячий» та «дорослий» квиток?
  • Всі вартують 3-10 грн., і різниці дитячий-дорослий немає. Найдешевші дитячі качалки по 3 грн. «Грибок», «Берізка» і «Юнга» (у «Топільче» та парку Національного відродження – прим. авт.) коштують 4 грн. за сеанс. Покататись на оглядовому колесі «потягне» 7 грн., а найдорожчі – 10 грн. – «Клоун» та «Автодром», що у «Топільче». У вихідні в парку ім. Шевченка ще працюють водні велосипеди – 30 хв. за 10 грн.  
  • Який відсоток від вартості квитка йде до міського бюджету? І на що витрачають решту?
  • 20% ПДВ + 19% податок на прибуток – оце в бюджет. Решта – чималий відсоток на електрику, зарплату працівникам та обслуговування атракціонів.
  • Хто перевіряє безпечність міських атракціонів? І хто несе відповідальність у разі нещасного випадку?
  • Щодо комунальних – Експертний центр з обстеження атракціонів. Конструкції не нові, але працюють. Окрім того, до кожного атракціону «прикріплений» механік з технічною освітою, який стежить за справністю. Як не дай Бог щось станеться з нашої вини, відповідальність несе «Об’єднання парків». Якщо серйозна поломка – ті, хто давали експертну оцінку атракціонам.
  • Чи контролюєте ціни, які встановлюють орендарі?
  • Ми не маємо права керувати ціновою політикою підприємців. Вони ж несуть відповідальність за технічний стан атракціону і безпеку відвідувачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    а мені автодром подобається ще з дитинства. ще б реставрували ті старі ігрові апарати, що були в парку Топільче. а на колесо я не сяду. мені страшно. бо воно таке вже старе, що здається - розсипеться.
  • Anonymous

    А які класні атракціони в інших краінах,Скільки ще десятиліть ми будемо мучитись на своіх качельках,Онуки маленькі і не розуміють ту убогість,, а нам сумно , роки ідуть,а змін немає,,,
  • Anonymous

    прийдеш з дітьми в парк, глянеш на ті "атракціони" і така печалька бере.... по 30 років тій "ромашці" і "веселим гіркам" мене колись батьки на них водили - а зараз 21століття, а все як за совка лишилось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up