Партнер рубрики Події

Тернопіль: щоразу після дощу чи відлиги – на подвір’ї з’являється «озеро»

Тернопіль: щоразу після дощу чи відлиги – на подвір’ї з’являється «озеро»
— У нас біля під’їзду — велика калабаня, можна кораблики пускати, — скаржиться мешканка будинку на вул. Братів Бойчуків, 13 Емілія Кривцун. — І таке щоразу після дощу. Болото всюди.

  Аби потрапити додому або просто пройти поряд із будинком, потрібно добряче намучитися, аби обійти “озеро”. Якось, скаржиться жінка, вона навіть падала в ту грязюку. Не легше і молодим мамам, які ведуть діток у школу чи садок.


Самі вигорнули болото
— На подвір’ї завжди калюжа, — бідкається жінка. — А поряд із будинком на доріжці, якою йдуть від нашого будинку до дитсадків і зупинки, — болото. Адже по обидва боки від стежки є горбочки. З них стікає вода. Поки перейдеш, взуття забрудниш.

За словами жінки, аби вода не збиралась на доріжці, слід прокласти шлях для стоків. Та за це ніхто не береться.

— Якось ми з сусідкою взяли шуфлі і вигорнули те болото, тому стало сухіше, — каже пані Емілія. — Але восени знову випали дощі і знову те саме.

Похвалити жек важко. Поруч із будинком, за словами жінки, немає дитячого майданчика — лише стара гойдалка.

— Куди ідуть ті гроші, що ми платимо, Бог його знає, — дивується тернополянка. — Біля будинку нічого нема, зате болота купа. Чомусь біля інших домів такого нема!

Мешканці будинку, за словами пані Емілії, уже не раз звертались і в жек, і в міськраду. Скарги записували, але за роботу не брались.

— Торік жек щось робив у сусідньому будинку, — пригадує жінка. — Була майстер і чи то директор, чи то інженер. І я підійшла, бо якраз було повно болота. Кажу: “Подивіться, щось треба тут робити”. Але він відвернувся від мене.

Представник жеку, додає співрозмовниця, порадив їй звернутись до міського голови. Мовляв, це його територія, хай він її і лагодить.

У бордюрі зробили дірку
Хто має вирішити проблему, з’ясовувала “RIA плюс”. Як запевнили нас у жеку, вони роблять усе можливе. Однак двір, про який йдеться, потребує капітального ремонту. А кошти на роботи виділяє міськрада.

— Проблема у тому, що там занижене асфальтне покриття, — каже головний інженер ПП “Совр” Василь Вітушинський. — Тому після дощів збирається вода. Аби якось змінити ситуацію, ми у бордюрі, якраз у тому місці, де збирається вода, зробили вихід для неї. Вода сходить, але на подвір’ї може залишатися слід від осаду.

Вирішити проблему повністю комунальники не можуть. Адже треба повністю замінити бордюри, асфальтне покриття, зробити ухил, яким би і стікала вода.

— Ми поки що нічого відремонтувати не можемо, — додає головний інженер. — Щодо доріжки поруч із домом: треба розібратися, про яку саме йдеться. Адже якщо вода сходить із газону, то, відповідно, є болото. Однак точно не можу сказати, бо з цього приводу до нас ніхто не звертався.

Будинок внесуть у список
Жек на може вирішити цю проблему, кажуть і у відділі реформування житлово-комунального господарства міськради.

— З описаної ситуації зрозуміло, що немає водовідведення дощових стоків, — каже начальник відділу Ганна Муца. — Жек цієї проблеми не може вирішити. Адже в його обов’язки входить тільки те, що стосується власне будинку — проведення поточного ремонту, ремонт стояків, лежаків. А от з питанням водовідведення чи ремонту дороги мешканці мають звернутися в управління ЖКГ.

Після звернення до ЖКГ, за словами пані Муци, будинок вносять до списку об’єктів, які потребують ремонту. І коли є фінанси, вирішують проблему. Та відремонтувати усе неможливо череб брак коштів.

Світлана ГРИВАС,

Відео дня
>0-96-709-74-60
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Чого Ви переживаєте -запускайте карасів.Карась неприваблива рибка і росте як та верби де не ткни.А згодом на рибалку приїде пан МЕР і тоді подивиться.ЧАО
  • Anonymous

    Азіров, Настя, Петр, Мудро коментарі з одного ІР. )))) Я так бачу любимо самі з собою поговорити

    Anonymous reply Anonymous

    це може офісний планктон,однокласники їм закрили так вони тут ОБШЧАЮТЬСЄ
  • Anonymous

    я підтримую дороги
  • Anonymous

    хац купляють круги!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up