Тернопіль: що буде з облрадою – залежить від рішення президії

Тернопіль: що буде з облрадою – залежить від рішення президії
Засідання президії облради призначили на п’ятницю, 1 лютого.

Від того, чим воно завершиться і чи призначать чітку дату засідання головного представницького органу Тернопілля, на яку прийдуть усі депутати, аби розглянути бюджет-2013 і 40 господарських питань, залежить, чи буде працювати облрада у нинішньому складі. Адже дехто знову говорить про можливість розпуску нинішніх депутатів через "бездіяльність ради". 

Нагадаємо, 25, а пізніше 31 січня мала відбутися бюджетна сесія Тернопільської облради. Попередні спроби скликати пленарне засідання депутати двічі зривали. Бракувало кворуму. Традиційно і цього разу проігнорували сесію представники ВО "Свобода". Тож Тернопільська область залишається єдиною, де досі не затвердили бюджет на 2013 рік.



Після зборів депутатів Тернопільської облради 31 січня представники фракцій прокоментували ситуацію, що склалася. Зокрема, свободівець Володимир Стаюра перелічив вимоги, які висуває його фракція до ТВК і ЦВК. І нагадав, що це – не лише їхня позиція, а й колег із УНП та "Нашої України". Лише тоді, коли облрада зможе зібратися у повному складі, депутати погодяться розглянути і ухвалити кошторис Тернопілля на 2013 рік.

Відео дня
>

- Ми підтримуємо своїх колег, - каже голова бюджетної комісії нашоукраїнець Олександр Стадник. – Введуть у залу 19 депутатів, які через блокування роботи ТВК не можуть отримати мандат, ми відразу зберемося і будемо працювати. Бюджет пройшов громадські слухання, його докладно розглянули у всіх комісіях. Наша також зробила свої висновки.

Проте опоненти, в тому числі сам в. о. голови облради Сергій Тарашевський, бачать нинішню картину в інших тонах. Вони вбачають у діях свободівців лише політичні амбіції. І висловлюють до націоналістів претензії. Мовляв, ті, воюючи за одну посаду – крісло голови облради, зробили заручниками всю область, усіх її жителів.

- Я теж за те, щоб був дотриманий закон, - каже Сергій Тарашевський. – Так, нових депутатів треба заводити до зали. Але ж працювати все одно треба. Подивіться порядок денний, який запропонували сьогодні депутатам. Які пункти там стоять першими.



До речі, першим питанням справді 31 січня мала б бути інформація голови ТВК про визнання обраними нових депутатів, депутатські запити, звернення щодо збереження 11-ї гвардійської артилерійської бригади, а також про внесення змін до бюджету-2012, чимало обласних програм і, звісно ж, питання "Про обласний бюджет на 2013 рік". Загалом у переліку – 49 пунктів.

Утім, взятися до роботи не було можливості. При реєстрації у систему "Віче" карточки вклали тільки 28 депутатів, хоча у залі їх було близько 40-ка. Додамо, що частина свободівців саме сьогодні поїхали до Києва – на перемовини у ЦВК.

Чим така ситуація на Тернопіллі загрожує, читайте: Тернопіль: без бюджету область нормально проживе максимум квартал

Коментар

Петро ГОЧ, заступник голови обладміністрації:
- Ми будемо спостерігати за розвитком ситуації в обласні раді, якщо й далі блокуватиметься робота, ми подамо клопотання про розпуск облради.
Решту – дивіться на відео!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Гнати в шию їх всіх,і то негайно
  • Anonymous

    Та "Сволота" вже задовбала!!! Тернопіль скоро буде великою помийною ямою((( Гнати їх всіх
  • Anonymous

    Вся баламуть через зайду..Сидить і каламутить воду..По даним він ще і депутат облРвади -- то зараз ЦВК може порушити справу про непризнання його депутатом ВРади.ГНАТИ ТЕ ПАДЛО В ШИЮ..Дуже жалкую що частина тернополян так помилилася під час виборів..Зайда -це чужак а ще свободівське бидло
  • Anonymous

    Давно потрібно це зробити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 Один квиток може коштувати до 200 гривень: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up