Партнер рубрики Події

“Тризубівця” зобов’язали заплатити 8000 грн за напад на комуніста

“Тризубівця” зобов’язали заплатити 8000 грн за напад на комуніста
Георгія Гордуса, який пшикнув сльозогінним газом в обличчя комуніста, визнали винним у хуліганстві. Суддя забов’язав виплатити моральну компенсацію постраждалому. Сам підсудний вважає, що відшкодування занадто велике.

 

На вирок суду, який оголосили 12 березня, “тризубівця” прийшли підтримати приблизно десять товаришів з його організації.

Нагадаємо, проти члена організації “Тризуб” порушили кримінальну справу за частиною 4, статтею 296 – “Хуліганство”, Кримінального кодексу. Ще у серпні 2012 року хлопець, який є мешканцем міста Нова Каховка Херсонської області, застосовував проти активіста тернопільської організації Комуністичної партії Веніаміна Прошкіна сльозогінний газ.

Відео дня
> У вироку суддя Федір Берегуляк визнав винним Гордуса Георгія у вчиненні злочину.

- Призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, а на підставі статті 75 звільнити від відбуття покарання із випробувальним строком тривалістю два роки, - оголосив пан Берегуляк.

Хлопцю заборонили виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу правоохоронців. Також забов’язали періодично з’являтись для реєстрації у міліцію.

- Цивільний позов потерпілого Прошкіна на суму 52 тисячі гривень задовольнити частково, - каже суддя. – З засудженого стягнути 8000 моральної шкоди.

Оскаржити рішення суду можна буде протягом 15 днів. Засуджений каже, що для нього це дуже велика сума відшкодування.

- Як мені вчиняти подалі, я поки не знаю, - каже хлопець. – Суд відбувається дуже довгий час і мені постійно доводилось їздити на засідання у Тернопіль. Для мене це також додаткові затрати. Чи варто подавати апеляцію, я ще не знаю. Буду радитись із адвокатом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Чомусь того "тризубівця" не обурили кучугури снігу, що лежать зараз в нашому місті. Взяв би шуфлю, та порозгортав. Хоч якусь би добру справу зробив.
  • Anonymous

    Не знає той "тризубівець", як далі вчиняти, бо нічого путнього робити не вміє, окрім як хуліганські нападиі на людей здійснювати.
  • Anonymous

    "Як мені вчиняти подалі, я поки не знаю" - думати треба було раніше. А то на людей нападати - вони герої. А як відповідати - "бідні овечки". Назвався грибом - лізь до борщу! За злочини треба відповідати.

    Anonymous reply Anonymous

    завтра подам заяву в комуністи, може і мене хто копне, а чо-солідна прибавка до пенсії. якщо до літа відсужу,то на море поїду.

    Anonymous reply Anonymous

    завтра подам заяву в комуністи, може і мене хто копне, а чо-солідна прибавка до пенсії. якщо до літа відсужу,то на море поїду.

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний(а), якщо Ви не помітили, тут люди висловлюють підтримку не компартії, а українським законам і вимагають рівного їх виконання для всіх.
  • Anonymous

    смолоскип тому трезубівцю запхати поглибше, вони ж хворі на всю башню, і слів не розуміють, бидло зомбоване
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up