Україна здолала Швецію 2:1 у першому матчі Євро-2012

Україна здолала Швецію 2:1 у першому матчі Євро-2012
Футбольна збірна України з рахунком 2:1 перемогла збірну Швеції у першому матчі чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі у групі D. Гра відбулася 11 червня на київському стадіоні "Олімпійський".

Найголовніші події у матчі відбулися після перерви. Першими рахунок відкрили шведи - високий Златан Ібрагімовіч замкнув передачу партнера і відкрив рахунок. Втім, українцям знадобилося всього лише 2 хвилини, аби рахунок зрівняти.

Героєм зустрічі став ветеран збірної України Андрій Шевченко. Легендарний футболіст протягом семи хвилин двічі вразив ворота суперників і приніс нашій збірній першу в історії перемогу на чемпіонаті Європи - 2:1.
Отож, після першого туру збірна України вийшла на перше місце у групі D, набравши 3 очки. Наступний матч українці проведуть проти збірної Франції 15 червня.

- Сьогодні разом із друзями будемо вболівати тільки за Україну, - каже тернополянин Юрій Белінський. - Думаю, що обидві команди практично рівні за силами, але у наших футболістів буде більше мотивації - вони грають вдома.

Відео дня
>Більше двохсот тернополян зібралися 11 червня у пабі "Хмільне щастя", що у "Подолянах", щоб переглянути історичний матч збірної України проти Швеції на Євро-2012. Люди одягнули футболки та шарфи з символікою України.

- Я спеціально придбав фанатський шарф до першого матчу збірної, - продовжує Юрій. - Особливо футболом не цікавлюся, але завжди стараюся слідкувати за матчами збірної. А таку грандіозну подію для нашої країни пропустити не міг.

Цілком природно, що більшість присутніх ставили на перемогу українців, хоча були й такі, що не надто переживали за результат.

- На мою думку, у збірної України мало шансів щоб перемогти шведів, - ділився перед матчевим прогнозом Артур Околіта. - Для команди Блохіна це перший в історії чемпіонат Європи, а тому досвіду виступів на такому рівні немає. Але якщо піде гра у лідерів, то, можливо, і зможемо видряпати хоча б нічию.

Стоячи вболівальники зустрічали вихід команд на поле, а національний гімн України співали абсолютно всі. Сама ж гра принесла чимало емоції відвідувачам "Хмільного щастя". Кожен небезпечний момент у наших футболістів люди сприймали оплесками та підіймалися зі своїх місць. Коли ж атакували шведи - мовчки спостерігали за подіями на полі чи хапалися за голову.

- Це неймовірно! Як він не влучив! - кричав один із вболівальників у момент, коли шведська команда влучила у стійку воріт України.

Все найцікавіше почалося у другому таймі - гол шведа Ібрагімовіча змусив тернополян схопитися за голову, а дехто й зовсім зневірився у перемозі України. Але за три хвилини глядачі стояли на ногах та обіймалися, вигукуючи: "Україна, Україна!". Ще за мить зал знову піднявся в пориві емоцій - Андрій Шевченко приніс першу перемогу Україні на Євро-2012.

- Це щастя, я не знаю як це пояснити, емоції просто шалені, - зізналася тернополянка Інна.
Врешті, коли арбітр матчу дав фінальний свисток вболівальники знову піднялися на ноги та скандували "Україна!".

- Я сюди приїхав з Івано-Франківська. Вчора був на фан-зоні, але через погоду завітав у "Хмільне щастя", - каже Мирослав Федорків. - Україна просто молодці, а Шева - красень! Такого задоволення від гри наших не отримував ніколи!

На вашу думку, Україна була відверто сильнішою за збірну Швеції?

Коментарі (34)
  • Anonymous

    Полтава пишеться з великої літери. А коли шведів запитали у Києві, що вони знають про Україну, ті відповіли, що знають в Україні Полтаву.

    Anonymous reply Anonymous

    Я був на цьому матчі. Спілкувався з шведами і до і після матчу. Дуже приємні люди. Вболівають енергійно, весело, при цьому з повагою до суперника і зовсім без агресії. Перед матчем вони дуже сподівалися, що Шева не вийде в основі. Боялися його як вогню. Після матчу були дуже розстроєні, але не відмовляли, коли з ними хотіли фотографуватися.

    Anonymous reply Anonymous

    Шведи-це культурна нація, якій не властива агресія. Вони років 300 не мали війни на своїй території. Ви подивіться що робиться в Польщі між москалями і поляками. Нації, які всю свою історії з кимось воювали, не спроможні мирно вирішувати навіть побутові конфлікти. Все якийсь мордобой замутять.

    Anonymous reply Anonymous

    Так, шведи молодці, але і наші себе доброзичливо поводили. Гостинність - риса притаманна українцям. Обстановка відповідала події такого значення. На трибунах було багато жінок, а також діти. За весь матч я не чув жодного матюка, а матч був дуже напружений. Не знаю, можливо це через те, що пиво було безалкогольним, а можливо просто шум такий стояв, що нічого не розбереш, крім скандування "Україна-Україна". В нашому секторі, до речі і шведів було повно, які сиділи в перемішку з нашими. Навіть натяку на якісь конфлікти не було. Може просто це через те, що кольори у нас однакові.
  • Anonymous

    Блохын як завжди невміє тримати себе в руках.Скаче бігає шбурляє пляшку - він що вийшов з психічки.Всі матчі подтивився : тренери як камяні стіни всі ємоції в собі.А той був футболістом таким - завжди розводив руками і зараз тожа ситуація.І немає нікого щоб одернув і посадив.Трохи порадувались а тепер настануть настоящі ігри .

    Anonymous reply Anonymous

    шо ти мелеш дядя
  • Anonymous

    Був на стадіоні.так можна аналізувати гру......шукати недоліки.але перемога наша.футбол був дійсно красивим.новий Олімпійський теж супер

    Anonymous reply Anonymous

    Щось не везе шведам в Україні. Під Полтавою їх розбили, футбол продули )))

    Anonymous reply Anonymous

    Замучили з тою полтавою.!!! Хтось історію хоч читав? Козаки воювали на стороні шведів....і були розбиті ...Пропоную фінал Україна - Росія з рахунком 6:0!!!

    Anonymous reply Anonymous

    "Замучали" з тим незнанням історії - на стороні шведів була лише частина козаків на чолі із Мазепою, які безпосередньої участі у Полтавській битві не брали. Вони охороняли шведський обоз, частково брали участь в облозі Полтави. На стороні Петра І воювали запорізькі козаки на чолі гетьмана Івана Скоропадського та інших козацьких військових діячів: Семена Палія, Павла Полуботка, Данила Апостола...

    Anonymous reply Anonymous

    В полтавській битві українці програли значно більше, ніж шведи. Москалі спали і знищили все населення столиці гетьманської України після цієї битви. Стокгольму ж нічого не сталося. Так шо полтавска битва - це трагедія України. Такі речі треба знати.
  • Anonymous

    Щиро рада за наших... Але Пятов був жахливим -відбивання мяча просто перед собою, нефіксування мяча і загалом деяка роззявуватість заганяли серце в пятки.... Якщо він так буде грати з Францією і Англією, то нам штук чотири заколотять тільки так((( Але загалом хлопці молодці - так тримати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up