У Старому Парку підняли червоний прапор

У Старому Парку підняли червоний прапор
Тернопільські ветерани Великої вітчизняної війни та комуністи сьогодні, 15 квітня, вшанували пам’ять загиблих під час визволення Тернополя.

“Старим Парком” пройшли приблизно 40 ветеранів під червоним стягом. Вони поклали квіти до Вічного вогню. На заході було багато міліції. Всіх перехожих правоохоронці просили обходити парк. Декілька ветеранів виступили із промовами, під час яких розповіли свої спогади про ці страшні часи.

- Німці зруйнували майже весь Тернопіль, - розповідає учасниця бойових дій Лариса Захарченко. –Уціліли лише невеличка частина нашого міста. З моменту визволення пройшло 69 років. Його відбудовували всі мешканці, незалежно від віку.

Відео дня
> Ветерани також скаржились на сучасну владу і звертали увагу, що на вулицях зараз не прибрано і бракує дитячих майданчиків. Тернополянин Михайло Гулий також пам’ятає ці часи.

- Наш полк базувався у Вишнівці, до Тернополя я ходив у розвідку, - розповідає чоловік.

Ветерана радянської армії, який йшов із червоним прапором із парку, проводжали четверо міліціонерів. Щоб уникнути сутичок, його відвели в машину в обхід парку. У цей час на місце мітингу прийшли представники партії “Свобода”. Вони з’ясовували чому несли червоний прапор. Ніяких інцидентів не було.

Після цього відбулось урочисте покладення квітів, на якому були присутні священики різних конфесій і представники ОДА.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (190)
  • Anonymous

    Гість: Ім'я не вказано 15/04/2013 22:44 0 Краще під червоним стягом жити...Чим під "свабодівським"...сволотівці розікрали тернопіль до РУЧКИ...ЗЕМЛІ ЇМ МАЛО...???Довбана "свабода"...За все будете відповідати.....
  • Anonymous

    бандеровці кляті фашисти і бандити. геть сволоту бандерівську з україни

    Anonymous reply Anonymous

    Айой, а ти вижени, спробуй )))

    Anonymous reply Anonymous

    тебе з великим і превеликим задоволенням
  • Anonymous

    Олега Мартінчука на фронт, потім нехай пише коментарі. А люди воювали , була страшна війна, жовто-голубих прапорів на фротах не було, а з червоними дійшли до Берліна. То з якими мали виходити в парк Слави?
  • Anonymous

    Абраменко це "наш визволитель" що не навчився з 45 розмовляти "на холопском языке" Це для Капийки.

    Anonymous reply Anonymous

    ну прям остряк !!! На кацапском языке ?? А вы быдло местное, сами хоть говорить умеете на своем родном языке ?

    Anonymous reply Anonymous

    Ти, я бачу, і читати не вмієш? Де було сказано про "кацапскій язик"? І ще найбільше тицяє пальцем на когось із криками "бидло", якраз той, хто, як правило, тим самим бидлом і є...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up