Партнер рубрики Події

У Тернополі біля стадіону більше 50 фанатів билися до крові (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі біля стадіону більше 50 фанатів билися до крові (ОНОВЛЕНЕ)
Кулачний бій більше ніж 50-ти футбольних фанатів перейшов у масове побоїще. Тих, хто не втримувався на ногах й падав, суперники добивали ногами. Копали по ребрах, животі, обличчю. Товклись до крові.

 

Бились, за припущенням тернополян, фанати тернопільської "Ниви" та стрийської "Скали", бо ж бійка трапилась у Старому парку неподалік військової техніки напередодні матчу цих команд у суботу, 10 листопада. Бійка, яка почалася в 14.10, тривала менше п'яти хвилин.


- Виглядало все досить страшно. Деякі перехожі після початку бійки відбігли в сторону, щоб і їх не зачепили, - розповідає очевидець потасовки Юрій. - Це 100 відсотків були фанати. До речі, це видно було і по футбольній символіці у деяких з них. Спочатку дві групи стояли віддаль. Потім, ніби за командою, накинулись одні на одних. Бились дуже жорстоко, до крові. Кулаками вціляли в обличчя, голову, живіт. Тих, хто падав, вже на землі добивали по двоє-троє. Кілька хлопців після бійки ледь піднялися.

Відео дня
>
Деякі з тернополян, які дивились на бійку, знімали відео. Одне таке очевидці розмістили на www.youtube.com. Там видно, що коли групи молодиків ще стояли одна навпроти другої, повз них проїхало міліцейське авто. Правоохоронці ніяк не відреагували. На форумах та Інтернет-ресурсах міста автори публікацій написали, що міліціонери не виконали своєї роботи. З'ясувалось, правоохоронці на місці таки були.


- Коли те все почалось, то люди з офісів неподалік викликали міліцію, - продовжує пан Юрій. - Приїхали за 2-3 хвилини після потасовки. Проте вже нікого не було. Приїхали і "Беркут", і слідчі. Можливо, якось після того учасників знайшли.


Учасників бійки, може, й встановили. Правоохоронці проводять перевірку, але деталей наразі не розголошують.

- Факт бійки відомий і правоохоронці виїжджали на місце, - прокоментував 11 листопада начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Зараз наші працівники проводять перевірку, опитують та встановлюють усіх свідків та учасників події . Згодом ми надамо додаткову інформацію.
 

Після цього випадку, як повідомили в міліції, ніхто з молодих людей не звертався до правоохоронців, а також за медичною допомогою у лікувальні заклади міста.


Такі фанатські розбірки хоч і не надто звичне явище для Тернополя, але в футбольному середовищі поширене. Затяті вболівальники таким чином не лише розважаються, а й у свій спосіб відстоюють честь свого міста та клубу .


- Зазвичай такі бійки відбуваються за домовленістю фанатів клубів, - каже спортивний оглядач Андрій Тихий. - Тобто в телефонному режимі чи в соціальних мережах "керівники" фан-клубів вирішують це питання. Буває, що бійки виникають й спонтанно. Але в обох випадках існує правило: "Чесна гра". Тобто битись можна і до крові, але без застосування будь-яких засобів. Ані палиць, ані зброї. Чим відоміший і сильніший клуб, тим більша громада фанатів, які готові його відстоювати, і тим краще вони підготовлені. У світі буває, що в подібних заходах участь беруть сотні і навіть тисячі вболівальників.


Помірятись силами фанати обох команд планували ще в травні, коли відбувався поєдинок між “Скалою” та “Нивою”. Проте тоді про задум дізналися правоохоронці й хлопцям не вдалось помахати руками й ногами.

- Дізналися, що готують з’ясування стосунків між вболівальниками через особистий конфлікт, - каже заступник начальника обласного управління міліції Василь Облещук. - Мали бути “розборки”. Біля 16.00 ми зафіксували 80 молодих людей на "Східному" масиві, які йшли в масках, з бинтами на руках, у капюшонах. Ми залучили «Беркут» і пояснили хлопцям, що якщо вони хочуть іти на футбол, то це має виглядати іншим чином. Вони все зрозуміли, склали маски, бинти в окрему сумку і в супроводі «Беркута» ми забезпечили їхню присутність на стадіоні.


Протистояння фанатів "Ниви" та "Скали" вочевидь останнє в історії українського футболу. Футбольний клуб з Львівщини, як повідомив 9 листопада його ж сайт, припиняє своє існування.

"Я, Микола Кміть, президент ФК «Скала» та Олександра Кравчук, директор ФК «Скала» інформуємо всю футбольну спільноту про те, що футбольний клуб «Скала» не зможе продовжувати свою діяльність у зв’язку з тим, що днями податковою поліцією у Львівській та Полтавській областях накладено арешт рахунків та майна на підприємство ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» та ПАТ “Миргородський завод мінеральних вод», які є основними спонсорами клубу", йдеться у повідомленні.


Тож команда ФК "Скала", як повідомив президент клубу, 10 листопада проводила свій останній матч.
До речі, суботній поєдинок між "Нивою" та "Скалою" завершився перемогою тернополян з рахунком 1:0.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Anonymous

    В міліцію ідуть слугувати не ідеологічних мотивів, з сильною волею та сталевими нервами чоловіки, а з мотивів прилаштуватися під дах правоохоронних органів, перш за все захистити свої власні інтереси, гарно одягнутися в міліцейську форму, відсидітися в кабінеті та протягнути ті роки за вислугою до пільгової пенсії до якось там написати якісь процесуальні папери під необхідний показник "розкрити" злочини та зберегти свою тіло в "целосности и сохранности"! А ті, що побилися і з яких дехто постраждав, то їх проблеми: не вмієш битися і захищатися, встояти на ногах - буть битим, не слід було лізти в бійку! І бились біля церкви - і ні один священник не вийшов і не зупинив драчів - то не божа справа! Одним словом, може те, що сталося, виправдане тим, що - хлопці розвивають бійцівські якості не віртуально, а реально.

    Anonymous reply Anonymous

    Світ став жорстоким...Це не лише стосується даної бійки. Не дай Бог хтось когось зачепить в білий день, в центрі міста...люди пройдуть мимо, лиш би свою шкіру вберегти. А священники, то перші грішники. Скільки священників в Україні і не тільки, причетні до розбещення неповнолітніх, до згвалтування.А хто такий священник? Скине в хаті з себе рясу і він є звичайний мужик. А в церкву ходить на роботу, так, як лікар в поліклініку чи в лікарню, так, як перукар. в перукарню,продавець в магазин і т.д. А на рахунок жорстокості і мордобоїв, то все тягнеться коренями із дитинства і залежить. в яких умовах росла дитина і як вона виховувалась,хто її оточував. Це все впливає на те, що з неї виросте...
  • Anonymous

    Щось постійно зі Стриєм погані стосунки.
  • Anonymous

    але ви фігню пишете ви хоть знаєте хто такі УЛЬТРАС????!!!!!
  • Anonymous

    Бий свій свого, щоб чужий і духу боявся. Ганьбище тернополянам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up